Zelená zapáchajúca stolica z Kendamil 1

forte6
8. júl 2021

Ahojte, predvcerom sme zmenili mlieko z nutrilon na kendamil 1, vcera syn nekakal vobec a dnes ano a stolica bola zelena a riedka, asi by som to prirovnala k presnidavke, mozno trosku redsia ale dost aj zapachala. Vela mamiciek pisalo ze dieta po kendamile malo zelenu stolicu, ze z vyssieho obsahu zeleza. Myslite ze je to ok a mate skusenost?

mima1
8. júl 2021

Aj moj mal casom sa mu upravilo

nikpa
8. júl 2021

@forte6 syn tiež pije Kendamil 1 a má takú žlto zelenu dosť riedku stolicu, no nemá žiadny iný problém, vykaka sa bez problémov, bruško nebolí takže neriešim.

forte6
autor
8. júl 2021

@mima1
@nikpa
A tiez im to tak hnusne smrdelo?

nikpa
8. júl 2021

@forte6 čo ja viem, keďže mu dávam Kendamil od začiatku ani to nemám s čím porovnávať či pri inom mlieku zapácha stolica inak. V pôrodnici som dávala Bebu ale to bola ešte smolka, tá smrdela inak. Teraz zapácha tak znesitelne, nie je to nič čo by sa nedalo vydržať, akurát sa mi občas zdá, že cítim zápach po rybách. Dávala som to čuchat aj mužovi, ten povedal že mi hrabe tak neviem 🤷

forte6
autor
8. júl 2021
nikpa
8. júl 2021

@forte6 áno, presne také. Akoby si plienku u nás fotila 😃 a máte aj voľake problémy či?

forte6
autor
8. júl 2021

@nikpa upravi sa to alebo to bude taketo? Jedna mi pisala ze im sa to upravilo ze zhustla. No pri nutrilone snad skoro po kazdom napapani reval ale nebola to ako klasicka kolika ze by to bol neutichajuci plac, to sa stalo iba parkrat ked rychlo vypil a plac asi 15 minut vkuse a nic nepomahalo.. Vcera pri prechode na kendamil vysmiaty, neplakal po napapani a dnes plakal po napapani tak neviem uvidime ako to pojde dalej

nikpa
8. júl 2021

@forte6 neupravilo, stále ma po Kendamile takú stolicu ale zo začiatku tiež plakaval, nemohol sa vyprdiet, dávala som sab simplex kvapky ale to trvalo asi 2 týždne a prešlo to. Už ani kvapky nedávame. No myslím, že to nesúviselo s Kendamilom, vtedy som ešte aj kojila.

forte6
autor
8. júl 2021

@nikpa a boli ste s tym aj u pediatra ci? 😃 Tak ja neviem z coho place, kedze ma len 6 tyzdnov vsetko je to nove pre mna, ale mozno aj to ze necvicime pred napapanim a to by sa malo, ze to rozhybe creva, takze skusim to a uvidime

nikpa
8. júl 2021

@forte6 je to normálne, bábätka nemajú dobre vyvinutu tráviacu sústavu, veľa z nich po jedle proste plače, chce to len čas a prejde to. Samozrejme ak by to boli hodinové kolikove plače, treba zistiť čo je za tým pomôcť mu. Môže to byť, reflux, alergia na laktózu alebo zastavené vetry. Na všetko existujú kvapky. Niekedy len stačí zmeniť mlieko ale niekedy to nepomôže. Takže z mojich skúseností hovorím, že pokiaľ je malý spokojný, prosperuje a priberá, nemám dôvod ho vláčiť po doktoroch ani meniť mlieko aj keď ma čudnú stolicu. On je spokojný, ja som spokojná 😃 a čo sa týka tvojho bábätka tak plače dlho či je to len chvíľa? A idú mu vetry?

forte6
autor
8. júl 2021

@nikpa tak place a potom sa ukludni ze to nezotrvavaju to skor minuty nie hodiny, no poprdkava ale nie po jedle hned ale cvicenie mu to niekedy uvolni. No reflux neviem ci by nemohol mat ten tichy pretoze hyka dost casto a obcas akoby prehltne naprazdno akoby sa mu to vratilo, neviem no..

forte6
autor
8. júl 2021

@nikpa tak alergia na laktozu ktovie ja som pocas celeho tehotenstva nic mliecne nejedla lebo mi to nerobi dobre, takze toto je pre neho cudzie, nove.. Ale s mliekom kravskym ma vela babatiek problem

nikpa
8. júl 2021

@forte6 pri refluxe by plakal dlho, je to bolestivé. No a alergia na laktózu to by mal bolesti brucha alebo len srajdu. Ale podľa toho čo píšeš to nie je až také zlé s tým plačom. Snáď to rýchlo prejde. Tak zatiaľ skús masírovať bruško, poprípade použi teplomer do zadku alebo rektalnu rúrku aby sa vetry a stolica uvoľnili keby bolo zle. A skús dávat viackrát odgrgnut aj medzi jedením, predides tak tomu aby sa mu mlieko vracalo späť a bude kľudnejšie jesť.

forte6
autor
8. júl 2021

@nikpa tak ako kedy niekedy place dlhsie , ale neni to take ze ustavicne ale prestane odvedie sa mu pozornost a potom po chvili zacne zas, ale ked je unaveny tak vtedy zaspi co je takto vecerom od tej 6tej je uz taky ze skor spinka a od rana 10 tej uz zacina byt tak bdely. A ked neplace po najedeni tak kopka nozickami taky nekludny zvykne byt no, ten plac neni intenzivny ako napr. ked je hladny, predpokladam ze kolikove bolesti to by riadne reval, co sa stava ked rychlo spapa ale to sa stalo mozno tak 3x. Citala som ze aj mensie bolesti bruska mozu byt preto ten plac nemusi byt nejak intenzivny.

forte6
autor
8. júl 2021

@nikpa a co to hykanie ? a niekedy sa zobudi s placom aj ked spi

forte6
autor
8. júl 2021

@nikpa este mi napadlo ze moze plakat aj z toho niekedy ze mu je teplo? lebo v byte v ktorom sme je dost aj dusno a horuco, v noci nie ae cez den to je obcas na nevydrzanie

nikpa
8. júl 2021

@forte6 keď hltavo je tak potom plače lebo ho boli bruško, treba na to davat pozor, keby mal tendenciu tak jesť, vymen mu dudel s menšou dierkou. Inak je normálne že občas si poplace, nevie inak dať najavo že sa mu niečo nepáči ale keď sa vie aj ukľudnit tak by som za tým nič extra nehľadala. To hykanie neviem, nemôže sa mu niečo len snívať? Alebo existuje u detí niečo ako nočny des, vygoogli si o tom. Starší syn to mával ale to bol dlhší plač počas spánku. No a to teplo, teraz na mladšom pozorujem, že je z tepla dosť nervózny, niekedy ho musím dlhšie pestovať kým sa akoby ochladí a ukľudni, aj na deti to teplo určite zle pôsobí.

forte6
autor
10. júl 2021

@nikpa my mame avent flasu a cumle co by nemalo tiect tak lahko ale mal by sa pri tom '' narobit'', a to hykanie to robi aj ked je hore a nespi. Tak po napapani zvykne plakat no ktovie ale uz nie tak ako ked pil nutrilon tak ktovie z coho. Ale ten plac neni taky intenzivny tak neviem, tvoje zvykne plakat po napapani?

nikpa
10. júl 2021

@forte6 aj môj malý pije z Avent fľase ale keď je moc hladný tak hltá aj z nej až mu zalieha a drhne sa. Plakaval prvé dva mesiace po jedle, potom to prešlo akosi samé od seba.