Umelé mlieko verzus kojenie
ahojte mamicky ..rada by som sa podelit o nazor....kojim svojho 2 mesacneho syna od narodenia ale s tym ze je aj dokrmovany nutrilonom ha1...to mu davali v porodnici nakolko mne sa mlieko spustilo o dost neskor. Ale tiez nie v takom mnozstve ako by som chcela. Ale posledny tyzden malemu moje mliecko nestaci tak mu raz denne dam nutrilon. Ako si pomoct... uz som skusala snad vsetko..odsavat, neodsavat, ricinus homeopatika, teraz 4 den beriem senovku a benedikt ale mlieka stale malo..maly saje 5 minut a potom sa s placom odtiahne.. tak ho dam na druhy prsnik a tam to iste... tak zase prvy prsnik... ked sa nakoji odgrgne a aj sa pogrcka, ale za 2 hodiny opät plac tak kojim a zase to iste dookola... neviem ci mam ukoncit kojenie, trapi sa malinky a trapim sa aj ja ... a nakoniec mu dam nutrilon a z neho ani negrcka... uz som unavena... velmi by som chcela kojit ale neviem ako zvysit produkciu ...
@maggiba tam sú také staré strigy, ako je pôrodnica úžasná, tak sú tie strigy nevrlé, ja keď som videla, ako na mojom jurkovi ležalo iné bábo na tom vozíku, tak som skoro odpadla, ukladali ich ako na pyramíde a štence sa berú šetrnejšie, už som len počula že idú a letela cez celú chodbu po malého, nech tam chudáčik zapučený neplače 🙂 a že to preto plače, lebo je hladný, prd bol hladný, nemal ich rád 😀 😀 😀
V DM drogerie majú caj pre kojacie matky. Mozno pomoze, neviem
@ivanapetrasova on ked sa odtrhne od prsnika uz sa neprisaje ..skusam to ale len ked go olozim ze idem mu dat prsnik uz spusti plac.. tak pockam chvilku a skusam a skusam ... ale nechce ...spustti vzdy plac a to este ani bradavku nema v puse 😢
@brandy001 poznam, trojtyzdnove revy, len prsnik videl, kazda, co mi radila casto prikladaj by sa mala prist pozriet na take babatko, skusila som prilozit, nasledne ho manzel pol hodinu upokojoval a dookola. V urcitom bode som sa na to vybodla a 8 mesiacov odsavala, pri druhom dietati dam namiesto odsavania UM, kedze mam pocit, ze som prisla o prvych 8 mesiacov syna, ked som bola napojena nonstop na odsavacku. Nemala som nervy viac trapit seba aj syna a to mi kazdy opakoval, ze laktacna kriza trva 3/4 dni. hahahahah
A mam doma Costi ale nejdem do toho...take vysoke davky lueku ktory je na travenie..radsej budem relativbe zdrava ako brat nieco neoverene...neviem
Tvoj msly moze mat koliku alebo co mi prife skor ak reflux ked grcka aj sa odtahuje
@brandy001 Ahoj, syna som výlučne dojčila do cca 4.mesiaca - potom už mal málo tak som ho raz denne dokrmovala UM - vždy večer - jeden večer UM, druhý moje odstriekané mliečko (čo som nazbierala vždy po odstriekaní keď sa napapal). Pri dcérke sa mi horšie rozbiehalo MM (kvôli CR) a bola dokrmovaná od narodenia - žiadna katastrofa - každé 2-3 hodky dostala prsník, ak mala málo tak som ju dokŕmila - ale nie zakaždým. Žiadne prikladanie každú pol hodinu - nebodaj aby mala prsník v ústach furt - proste nebolo tam to mlieko tak som netrápila ani ju a ani seba....Obe deti som dojčila do cca 10.mesiacov - odstavili sa samé. 😉
A žiadne problémy, že dostávali aj fľašu neboli.....-záleží len od dieťatka - čo sa mojich týka tak to, že dieťa ak mu dáš fľašu už prsník nebude chcieť sú len "kecy"....
@smejka aké rezignovala? snazila si sa kolko si mohla, robila si čo sa v danej situácii dalo a svojej malej si svoje MM v ramci moznosti na ,,osidlenie,, črievka dala. Tak ,,jaké pak copak,,? Nie je nič nad spokojne dieta. To len tu na koniku je dobrá mama ta ktora koji, nosi, spi s dietatom v posteli 😀 😀 nech by to bolo aj cez mrtvoly.
A neda mi este napisat toto..tak ako bola spolocnost v.minulosti proti dojceniu...tak teraz je druhy extrem..kto nedojci je cudny..proste ja som mala pocit ze som neschopna a pre svoje dieta nedostatocna matka..no po tom ako som vyskusala vsetky rady som prestala aj citat vsetky rady a diskusie..
Mozno neskusenostou a ziadnou pomocou v nemocke som mozno urobila nejake chyby v zaciatkoch a uz sa to viezlo..je mi to uprimne luto..chcela som velmi dojcit..
Myslim ze to vsetko ovplyvnuju aj okolnosti a prostredie...
Vsetkym bojujucim zelam vela sil trpezlivosti a hlavne mliecka..drzte sa
@evittam a? Pointa mi unikla. Toto sa tyka zien, ktore nejaky problem maju, OK? Nie tych, co problem nemaju.Mozno keby zeny nepocuvali tie rady starej skoly, co su tu u nas take rozsirene, ale dali skor na seba a svoje babatko a svoje pocity a zvysky instiktov, ak este dake mame, tak by mali ovela menej problemov. Ale ono to suvisi vsetko jedno s druhym, porod, bonding, vztah, styl starostlivosti o dieta....netreba rozpisovat, zas by to bolo na dlho.
@lauricka mala, neprisli...uzdicka Ok, prisatie ok...jedla som bylinky, medzi kojenim dosavala na viac mlieka etc. Odmietam vsak s dietatom spat v posteli, odmietla som vyhodit cumel a byt cumlom a nenosim, moje dieta milovalo kocik a ja prechadzky s nim. Ja som bez problemov dojcila tie 4 mesiace, dokonca som mala porod, ze top s dvojhodinovym bondingom a maleho nikto neprikrmoval v nemocnici a zrazu sek. Kto nezazil nepochopi a naozaj mi dojcenie nestalo za to, abz som svoje dieta trapila hladom a skoncila na psyche, kvoli jeho placu, lebo to neplakal, ze nieco chce z rozmaru, on bol proste hladny. Hovorim, pri druhom nebudem ani odsavat dalsie mesiace, ked sa to iste stane , rovno dam Sunar.
@lauricka ja sa nechcem nijako obhajovat ani nic..ale ja som mala laktacnu v nemocke na treti den..potom doma a pred 2 tyzdnami doma znovu..jedla som bylinky...vybralansom po 3 balenia..navrhli mi Costi..do toho nejdem..mam problem s pecenou a nechcem si privodit dalsi...okrem toho spime spolu od zaciatku...cievka..to ze sa uz nechce prisat je nad moje sily...mam este 3 deti..potrebujem fungovat ako tak..
@smejka do Costi ani nechod, to okrem mamily neodporuca nikto a minule som cistala clanok od jedneho doktora, ktory tam medicinskz vzsvetloval, preco je to nonsen.
PS.nasla som.
http://jozefmarecmudr.blog.sme.sk/c/431786/ocko...
@brandy001 pozri, ja mam taky pocit ze ty by si chcela dojcit no nejde to podla tvojich predstav tak tu cakas radu ktora zaposobi ako balzam na tvoju dusu a vtedy budes zmierena s UM 😅 cele je to v tvojej hlave. Mas len dve moznosti
Skusat dalej dojcit akebo davat UM. Dojcenie moze byt narocne a vycerpavajuce. Ak mas pocit ze je to nad tvoje sily daj UM. Kasli na to co kto hovori a urob co je najlepsie pre teba a tvoje dieta. Skutocne najdolezitejsie je upratat si to vo vlastnej hlave a byt vyrovnany s rozhodnutim. Darmo ti tu ja zaryta zastankyna dojcenia budem tlacit do hlavy ze musis a musis! Viem ze dojcenie dokaze potrapit a aj ked by som ti zelala aby si dojcila dalej viem ze nie je pre kazdeho mat dieta stale na prsniku ci vstavat k nemu 10x za noc. Jednoducho sa rozhodni. Verim ze to bude to najlepsie rozhodnutie ake mozes v danej chvili urobit.

@brandy001 je to dojcensky strajk. Ked sa odtahuje. Reaguje na tok mlieka.. Ktory je pomaly a preto sa odtrha od prsnika. Precitaj si o tom na mamile. Nam trval 8mesiacov ale vydrzala som .drzim prsty🙂