Umelé mlieko - ukončenie

nika11103
26. feb 2024

Ahojte mamičky. Dcera bude mat už rok a pól. Od roku nám už detská lekárka mlieko nepredpisuje ( doteraz od narodenia mala nutrilon comfort colics). Skúsila som zo začiatku prejsť na bezlaktozove (pre problémy s kvasinkami neustale sa opakujúcimi v oblasti genitalii), nechcela, tak som skúsila 3,5 klasické, nechcela. Nemáte prosím pre mna nejaký tip, ako ju od umelého odnaučiť? Už som kúpila za plnú sumu, nemám s tým problém, stačí jej k zaspávaniu, cez deň má naozaj rozmanitú a vyváženú stravu, ale vidím, že na spánok mlieko ešte potrebuje. Ako ju “naučiť” na klasické mliecko? To umelé bolo fajn keď bola malinká a nepapala nič iné, ale myslím si, že teraz už take nanominovane zloženie nepotrebuje, má dosť všetkého potrebného v strave. Ďakujem a ešte krásny deň prajem.

simona92101
26. feb 2024

@nika11103 no to je ale dost velky rozdiel prejst z takehoto specialneho mlieka na krabicove..za mna to co predavaju v obchodoch okolo mlieka ani neslo,a ak mala taketo problemy,tak by som nespekulovala..

klip0
26. feb 2024

Tak môžeš skúsiť robiť umelé a postupne pridávať kravské.
Napr najskôr pár dní 150 UM + 30ml kravské
Potom 120UM a 60 kravské
A takto v priebehu povedzme 3 týždňov prejsť len na kravské.
Ale umelé bude vždy lepšie pre taketo dieťa a keď pije len raz za 24h tak to nieje tak vela. Ale je to na tebe samozrejme
Ja osobne by som dávala len UM na tvojom mieste a prestala až keď dieťa nebude chcieť piť každý deň mlieko

nika11103
autor
26. feb 2024

@simona92101
@klip0
Ďakujem vám dievčatá veľmi pekne. Vyskúšam. Ja neskúsená prvorodička. Svokra mojej malej dala mlieko, vypila ho vďačne. Až neskôr som sa dozvedela že tam pridala nejaké vanilkové či jahodové či aké granko 🤦🏻‍♀️

nikpa
26. feb 2024

@nika11103 1,5 ročne dieťa môže ešte kľudne piť UM, je v ňom veľa vitamínov, ktoré nijako neuškodia. Dupľom keď dieťa nechce iné a nevieš mu nájsť náhradu, zbytočne si robis sama sebe problém kde vôbec nemusí byť. Ja som dávala malému kým mu chutilo, do 2,5r. až potom bol ochotný vypiť kravske. Prišlo mi zbytočne riešiť iné mlieko keď hento mu chutilo a iné nechcel. No a tiež je pre dieťa nevhodné z UM colics prechádzať rovno na kravské.

nika11103
autor
26. feb 2024

@nikpa ďakujem ti. Ja len pre to, že pediatrička bola ochotná predpisovať ho len do jedného roka života. Že potom už treba rozmanitú stravu alebo klasické mlieko. Ďakujem. Všetkým. Budem jej dávať to mlieko, kým ho bude vyžadovať.

matkahelka
26. feb 2024

@nika11103 moja starsia pila nutrilon do 5 rokov, mladsia ma 2 roky a pije sunar a ani neuvazujem prejst na kravske. a to tiez ma kvalitnu pestru stravu, ale ja nie som zastanca kravskeho mlieka. to kravske krabicove UHT okolo mlieka ani neslo a ked chces kupit kvalitne kravske nepasterizovane, vyjde ta na rovnako ako umele. UM ma zlozenie prisposobene detom, potrebne vitaminy, mineraly.ak vas to financne nezatazuje, davaj dcere nadalej UM.

nika11103
autor
26. feb 2024

@matkahelka ďakujem, si moc zlata. 25 eur za krabicu nie je malo ale ani ako píšeš, doprajem jej to, čo vyžaduje. Ďakujem ❤️ len kvôli tej našej detskej dr som sa bála, že už je to zbytočne moc.

katesocka
26. feb 2024

@nika11103 pediatrička by ti dlhšie už ani nepredpisala, poisťovňa preplatí len do určitého veku. Syn pil inak UM do cca 2,5 roka

nika11103
autor
26. feb 2024

@katesocka ja som komunikovala s poisťovňou a ak by pretrvávali dôvody predpisovania, môže aj naďalej (mala mala koliky a silne) ale už je to v podstate v poriadku asi by som mohla klamať pediatricke že stále nekaka boli ju brucho ale to neurobím. Nech niečo neprivolam. A ďakujem ❤️

matkahelka
26. feb 2024

@nika11103 kazdy pediater ma iny nazor, nasa pediatricka by ti urcite nepovedala, aby si nahradila UM kravskym, pretoze tiez preferuje -skrz optimalne zlozenie- pre deti UM. sledujem na insta pediatricku, ktora tu na MK posobila v poradni a ta tiez zastava nazor, ze ak UM neruinuje rodinny rozpocet a dietatu chuti, nie je dovod menit ho za kravske mlieko.

slavomira236
26. feb 2024

@nika11103 ved led pije len vecer tak to je v pohode. Kupuj umele. Kazdy den kazdy druhy kupovat cerstve mlieko mesacne tiez noeje zadarmo. Ja som dcerke kupovala dokedy pila pred spankom. Do 2,5 roka.