Umelé mliečko pre 7 týždňovú dcérku
Ahojte maminy, chcem sa poradiť ohľadom UM..Máme 7. týždňovú dcérku. Keď som prišla z pôrodnice malej sme dávali to čo tam BEBA HA. Ale keďže nemá alergie nikto v rodine prešli sme na BEBA OptiproComfort 1 znášala ju dobre(negrckala len troška keď sa ponapínala a kakala každý deň). Jedna známa mi poradila že skoro rovnaký je Nutrilon 1 Pronutra, ten mala týždeň ale grckala z neho a pučila sa, kakala každý druhý deň) tak sme prešli zase na BEBA OptiproComfort 1. Len veľmi sa pučí, teraz 4.2. sme dali tú BEBU a kakala v ten deň, potom až v pondelok (s pomocou lebo sa stále pučila a plakala). Spapá mi tých 120ml 6x za deň a vždy si pekne grgne. Sem tam troška vygcká riedke a raz trošička seknuté. Poradíte mi čo mám robiť??...
práve tohto som sa zľakla, že sme to dosť rýchlo zmenili :(.. myslíš že si zvykne znova tak bez problémov na tú BEBU? alebo sa spýtať lekárky ak sa bude stále pučiť?
@anjelik2060 Zatiaľ čo opisuješ sú veci v norme, preto vytrvajte pri Bebe a uvidíte, či ho bude opäť dobre znášať.
@anjelik2060 To, že sa dieťa pučí, je normálne, robí to veľa detí. Hlavne v tom 2.-3. mesiaci mávajú deti koliky. Potom by to malo prejsť. Neviem prečo ste menili mlieko, ked malá nemala problémy. No uvidíš ako bude, hádam si znovu zvykne na tú Bebu. Mlieko by sa malo nechať aspon 3 týždne a až potom zmeniť, ak je problém, tak nám povedali na gastre.
@anjelik2060 už to nechaj tak a skús dať probiotiká nám veľmi pomohli taktiež aj voda z ktorej sme mlieko robili nám robila zle, vôbec nechcel kakat, po probiotikach a zmene vody sa všetko vrátilo do starých koľaji, teraz to bude ťažšie kým si zvykne nám sa pucil aj v noci tak má to dosť budilo... potom to ale prestane, tak už len vydržať keby čosi treba sa opýtať doktorky ale určite nebude nadšená keď vysvetlíš toľké zmeny mlieka... človek sa učí na vlastných chybách do budúcna aj ja budem vedieť 🙂
@lorela ďakujem upokojila si ma..
@janickacrazy ano to som aj ja počula že zhruba 2-3 týždne si bábo zvyká, ja ani neviem ale viem že to bola chyba...:(..
@betka269 my robíme z dojčenskej prevaríme a tak, však práve že sa bojím doktorke povedať že čo je vo veci ale ideme k nej až za 2 týždne tak dúfam že sa to popraví a ako si jej dávala probiotiká? veď toto stará známa pravda..
@anjelik2060 Za málo.
Ale s tými probiotikami ešte počkaj. Nemusíš ich predsa dávať...
@anjelik2060 my sme dávali probiotiká aj na odporúčanie doktorky keď sme jej povedali čo je vo veci, tak uvidis opýtaj sa jej čo ti odporučí. My sme skúšali vodí Lucku prevarenu ale tá mu robila zle...biogaia sa volajú malička fľaštička stojí 10€ ale neboj sa to prejde ani nebudeš vedieť ako 🙂
Nasa mala od cca mesiaca sa tiez v kuse pucila..asi kolika...trvalo to do toho 3mesiaca..problem s kakanim sme mali taktiez...vymenili sme asi 4 mlieka...nakoniec jej zistili reflux tak pije specialne mliecko humanu...a davam jej tiez probiotika biogaia..odporucili nam ich na gastre...
Je dobre...ak babo je na umelom mlieku tak podavat aj probiotika v pripade ze ma problem s kakanim...tie urcite neuskodia..
A mlieko nieje dobre striesat(vlastna skusenost)...ak jej beba robila dobre tak ste ju nemali menit za ine...takze by som sa urcite vratila k bebe 🙂
Pockam asi este zo dva dni ze ako na tom bude a ak sa bude stale pucit a nekakat ..skusim tie probiotika lebo na kontrolu ideme az za dva tyzdne..teraz budem vediet ze nestriedat mlieka :-/ ..dakujem pekne za rady 🙂 🙂
@anjelik2060 Probiotiká jej určite neuškodia, to sa neboj, možu sa dávať dlhodobo, ja som tiež dávala pri kolikách deťom, tým určite nič nepokazíš. Držím palčeky.

To je asi z toľkej zmeny mlieka, my sme urobili takú istú chybu a doteraz nám maly kaka na zeleno... síce sú výsledky Ok, pucil sa do cca troch mesiacov...