Umelé mlieko v noci
Do akého veku ste dávali deťom Um aj v noci ? A ako sa vám podarilo to zrušiť?
Syn asi do 2 rokov si pýtal aj v noci 1x mlieko. Potom dostal len tak na skúšku vodu, vypil a spal ďalej. Zrejme ani nebol hladný, len zo zvyku pýtal, zo smädu alebo ako.
no ja teda som v noci davala iba do 1 roka, od jedneho roka ma kravske, rano pekne zo salky ku rozku alebo vianocne, a vecer pred spanim v ramci vecerej rutiny. Po vypiti mlieka vie, ze ide spat.
Syn prestal pit mlieko v noci okolo roka a pol, do dvoch rokov pil ráno a vecer, potom dostal silnú anginu a odvtedy nemoze mlieko ani ovonat.
Obom som dávala v noci do roka. Po roku keď sa zobudili, ponúkla som už len vodu. Zvykli si bez väčších problémov. Dieťa po roku, ktoré počas dňa normálne jedáva plnohodnotnu stravu, nemoze byť v noci hladné. Počas spánku si ma oddýchnuť aj tráviaca sústava.
Do 1 roka.. potom som postupne znižovala dávku o 30 ml, keď mal 60 ml a v tom iba 1 odmerku mlieka už sa na to prestal budiť
Syn dostal v 1,5 roku rotta vyrus. Je očkovaní ale potrápil ho. Prve co odmietol bolo UM. Veľmi sa mi uľavilo lebo v období pred týmto vypil v noci 500ml a cez deň skoro nič nejedol.
Do 2,5 roku. Prespal celu noc.
V noci mi nepil mlieko od 8mesiacov. Prespal od tej cca 8 do 5 a to ak sa zobudil som mu už mlieko nezarábala, “ukecala” som ho cumlom a mlieko dostal potom ráno v normálnom čase, keď vstal cca 6:20 🤷♀️ od 1r pil potom kravské rano po zobudeni a večer pred spaním.
nas maly si v noci pytal mlieko asi do dvoch rokov, davala som mu sunar
kym si ho pytal tak som mu ho davala, ale nas ako zacal dostavat na veceru prikrm tak ho to tak zasytilo ze v ncoi uz mlieko nepytal

Moja mala cca do 2.5r UM potom sme postupne presli kravske (zo začiatku odmietala nemohla vidiet ze nalievam z krabice) noci postupne prestala cca 3-4r ma 5r a občas sa zobudi este na mlieko ale u nas zalezi ako papa cez den a aka je unavena ak malo papa pyta si v noci