icon

Štvormesačné dieťa nechce nič jesť a ani piť.

elino810
16. apr 2020

Dobrý deň. Chcela by som sa opýta či nemáte niektorá skúsenosť s nechutenstvom u novorodenca. Mám predčasne narodeného syna (29tt). Teraz má bio 6,5. Korogo 4. Mesiac a pol dozadu pekne papal, no zrazu ako keby uťalo a nechce nič jesť. Skúšala som aj príkrmi no tie mi vypľuva. Problém je v tom, že mi fľašku vysúva jazykom a nechce začat ťahať. Bojujem s ním aj hodinu. Niekedy dve aby aspoň niečo zjedol. A keď aj začne ťahať tak pár kŕat si potiahne a zase dáva fľašku preč jazykom. Odskúšala som rôzne mlieka, rôzne cumľe no výsledok rovnaký. Večer sa naje o 9-10 s problémami. Prespí celú noc okolo 8-9 ránoho zobudím zacvičím Vojtovku a ideme jesť a znova to isté. Bruško má uplne prázdne no aj tak nechce jesť. Kaká pravidelne aj priberá ale len vďaka tomu, že s ním niekoľko hodín bojujem a nasilu ho natlačím. Lekári to ignoruj kedže priberá ale pre mňa je to už o nervy s ním každé kŕmenie bojovať vyše hodiny. Zuby mu nejdú. Prechádzam sa s ním počas kŕmenia, zabávam ho hračkami, spievam, hojdám ho. Rôzne polohy no nič nezaberá. Neviem čo mám robiť aby sa najedol normáne plynule za 15-20min. Prosím poraďte buď nejaké lieky na podporu jedenia alebo niečo.
Ešte dodám, že vôbec neplače žeby bol hladný.

Strana
z3
elino810
autor
17. apr 2020

@hivanik skúšala som rôzne veľkosti dierok. Kedže m AR mlieko ktoré je husté nemoze mať malé lebo by mu inak nič nešlo 🙈

lienka445
10. okt 2020

@elino810 ahoj, práve som natrafila na tvoju tému chcem sa spýtať ako ste dopadli s papanim mliečka? Zlepšilo sa to? Ak áno tak kedy a viete prečo nechcel papat? Presne rovnaký problém mám s malým už 2 mesiace... Od 3 mesiaca s nim bojujem aby niečo vypil, už ma 5 mesiacov a stále rovnako... Keď spi alebo zaspáva tak vypije ale keď je hore a zacíti mlieko vo fľaši koniec. Tiež je inak usmievavý, spokojný, aj spánok celkom ok... Ale nikdy neplakal od hladu...aj 5 hodín vydrží nejesť a nepýta si... Tiež ma reflux tichý a papa bebu ar.... Je to strašne vyčerpávajúce každé kŕmenie...

elino810
autor
11. okt 2020

@lienka445 ahoj. Áno prišla som na to po pol roku. Problém je práve mlieko!!! Na 4 dni som skusila vysadiť mlieko a on začal jesť. Zje 250 prikrmov kaše. Teší sa z jedla. Pol roka som hľadala dôvod a dôvod bol stále denno denne predomnou

elino810
autor
11. okt 2020

@lienka445 lekári sa mi vysmievali.. nikto mi neveril že nechce jesť. Tak som sama pátrala po príčine až som ju konečne našla. Je ti vyslobodenie po pol roku. Nedávam nič čo obsahuje mlieko...

elino810
autor
11. okt 2020

@lienka445 ak chceš nejaké info napíš mi správu

lienka445
11. okt 2020

@elino810 no len malý ma len 5 mesiacov tak asi mu nemôžem zrušiť mlieko 🤷‍♀️ síce sme začali s prikrmami ale nezje toho toľko ešte a ešte mlieko potrebuje 🤷‍♀️

lienka445
11. okt 2020

@elino810 náhodou mu nemohla vadiť laktoza alebo bielkovina kravskeho mlieka? Ci len jednoducho nieje mliekovy? Ani mliečne výrobky nepapa?

elino810
autor
11. okt 2020

@lienka445 vo štvrtok ideme na testy na gastro tak uvidime. Ale prešlo aj vracanie. Takže jedno z toho to bude. Ak bude problém pretrvavať aj u vas tiež by som riešila testy na alergiu. U nas nikto alergie nemá no napriek tomu on asi má. Nedávam mu nič čo obsahuje mlieko. Lebo som skusila kravské bezlaktozove a ani to nechcel. Vypil trocha a začal zase kričať a nechcel jesť. Urobila som zase kašu bez mlieka a pekne zjedol. Takže to bude asi alergia na BKM

elino810
autor
11. okt 2020

@lienka445 na gastre nám dá sojové mlieko tak už nebzde bez mlieka ale určite skúste aj vy tie testy. Keby mi niekto čo i len zmienil alergiu riešila by som to skôr takto. Nevedela som že jeden z príznakov alergie je aj nechutenstvo. Ale ja niesom lekár. To ju na gastre malo napadnúť. Čo už.

lienka445
11. okt 2020

@elino810 no nam robili testy na alergiu na bkm ale vyšla mu negatívne... Na laktózu mu nerobili 🤷‍♀️ ale čo som čítala že tie testy môžu ísť aj falošné negatívne... No ale neviem teda 2 mesiace to už trvá a vypije až keď zaspáva v polospanku... Vlastne odkedy som prestala kojiť a prešli sme na um tak to začalo a trvá do dnes

Strana
z3