Umelé mlieko a plienky - cena
Ahojte žienky som prvorodička a aj keď viem že každé dieťa je iné ale zaujímala by ma približna cena mliečka a plienok do mesiaca načo sa asi pripraviť plus je pravda že mlieko aj plienky treba správne napasovať ? Že sa môžu vyhadzat takže Lidl Kaufland prípadne Poľsko plienky sú teda zle :/ nechápem prečo to potom vyrábajú :/
No ja na plienky z PL nedám dopustiť.. a keď si prečítaš, tak tu na nich nenájdeš asi ani zlu recenziu.. aspoň ja som si žiadnu nevšimla .. (dada plienky)
A mlieko samozrejme nie každému sadne rovnaká značka.. niektoré musia vystriedať aj viac druhov, kým trafia..
Výdavky na dieťa nie sú len mlieko a plienky. Bude ti treba napríklad aj vlhcene utierky alebo detské tampóny, masť na zadok, vitamíny, probiotika a pod. My sme za mlieko a plienky dávali cca 100€ mesačne. K tomu cca ďalších 100€ na ostatné veci. Moja osobná skúsenosť je, ze plienky dieťaťu nevadili žiadne ale mastička áno. Nevadil jedine bepanthen a ten stojí 13€ a vydrží mesiac. 🤷
To vôbec nieje tak že Lidl, Kaufland sú zle plienky, proste každé dieťa má inú pokožku, môj syn sa vyhadzal po Pamperskach.Takisto aj mlieko, nieje zle mlieko a dobre, ale jednoducho každému dieťaťu sedí niečo iné.Mlieko, nám vychádzalo cca 100g na deň tak si to prepočítaj, podľa toho ktoré budeš dávať, lebo každé má inú gramáž.
@aknamorka22 to si budem musieť všetko naštudovať ale ďakujem že to viem čo všetko bude treba aký náklad na bábätko
Inak mlieko najvýhodnejšie objednávať a vždy veľké mesačne balenia, ja som objednávala Sunar z internetovej Benu lekárne a 6krabic má vyšlo o takmer 20€ menej ako keby som ich kúpila v kamennej Benu lekarni
@sajmonka_1216 hej veď dneska sme boli v Polsku a rodiny s malými deťmi brali Dada plienky preto má to napadlo že či sú dobré
@nikha2809 ďakujem za typ len koľko by to bolo asi mesacne či 200 eur napríklad alebo tak
Neviem ake majú teraz tie mlieka ceny, nás mlieko vyšlo pred 2-3 rokmi 60-70€ mesačne hod do Googla um mesačne balenia a pozri ceny
Kazde babo je ine,
My sme pri prvom od zaciatku len Lupilu z Lidla pouzivali a tak isto planujeme aj pri druhom. Mlieko sme mali Bebu optipro nejakych 10€ stala, krabicu sme mali na tyzden a pol, maly velmi malo papal.
Pozri kazde dieta je ine moja dcera chytila taky ekzem pri pamerskach aj na tie sensitive ze ked som jej dala tuto pkienku o 2hod mala zadok vyzraty az do ziveho vrieskala pritom ako pavian... Takze tie kvanta plienok vraj znackovych islo pekne krasne do tamtam a super sa nam osvedcili obycajne pleny z tesca alebo dm a mali sme po probleme.. Tiez je to rovnako s mliekom dcera v pohode a syn mal alergiu na bkm mohol iba mlieko na predpis od gastroenterológia... Dopredu nic neplanuj hlavne nekupuj zasoby 🙈
Staci ze bude mat intoleranciu na bkm alebo laktozu a nakupene mlieka mozes tak akurat hodit do kosa...
Plati vyssie napisane - kazde dieta ma iny zadok a inak reaguje na urcite zlozky na povrchu plienok
Mamicky, co kupuju lacne plienky su casto "nenarocne" - baby prosim nezabite ma za to, ale za malo penazi proste neocakavaju nejaku top kvalitu, znesu aj mensie nedostatky, preto s tymi recenziami by som to brala tak s - rezervou... potom take komentare v diskusiach,spokojna som, pretecu len obcas ked spi na boku... Pampersky su funkcnostou topka, ale clovek vzhladom na cenu ocakava maximum a proste maximum je nedosiahnutelne. A zasa plati bod 1 - kazde dieta ma iny zadok, takze ani pampersky premium nemusia sadnut a skoncite pri polskych a bude to OK. Proste pokus-omyl, uvidite. ...
Bod tri - vacsina nereaguje zle na plienky - ale na vlhcene obrusky....tam sa snazit v ramci moznosti ostat pri co naj eko bio natural produkte s vodou bez cohokolvek ineho...
Hore spominane lieky, kremy, veci na kupanie, ano aj to nie je malo penazi kazdy mesiac, ked to chces ratat. Mlieko tiez uvidis, ake mu sadne, ak by bolelo brusko a na gastre odporucia, je aj mlieko na predpis...
No podla mna najviac deti ma problemy s pamperskami 😄 moje napriklad vobec, so ziadnymi plienkami nemalo problemy a to mala vsetky mozne znacky… vsetko zalezi od konkretneho dietata, urcite sa neda povedat vseobecne, ze Lupilu, Dada, Fred&Flo a podobne su zle.
A napriklad DMka ma mlieko BabyLove 500g krabicu za necelych 7€. No a samozrejme najlacnejsie je dojcenie…
@anjelicek26 toto o tych plienkach, nesuhlasim...ja som dost narocna a veru Pampers Premium Care - som rada, ze som sa ich zbavila. Ten chemicky puch a ked nacikalo dieta do toho, smrad ako keby jedla penicilin, nie materske mlieko. Dada Premium alebo Pure Care su uplne super. Teraz pouzivame Linteo Premium, maju este aj gumicku vzadu a vyhovuju nam strihovo, ako aj Baby Baby Soft - slovenaka znacka. Ziadny chemicky puch a strih super, uzsie a vyssie, neprekakaju sa tak. My mame deti spagetky, takze strihovo su naj pre nas. A cena je celkom prijatelna, naozaj nebudem kupovat predrazene Pampers za 35 centov za kus 🙃. Tu nie vzdy plati, ze lacnejsie je horsie.
No a mlieko je najlacnejsie podla mna to materske, hoci aj uzivam kadeco na tvorbu, stale sa to najviac oplati. Ak teda je mozne dojcit, samozrejme.
vsetko je to individualne, plienky ako sadnu. poznala som vela deti co sa vyhazdalo po pamperskach, ja som spokojna s babylove, su papierove. mlieko ako sadne, moj mal nutrilon ha a stalo 22 eur za krabicu, prve mesiace vypil 4 krabice. zo zaciatku spotrebujes viac mlieka aj plienok.
Ja dojčím, takže mlieko netuším, ale mimo mlieka boli naklady na bábätko určite do 100€/mesiac. Oblečenie a jednorazové náklady nerátam (postielka, videopestunka a podobne).
Ja som zo začiatku kupovala pampers premium care 1 - topka naša sa po ostatných vyhádzala..ale cenu si nepamätám ale nie veľa a Hipp 1 🙂cca 12e balenie 🙂
Odporúčam nepoužívať vlhčené utierky ale handričky ktoré kúpiš aj v dmke stoja okolo 6e a zakaždým preperies v rukách a potom operies 🙂
@anavixy presne tak, to si aj ja myslim, ze materske je najlacnejsie.
A ja som teda fakt narocna na plienky, uz som za takmer 10 rokov poskusala xy znaciek. Uz aj Lupilu z Lidla sa pokazili, kupovala som este prvemu synovi a dcerke, pod znackou Toujours a tie teda vydrzali aj na noc poriadne, boli take hrubsie, savejsie. Rovnako tak Babylove z DM, tie Nature. Boli hrubsie, savejsie, vyssi a uzsi strih a mali gumicku na chrbatiku, ciste, bez chemickeho zapachu, uzasne to boli plienky. Ale ked ich zmenili, tak uz ich nekupujem. Vacsinou sa vraciam k Baby Baby Soft za cenu 17 centov za kus, ked vyuzijem tu akciu mesacne balenie. Podla niekoho "lacne", ale su naozaj vyborne.
Ono dosť záleží od dieťaťa a jeho citlivosti, niektoré sa môžu opýtať niektoré nie..naše sa neosypali..používam lidl,kde balík stojí cca 7eur tuším teraz.. stále kupujem v akcii viac balení..vždy si vyhľadať keď sú akcie,vtedy sa oplatí kupovať na viac ks..mlieko 1 v akcii nenájdeš nikdy,podľa zákona nemôže byť v akcii 🙈🙈 avšak cez net kúpiš výhodnejšie..my kupujeme vždy po 6 v baleni, vychádza to cca 12e na ks/500ml pričom na začiatku ti môže vydržať balenie aj mesiac- záleží od jedaka...ale odporúčam mlieko na začiatku nakupovať toľko veľa, uvidíš aké sadne, niektoré mamičky vystriedajú viac mliek kým zistia ktoré sadne 🙂
Preco hned pocitas naklady na mlieko? Mozes dojcit. Hned sa prioravujes na to, ze nebudes?🤷
Mozu byt komplikacie, s tymi som nikdy nepocitala. Mlieko sme nikdy nekupili, ani na situaciu "keby nahodou". A nikdy sme ho nepotrebovali. A plienky sme kupovali v dm.
Ja napr objednávam mlieko z lekarenvkocke. My máme bebu Optipro, sadla malému hneď a najlacnejšie o niekoľko eur mi vyšla práve odtiaľ.
A čo sa plienok týka, stále som objednávala z DM, Pampers premium care, veľké 240 ks balenie, tiež malému hneď sadli, a mi vyšla plienka za 18 centov (v obchode v akcii je za okolo 30).
@stanislavicenka lebo bohužiaľ proste nechcem kojit a zo zdravotných dôvodov ani nemôžem beriem lieky
@vkatush ďakujem za typ vyskúšam 🥰
A tuším aj cez Vitalmix som raz objednávala a vyšlo dobre. To keď na to príde, vyskúšaš, ktoré sadne a potom chvíľa na googli a nájdeš najlacnejšie dodanie (väčšie balenie určite potom, nie po 1-2 krabičkách).
V pohode mi napíš, keby ti niečo ešte napadlo. Viem, koľko info je to zrazu na prvorodičku, mala som v tom guláš 😂 alebo keby si len potrebovala ukľudniť, že to bude okey 😊
A fakt si myslis,ze polske deti maju inu pokozku sko tie slovenske? Byvam v pohranici a ked su plienky v akcii v Biedronke na parkovisku su same slovenske znacky a v obchodoch pocut slovencinu iba u pokladnicky.

My kupujeme babybaby soft vyhodne baleni 42€, vydrzi nam na cca mesic a pul + nutrilon cca 100€/m kdyz byl mensi, ted uz nam vydrzi na dlouho. Oboji nam sedlo hned. Ale babybaby soft jsou bez parfumace/chloru, atd.