icon

Veľký drobec a množstvo mlieka

teldi
6. dec 2022

Krásny deň prajem mamičky.
Obraciam sa na vás, lebo v mojom okolí nieje nikto kto by mal podobný problém.
Moje druhé dieťa podotýkam valibuk sa narodil s váhou 4730g a 53cm.
Už v 4 týždni pil 150ml UM ale teraz keďže má už 7 t sa mi zdá že mu je to málo museli sme ho zmeniť na HA mlieko kvôli ekzému. Teraz na 6390g a 62cm. Lenže večer hlavne večer vypije svoju dávku a ešte potom hľadá je nekludnì vôbec nechce spať do minimálne 10tej ho skúšame uspať a nič potom príde narad druhé kŕmenie a ako tak zaspí.
Mali ste podobnú skúsenosť s veľkým dieťatkom?
Ďakujem pekne

lenuska9999
6. dec 2022

@teldi a dávaš mu aj čajík pripadne dojcensku vodu ?? Možno nebude tak veľa mliečka papať

teldi
autor
6. dec 2022

@lenuska9999 dávam aj aj ale pfff nič ako mŕtvemu bozk

lenkavalova
6. dec 2022

@teldi neviem ake mliečko dávaš, ale možno nie je tak sýte pre neho. My sme mali tiež ten problém keď som prestala kojit. Skúsili sme viac. Ale najviac ju zasytila beba Supreme pro

turga
6. dec 2022

Daj mu papat kolko pyta a neries, je vacsi ako ine drobatka 3kg ktore papaju menej, logicky ked je vacsi jeho telo potrebuje viac mliecka ;) o 2 mesiace mozes zacas s prikrmami a mliecka postupne ubudne. Pripadne ako pisala baba vyssie moze mu byt malo syte mlieko.

barbora0308
6. dec 2022

@teldi papa praveze idealne 🙂 resp. podla WHO sa to ma pocitat nasledovne:
Hmotnost dietata: 6,4 kg
Odporucana davka na 1 kg: 150 ml
Pocet krmeni: Napr. 6x denne
6,4 kg x 150 ml = 960 ml na cely den
960 ÷ 6 = 160 ml

Takze kludne mu davaj 160 ml 6x denne, a ak by to bolo aj 7x, je to stale este v norme 👍☺️. A rovnako take velke babatko kebyze vypije aj 170 ml, na jeho vahu je to stale v poriadku. Takto mi to vysvetlili este v nemocnici, totizto mne sa maly narodil predcasne a my sme tieto veci museli poctivo dodrziavat, aby pekne naberal na vahe.

svetlonos
6. dec 2022

@lenuska9999
on v siedmom tyzdni nepotrebuje vodu ani cas. Je este maly, vsetko ma v mlieku. Tak mne povedali dve dr.

lenuska9999
6. dec 2022

@svetlonos potrebovať nepotrebuje. Ale možno by to zahnalo trochu ten hlad , ktorý stále má.

svetlonos
6. dec 2022

@lenuska9999
mozno hej ale vodou dokonca mozes tak male babo otravit. Tiez som bola prekvapena, ked mi to povedali. Obe boli hlavne pediatricky na novotodeneckom v porodnici. Mozno je aj babo nervozne a to jedlo ukludni v ten moment. Tiez som myslela, ze maly je hladny a ked vypul tak vela bolo mu zle z toho.

lenuska9999
Autor odpoveď zmazal
lenuska9999
6. dec 2022

@svetlonos predpokladám, že pediatricky nemysleli "otráviť ". Dieťa vodou neotravis 😀😀 neodporúča sa babatka nalievať vodou, pretože potom vypijú menej mlieka a môže to spomaliť ich rast. Keďže logicky neprijmaju dostatok živín. Autorka ma ale opačný problém. Jej dieťatko vypije veľké množstvo mlieka a možno by ho mohla touto vodou trochu "oklamat ". O živiny ukratene nebude keďže mlieka vypije dosť...

petka1402
6. dec 2022

@teldi môj bol taky, z pôrodnice isiel s fľaškou, po príchode pil 120 v 7t keď nevypil 180-210 bol jak čert, ale potom zaspal a krásne do 5 rána, takže asi je hladný ešte, jedine co som dodržiavala bolo aby aspoň 3 hodiny mal pauzu medzi krmenim

mareri
Odpoveď bola odstránená