Umelé mlieko pre dieťa, ktoré má atopický ekzém

dettilv
2. jan 2023

Ahojte baby😊potrebujem poradit✌️doteraz mala dcéra Sunar ha 1, teraz máme už iba na pár dávok tak zajtra idem kupovat dvojku. Lenže zo Sunaru ani nie je a neviem či mám kúpiť ha. V pôrodnici nám automaticky dali ha, mala nemá potvrdenu žiadnu alergiu. Ma iba atopický ekzém,nič viac. Takže by som chcela vedieť aké mlieko by ste kúpili vy miesto mňa🙏toľko ich je a netuším čo kúpiť🙄jaj a dávala som jej aj Nutriton, ten už môžem vynechať že? Ďakujem ❤️

amonet
2. jan 2023

ostala by som pri znacke,

olinecka53
2. jan 2023

@dettilv ahoj aj nám dali sunar ha1 ... presli sme na normal 2, trošku robil problém s trávením dávali sme espumisan .. ináč ok .. neskôr sme prešli na kozie mlieko ;)

dettilv
autor
2. jan 2023

@olinecka53 kozie mlieko kedy!

nikpa
2. jan 2023

@dettilv má ,,iba,, atopicky ekzém? To ale nie je že nič viac. Atopicky ekzém u bábätiek je vo väčšine prípadov prejav alergie alebo intolerancie na niečo v potrave. Píšeš, že nemá potvrdenú žiadnu alergiu. Robili jej testy?

olinecka53
2. jan 2023

@dettilv myslím že 1 konči v 6 mesiacoch keď sa nemýlim, potiahla som na jednotke ešte mesiac.. 2 týždne na dvojke a ptm už len kozie mlieko , malý ma atopicky tiež a po koziom mlieku sa mu upravila aj stolica a vyčistila pokožka. Mlieko sme brali od jednej pani z dediny ( ma to svoje nevyhody) , ale je dostupné aj v obchodoch (fresh)
Kozie mlieko treba riedit vodou

dettilv
autor
2. jan 2023

@nikpa nerobili testy. V pôrodnici všetkým dali ha mlieko. Len teraz sa nám za chvíľku minie a rozmýšľam čo ďalej. aké kupit

nikpa
3. jan 2023

@olinecka53 má jej dávať od 7.mesiaca obyčajne kozie mlieko? To určite nie je vhodné na konzumáciu pre deti do troch rokov, nie že pre pol ročné bábätko a to vám povie aj každá lekára. Má totiž oveľa väčší obsah bielkovín a solí, ktoré zaťažujú nedozreté obličky u malých detí. Mohlo pomôcť na ekzém ale takému malému dieťaťu zaťažuje obličky. A to je oveľa horšie do budúcna ako volaky ekzém.

nikpa
3. jan 2023

@dettilv konzultovala by som to s pediatrom lebo podľa toho ekzému jej to HA mlieko nestačí. Možno by som skúsila na začiatok minimálne bezlaktozove a keď nepomôže tak aj bez kravskej bielkoviny.

nikola12345678
17. feb 2024

@olinecka53 ahojky, po akom case sa vam ekzem upravil ked ste presli na kozie mlieko?
Nasej sa tiez urobil ekzem na tvaricke a dnes je druhy den co davame kozie mlieko a je to este horsie, tak teraz neviem ci len nejaka faza cistenia pokozky alebo je to ozaj horsie 🙄