Aké umelé mliečko po roku?

pritt98
25. jún 2014

Ahojte, malý má rok a chcem prejsť z dojčenia na umelé mlieko..
Neviem sa zorientovať, reklamy sa predbiehajú jedna cez druhú...je niektoré naozaj výnimočné a má naozaj niečo čo tie ostatné nemajú?
Aké mliečko ste dávali po roku vy?
Ďakujem za rady a tipy 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinka84
25. jún 2014

Ahoj. Ja ti mozem poradit len tolko, ze ak tvoj drobec doteraz velmi neprichadzal do kontaktu s inym mliekom ako materskym, tak je fajn zacat s umelym mliekom c.2 Znacku si musis zvolit, my sme spokojni s babylove, predtym Beba. Beba bola fajn, ale slo to do peniazi 🙂 Sice je na krabici napisane, ze c.3 od 10 mesiaca, ale ta 2 je lahsia, redsia, nejaky cas by som davala to a potom prejst na 3. A je super, ak mliecko obsahuje prebiotika, probiotika.

jeemima
25. jún 2014

@pritt98 ja som takisto kojila 14m a potom sme rechadzali na UM ale nebolo to velmi o mojom vybere skusali sme viacero skoro vsetky a uz ked som to isla vzdat tak som este skusila do DMacke babylove (mala by to byt odroda HIPP mliecok) a to im zachutilo a piju dodnes maju 2 rocky. Neviem ci je sladsie na chut alebo co ale ine nechceli. Este sunar teraz sem tam ten bananovy si daju ale inak nutrilon, beba, hipp hami..nic nechceli. Tak myslim ze to nie je take jednoduche takym vacsim detom vybrat mlieko ktore im po materskom bude chutit.

luba41
25. jún 2014

a prečo chceš prejsť z dojčenia na UM? rok je nejaká hranica, ked sa musí prejsť na UM? ved MM je stále najkvalitnejšie mlieko pre Tvoje dieťa..
@pritt98

pritt98
autor
25. jún 2014

Ďakujem za rady baby, veď aj to ma napadlo, že to až tak nezáleží odo mňa, ale skôr od drobca...
@luba41 mám mlieka už málo, celý ten rok to bol neustály boj o mliečko, som šťastná, že som vydržala koľko išlo a veľmi mi to odnášajú zuby, lámu sa mi a čakám na vytrhnutie - dohodla som sa so zubárkou, že keď dokojím...takže je to takto asi najideálnejšie...

brady1
25. jún 2014

@pritt98 neni o čom NUTRILON, je najpodobnejšie MM. a najlepšie do 3 rokov. Teda ak chces to najlepšie pre svoje dieta.

slnecnica175
25. jún 2014

asi je to vec nazoru, ale my sme isli tiez podla zlozenia. dolezity je obsah GOS, ktora je prirodzene v MM a nie FOS, ktora je rastlinneho povodu, dalej je dolezite mlieko, z ktoreho sa um vyraba - cize GMO, ci ma prebiotika a ci je bezlepkove a bez umelych pridanych latok. u nas to splnila jedine HUMANA. nie je asi taka znama, lebo netrci z kazdeho plagatu a reklamy, ale asi tu reklamu jednoducho nepotrebuje 🙂 a vyraba sa v nemecku, to ma tiez presvedcilo ;)

sashha
25. jún 2014

Od troch mesiacov pije Nutrilon - prvé ho vyskúšal, chutilo, nemenili sme 🙂

ivetlo
25. jún 2014

A prečo umelé? Prečo nedáš kravske? Len pchajte do tých detí umeliny. Ja som kojila prvého 6m a po operácii som prišla o mlieko, potom sme dávali bebu a od roka kravske. Dcérku som kojila 8 a pol mes, potom hipp a od roka kravske. Pediater mi na rovinu povedal, ze by mali odporúčat UM ale on nieje za to. Malému nič neni, chorý nebýva, dcéra bola aj počas kojenia a aj teraz je atopik a chorá mi ešte nebola a má 1rok aj 9mes.
Odporúčam kravske mlieko.

sheila72
25. jún 2014

my sme mali nutrilon, ale našu strašne zapekal a kamarátkine mimčo tak isto....tak sme prešli na hami, to nám sadlo. Po roku sme mali hami 3, odtiaľ aj kaše, nejaké presnidávky....po 2 mesiacoch sme prešli na kravské.

michaelkanr
25. jún 2014

v roku som s dojcenim neprestala - preco aj? ved dojcenie je pre dieta najlepsie 🙂 ci uz z hladiska vyzivy alebo psychologickeho. ziadne mlieko sa materskemu nevyrovna. umele je stale len umele a kravske - no, existuje stale viac studii o jeho skodlivosti, okrem toho bezne krabicove mlieko nie je zdrave aj kvoli strave ktoru kravy zeru 😒 takze pre mna nie je o com, kojime sa dalej 😎

dobromila
25. jún 2014

@pritt98 záleží na tom, koho lobbingu uveríš. Najlepšie je veriť sebe, vlastnému zdravému rozumu a intuícii. Ja som dojčila deti do cca. roka, potom prešli na čerstvé 5-dňové kravské. Ale v podstate, keď takéto veľké deti už jedia normálnu stravu vrátane jogurtu, syrov, kyslého mlieka či tvarohu, tak netreba vôbec mlieko.
Nám mlieko chutí, preto ho pijeme. A nemáme s ním žiadne tráviace či iné zdravotné problémy. UM po roku sú vyhodené peniaze podľa mňa.

katren
25. jún 2014

@michaelkanr pre teba nie je o com, ale ved predsa @pritt98 napisala aj dovod v diskusii....niekedy sa oplati precitat aj dalsie komentare 😉

anuskaaprazko
25. jún 2014

@ivetlo v com je UM umelina? UM je stale len kravske ale upravene 🙂

kiwi82
26. jún 2014

ahoj, ja som odsávala 11 mesiacov, potom sme prešli na sunár originál. doteraz ho ešte malá pije a to bude mať 4 roky. jasné, že streidame s kakavkom 🙂

ivetlo
26. jún 2014

@anuskaaprazko
Veď ono sa aj tak volá, že umelé dojčenské mlieko. Tak nech mi nikto nehovorí že to nieje umelina. A keď je také dobré, tak prečo sa nepije stále? Aj dospelí?
Veď to je len také "hurá" a oblbovanie ľudí. Chcete všetko dobré pre svoje deti, bla bla bla-dajte im to najlepšie. Ako veď si to uvedomte že keď dieťa v roku požuje aj "šniclu" tak prečo nie mlieko? A potom keď mu robíte kašu zemiakovú dávate mu tam umelé mlieko a bez masla? Keď nie tak si potom protirečíte.
Nech si každý spraví podľa seba.

kristiii
26. jún 2014

@pritt98 môj drobec papal Babylove z DMky, nemal z neho žiadne problémy a moc mu chutilo. Najviac sťažností mamičiek som počula práve na Nutrilon, deti zapekalo a bolelo bruško tak poprechádzali na iné značky.

anuskaaprazko
26. jún 2014

@ivetlo vies preco? Pretoze kravske obsahuje prilis vela kravskej bielkoviny pre nevivinuty trakt babatka alebo malickeho dietata. UM je len upravene kravske mlieko tak ze je z neho odobrata bielkovina a pridany tuk, cize je prisposobene tak aby ho babatkovsky traviaci trakt zvladol 🙂 Isteze MM je to najlepsie, ja sama este stale dojcim 16 mesacneho synceka ale nenazyvaj UM umelinou ako keby to bol plast alebo nieco take 😀 nie je vyrabane z nicoho je to normalka kravske len upravene pre babatka... ALe ked si myslis ze je to len lobby tak si kludne do novorodenca pchaj kravske alebo potom sa nestazuj ked mu dodrbes cele travenie...

anuskaaprazko
26. jún 2014

*nevyvinuty 😀

lucy125
26. jún 2014

@pritt98 ja som sice nekojila,sme od narodenia na UM,ale papali sme najprv Nutrilon AR,ked bol maličky a mal reflux,potom Babylove a ked ho vtedy prestali na istu dobu dodávat a nedal sa zohnat prešli sme v 8.mes. na sunár complex 2.odvtedy páme sunár complex aj klasicky aj s prichutami+ som od 15.mes. pridala aj kravske mliečko,takže na noc má kravske a ráno sunar complex 4-kedže už máme o 3 dni 25.mes. a takto to budem striedat do 3rokov a potom už len na kravskom budeme.Skus pre drobca vybrat nejaku značku s čislom 2 alebo 3,od roka čo su a uvidíš či mu bde robit dobre.na každe dietatko plati niečo ine.

ivetlo
26. jún 2014

@anuskaaprazko Moja zlatá ty si to nepochopila čo som ja písala. Pani sa pýtala čo dávať po veku 1.r dieťaťa. Moja odpoveď bola, že netreba UM, môže aj kravské. Ja UM nezavrhujem len tvrdím, že ročné dieťa už môže v pohode aj kravské.
Toto čo píšeš ty, patrí podľa mňa úplne na iné fórum a nie sem k tejto otázke. Každý má možnosť sa vyjadriť a netvrdím že je to to najsprávnejšie, ale ak sa niekto pýta aj sa mu odpovedá. A ty si moc pozorne nečítala čo som napísala. Aj moje deti pili UM. Ale prečo od roka neskúsiť kravské??? Jedia jogurty, syry, bryndzu, tvaroh, maslo a mlieko nie? Prečo?????
Pani nech sa rozhodne podľa seba. Ja nikomu nevnucujem svoje názory, bola tu otázka tak som odpovedala.

anuskaaprazko
26. jún 2014

@ivetlo nech sa rozhodne... Ja len pisem ze UM nie je umelina... Ja som sa mojej svokry (je pedina) ci moze maly uz aj kravske povedala ze este radsej nie... Ale kazdy podla svojho uvazenia...

eldo611
26. jún 2014

@anuskaaprazko vobec nezdielm tvoj nazor. Ja som nekojila a dcera bola na Bebe a asi od 6 mesiaca som jej davala prevarene kravske mlieko a od cca9 mes. granko (kakavko) a vobec nema problemy s traviacim traktom......osobne si myslim, ze ak je dieta od narodenia zdrave netreba vymyslat a riadit sa zdravym sedliackym rozumom. Sa spytajte vasich mamiciek ci aj pred 30 - 40 rokmi sa robili taketo ceremonie s krmenim malych deti.

anuskaaprazko
26. jún 2014

@eldo611 no ver mi ze ja som od 6 mesiacov nebola na kravskom... Ano moja mama bola... Ale aj to nejako riedili a tak davali, lenze vtedy ani sunar nebol...

syrik
26. jún 2014

Ak umelé, tak u mňa jedine francuzske - najlepšie mlieko podľa mňa,ľahko stráviteľné a neplatíte za reklamu. Ale osobne som za kravské po roku.Alebo kozie, kto sa bojí kravského. Ja nechápem niektoré mamičky. Do troch rokov dávajú umelé, najlepšie to najdrahšie, lebo veria, že je najkvalitnejšie, pritom platia akurát reklamu a dieťa nemá ani dva roky a tlačia ho parkami, salamami a podobne. Trošku zvláštne, nie?

fopka
26. jún 2014

po roku by som um vobec nedavala,ved dieta prechadza v tom obdobi na beznu stravu. Ja som davala do pol roka nutrilon anticolic,potom sme presli na domace kravske,cersvo nadojene. Maly mi pil abnormalne vela mlieka a nestihalo mu travit a bolo tazko aj od umeleho.nevidela som dovod pchat do neho prasok rozrobeny vo vode. Skusila som,alergia nebola,testy na chudokrvost-zelezo v poriadku,kedze kravske nema takmer vobec zelezo.lekarka samozrejme neodporucala,ze je to skoro,ale dala som na svoj instinkt-pocit. A na reklamy by som sa vykaslala.tie presvedcia aj slepeho ze vidi

lencika
26. jún 2014

no ja som prestala kojit presne po prvych narodenin a nedavala som jej ani umele mlieko, klasicke kravske 3,5 do poharika a bolo a jogurty, nenalievala som ju litrom mlieka za den

milota164
27. jún 2014

od roka uz netreba umele mlieko, stacia mliecne vyrobky

ataz
27. jún 2014

@anuskaaprazko presne tak, mne to babka rozprávala, že kedysi dááávno, ak mamičky nemohli kojiť, tak dávali domáce kravské riedené s vodou a myslím, že takto až do 2rokov, pokial dobre pamätám 😉

ataz
27. jún 2014

náš ma rok a je na Hipp3 a budeme takto pokračovať do min. 2r. Má za 1. málo železa, za 2. ja som alergička (čiže zvýš. riziko) a za 3. ročné dieťa nedokáže stráviť mliečnu bielkovinu...je to žiaľ fakt.. ak aj pijú také malé deti kr. mlieko, neznamená že im zle nerobí....všetko ukáže čas 🙂