Málo mliečka, ako zvýšiť laktáciu?

mirkaknm
5. okt 2018

Mamicky,prosim poradte cim mozem zvysit produkciu miecka? Uzivam benedikt a senovku uz 8.tyzden a mam pocit ze som uz zavisla. Ani neviem ci by som bez toho mala aspon dake mliecko. Ide to velmi do penazi, uzivam 2-3tabletky 3x denne.
Tiez ricinus communis homeopatika 5x denne.
Caj na kojenie,aj feniklovy.
Matysaka.
Malinka je velmi nespokojna po napapani, moc toho e nevypije,len tak cca 5 min a uz nechce,mozno nevie tahat ked oslabne tok mliecka ;(

Co este robit,pit,jest?

gerfinka
5. okt 2018

@mirkaknm ja som uzivala benedikt, senovku, od weledy, dokrmovala som cievkou na prsniku a este som priebezne skusala odsavat na stimulaciu. Po 6 som uz len pplne dojciladojcila a je to tak uz mesiac a pol. Senovku a benedikt už nejem, už len ten caj

dskjhfdlkdjhl
5. okt 2018

@mirkaknm kojenie je o ponuke a dopyte, treba zvysit pocet kojeni, teda co najviac prikladat a tvorba sa zvysi.

miculiatko
5. okt 2018

Mne velmi pomahalo na zvysenie tvorby mliecka pitie viney, cierneho nealko piva (je to hnus ale fakt pomoze) a tiez 2x denne napoj caro s mlieckom. Chce to veeela tekutin a dojcit na poziadanie. O dva tri dni sa mliecko rozbehne. Drzim silno paste.dojcenie je nadherneee. Hlavne sa nevzdavaj

janynyna
5. okt 2018

@mirkaknm tak ja má m ten istý problém už od pôrodnice. Mliečko mi nabehlo úplne minimálne malý stále hladny a mne skoro bradavky odpadli. Tiež som si kúpila ricinus communis a čaj pre dojčiace matky. No nejako to nepomáha. Skúšam aj odsavat. Cítim sa ako taký neschopná, ktorý nedokáže nakŕmiť vlastne dieťatko.

renatka100
5. okt 2018

@mirkaknm kup um a budes spokojnejsia ty aj mala. Ja kupujem bio mlieko topfer a zaroven odsavam ale to by mu nestacilo ( vzdy vidim kolko odsajem a ked mam dostat menzes je to aj o polovicu menej) takze sa vzdy dokrmi um. Proste ked to nejde tak to nejde. Budes sa zbytocne trapit a ved cela nasa generacia vyrastala na sunare a zijeme. Kolko ma mesiacov? Nemoze uz zacat prikrmy? Aj pediatri v 4 mesiaci uz doporucuju zacat ak je menej mliecka.

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@gerfinka Po 6 mesiacoch? Ako dlho si jedla tu senovku a benedikt?

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@miculiatko Uz ma zacinaju presviedcat na umele mliecko lebo malicka je po kojeni nespokojna.

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@janynyna Presne. Dnes idem skusit rascvu polievku a b-komplex.
@renatka100 Ma 8my tyzden iba. Co je um? To mliecko topfer je umele mlieko? A tie prikrmy ako funguju s kojenim? Ked jej dam flasku s prikrmom tak mi odmietne prsnik.

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl Ja kojim aj kazdu hodinku pomaly,bradavky uz mam cele cervene,ale mliecko nejde.

renatka100
5. okt 2018

@mirkaknm ak je to tak tak stoji za zvazenie um alebo prikrmy. Vidim to teraz na synovi. Dcera bola iba kojena a v 4 mesiaci som zacinala davat na radu pediatricky kasu na vecer a aj zeleninove prikrmy -Vobec totiz nepriberala. Ale vobec nechcela um a to ziadne. Teraz mam syna a davam materske plus umele a v 4 mesici aj prikrmy, krasne pribera je ovela spokojnejsi a v noci nie je hore kazdu hodinu ako pri dcere. Dcera mala s vahou problemy aj do 3 rokov bola evidentne nizsia ako ostatne deti a nikdy nechchela moc jest. Takze ak ti to doporucuje aj lekar tak to stoji za zvazenie, aby si v buducnosti neriesila problem s podvyzivou.

renatka100
5. okt 2018

@mirkaknm umele mlieko - topfer je znacka bio mlieka - da sa kupit na internete das do vyhladavaca - nie je tam sojovy lecitin ako vo vsetkych ostatnych mliekach vratane nutrilonu.

renatka100
5. okt 2018

@mirkaknm prikrmy moze az od 4 mesiaca rakze jedine roesenie pre teba je umele mlieko

luba41
5. okt 2018

vôbec nepriberá? ako je nespokojná? robí to len večer? odkladáš ju po dojčení od seba? prisatie má skontrolované?..tie bylinky, nápoje, čaje homeo- zahod, to nemá účinok..dôležité je kontakt, správne prisatie, časté dojčenie..v skupine poradia https://www.modrykonik.sk/group/8304/

gerfinka
5. okt 2018

@mirkaknm po 6 tyzdnoch, mi zblbol telefon 🙂 jedla som ju asi mesiac

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@luba41 Pribera cca 200g tyzdenne. Po kojeni na kojeneckom vankusi lezi na nom pri mne. Ak zaspi dam ju do postielky do zavinovacky a ku mne do postele,objimem ju a chytim za rucku. Ale ona to robi tak ze zaspi na par minutiek,potom sa zobudi a vytaca sa alebo zacne plackat, je nespokojna.
Laktacna u mna bola,prisatie mi napravila,aj uzdicku sme dali nastrihnut, pije krasne ked mam mliecko. Akonahle sa zmeni tok mlieka,uz ho nevie potiahnut.
Toto trva cely den.
Davam jej kvapky baby calm, kaka tak 3-4x denne,sem tam prdka. Moja mama mi uz vycita ze ju mam stale na rukach,ze ma to znici. A popravde nemam cas na nic ani si spravit jest.
Nejem asi dost a aj asi malo pijm.

luba41
5. okt 2018

@mirkaknm a určite už nie je problem v prisatí? ak ste strihali-treba oboje..a nezrástli sa zase?dieťa je nepokojné, ked ju odložíš precitne..nedávaj tie lieky, nepotrebuje ich..a neodkladaj ju, kup si šatku na nosenie..budeš aj ty aj ona spokojná.a ponukni prsník vždy aj na ukludnenie..

gerfinka
5. okt 2018

@mirkaknm a nie je to niečím iným, že plače? Moja dcérka má napr. reflux a z toho sa tiež tak kadejako krúti, vypína, ale teda aj zjavne grcká. Lebo podla mna priberá pekne...

miculiatko
5. okt 2018

@mirkaknm skusaj skusaj prikladat...aj keby si mala mat malu na prsniku hoc aj kazdych 15 minut. Mna tiez odhovarali od kojenia ze naco kojim syna a blabla...riad sa svojim instinktom svojimi pocitmi...mliecko by sa malo rozbehnut.silno drzim paste

margaretka_
5. okt 2018

@mirkaknm skus pocas aktivneho pitia dietattka stlacat prsnik. Mne pomohlo najviac asi toto. Ked prestal maly pit na jednej strane, hned vymenit a stlacat druhy. A kazde uspavanie som riesila dojcenim. Ked uz nechcel sa ani prisat, tak pohojdat na rukách alebo v satke a ponuknut mu uz napoly spiacemu. A zase stlacat.. drzim palce 🙂

shee11
5. okt 2018

Je este jeden vyxivovy doplnok a vyjde lacnejsie ako S+B, vola sa Moringa, pogoogli, treba 3 denne. Ja som to mala tak isto, cca v 5 mes. som skusala Sunar, nechcela samozrejme, trvalo asi mesiac kym sa to trochu naucila pit, ale nebola to ziadna slava. Ale ja som sa upokojila a ked opadol ten stres, tak sa to dost zlepsilo aj s mliekom. Sunar sme preto zrusili, teraz ma 16 mes a kojim este. Dufam, ze to prekonate. Moja tiez bola na prsniku 2-3 min., aj malo priberala, ale casom sa to zlepsilo.

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@gerfinka ano aj vracka

ninarich
5. okt 2018

@mirkaknm ved 200 gr týždenne je akurát na priberanie... Ja by som hľadala problém niekde inde. Skus si ju priložiť ešte v takom polospanku, vtedy detičky dobre saju.
A tiež som pila caro s mliekom 😉

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@margaretka_ stacam menim prsniky nejde ani tak Ja ked si navolno sama postlacam bradavku mlieko ide nestrieka ale ide takze ona nevie potiahnut ten slaby prud.

tncka
5. okt 2018

@mirkaknm a ty by si bola spokojna keby si bola hladna???

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@shee11 po kojeni ked sa zacne skrucat tak casto vygrcne alebo sa aj pokaka preto si casto tu nespokojnost vysvetlujem takto.

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@margaretka_ Cele dni uz nespime ;( neviem ju uspat.

katyd
5. okt 2018

@mirkaknm Ja som odsávala mlieko a dávala z fľaše, iné ani mne neostávalo, keď malý nechcel sať a odsávaním si zvýšiš aj tvorbu mlieka, lebo naraz odsaješ viac, ako malá vytiahne.

margaretka_
5. okt 2018

@mirkaknm ani v satke alebo nosici sa vam neda?

mirkaknm
autor
5. okt 2018

@luba41 Ked ju neodlozim pocas dna tak nejem a nepijem ;( som doma cez den sama.

maryah
5. okt 2018

U mňa zvýšilo mliečko keď som pila čaj z benediktu a senovky. Tabletky mi moc nepomahali.