icon

Umelé mliečko preplácané poisťovňou

jaju_ska
12. okt 2015

ahojte, idem za vami s otazkou ci ste sa nestretli s tym ze vam umele mliecko hradila poistovna z dovodu ze ste onkologicky pacient aj ked v remisii. Suseda mi nieco take hovorila ze jej preplacala poistovna mlieko po rakovine ktori prekonala ale nikde inde som k tomu nenasla info. Neviem ci sa pytat na poistovni alebo ..? Dakujem za kazdu radu

evittam
12. okt 2015

@jaju_ska Ahoj, no ja viem len, že sa prepláca ak je podozrenie, že je dieťatko na niečo alergické alebo sú alergici rodičia, prípadne stačí ak sa jeden z rodičov niekedy napr.v detstve liečil alebo mal podozrenie na alergiu - vtedy prispieva poisťovňa na UM do 10.mesiacov dieťatka.

emily203
12. okt 2015

@jaju_ska
Ahoj, ja som sa stretla len s tym, co pise evittam... Ale oslov poistovnu, za to nic nedas. Mozno ta oni nasmeruju, ze co a ako. Skus, vela stastia. 🙂

darina1952
12. okt 2015

@jaju_ska určite sa informuj u svojej poisťovne a tiež v poisťovni dieťaťa - ak sú rôzne. To čo platilo napr. pred dvomi rokmi nemusí platiť teraz a hlavne UM sa prepláca dieťaťu a nie tebe, takže klientom pre poisťovňu je v tomto prípade dieťa a nie matka. UM musí odporučiť lekár z gastro alebo alergo ambulancie kde je dieťa sledované a predpisuje sa diétne UM čiže s označením HA, Allergy, Comfort, AR. Obyčajné UM na predpis nie je preplácané. 🙂

jaju_ska
autor
12. okt 2015

hned z porodnice sme odchadzali s tym ze si mame ist pytat od pediatra nutrilon ha1. Malej vsak nesedi je stale hladna po nom a zapeka ju :( jej ho dali asi preto lebo je predcasniatko. Popytam sa na poistovni teda.
Krasne dakujem 🙂

lauricka
12. okt 2015

@jaju_ska nutrilon robia aj specialny pre predcasniatka, mate taky? Inak, kazda poistovna ma linku pre klientov a nie je nic lahsie, si tam zavolat a spytat sa.

jaju_ska
autor
13. okt 2015

@lauricka nie nemame pre predcasniatka mame pre alergikov

lauricka
13. okt 2015

@jaju_ska tiez sme mali HA, preplacala to poistovna do 10 mesiacov, ak si dobre pamatam, teda polovicu z ceny, predpisovala nam to pediatricka. myslim, ze postaci, ked budete mat v prepustacej novorodeneckej sprave napisane, ze to ma babo pit, na zaklade toho by to mala pediatricka predpisat, ale to uz sa poradte s nou a poistovnou