icon

Zmena mlieka

annelise17
24. apr 2022

Ahojte,
Ktoré z UM sú z vašich skúsenosti najsýtejšie? Viem, že každému bábätku sedí niečo iné, ale chcela by som si spraviť aspoň tak orientačne názor. My máme Bebu comfort a naša mesačná malá sa z nej nevie najesť, pije 120 ml, tak som jej to obmedzila po rozhovore s lekárkou, lebo vypila spokojne 210 ml a potom jej samozrejme bolo zle.. papá 5-6x za deň, po tých 120 je stále strašne hladná, skúšam ju "oblbnúť" čajom ale vždy po chvíli zistí, že nemá mlieko a pýta zas. Uvažovala som preto nad zmenou na niečo možno sýtejšie. Skúšala som dávať nutriton do beby, vôbec to nepomohlo.

tosomja
24. apr 2022

@annelise17 neviem. Moje deti všetky tri vyrastali na sunare, vôbec nemali s ničím problém, ani zápcha, ani časté budenie, v noci spali. Ale každé dieťa je iné, čo moje pili po 90 ml každé tri hodiny, iné pili už 150 ml. A ešte aj v noci. Treba skúsiť. Ale tiež si myslím že mesačné bábätko by nemalo piť až 210 ml. Veď to môj 2 r nedá na jeden krát. Keď mali moje deti mesiac pili 90 ml.

lenuska9999
24. apr 2022

@annelise17 my sme mali s Bebou neskutočne problémy. Keďže som nemala mlieko, malý ju dostal už v nemocnici. Tak som nemenila a pokračovala ďalej. Lenže malý stále vrackal, mal zelenkavu stolicu , plakal, mal problémy so spánkom. Tak sme zmenili na Nutrilon AR a od vtedy bol pokoj. Malý bol z neho pekne napapany a aj krásne spinkal. To ARkove mlieko je hustejšie ako obyčajne, my sme dali to kvôli vrackaniu aj keď reflux nebol potvrdený

annelise17
autor
24. apr 2022

@lenuska9999
@tosomja
Skúsila som kúpiť Sunar AR&comfort. Malá z beby kakala pekne, ale nevie sa jej dojesť a bolieva ju bruško aj keď jej dám menej, dosť aj vracia. Má aj probiotiká a coliprev na koliku. Snáď sunar sadne

medeaa
26. apr 2022

@annelise17 ahoj, Coliprev a podobne lieky sa dajavu ked babo nema dostatok laktazy, ak si nie si ista, ci toto je problem, ja by som to nedavala. Ale to asi mate s pediatrickou prebrate. Ma take koliky, ze strasne intenzivne dlho place, alebo sa proste len puci ako sa babatka pucia v takom veku.. jasne ze to travenie nebude okamzite fungovat na 100%. Na reflux sme my uzivali Gastrotuss baby a na brusko kvapky Baby calm. Inak pri refluxe a grckani bol u nas zaklad po jedle minimalne pol hodinu vo vyvysenej polohe, aby sa mliecko nevracalo (aj v noci som maleho drzala alebo nosila na rukach vo vyvysenej polohe, aby sa mu hned mliecko nevratilo. Mali sme postielku pri hlave podlozenu, aby bola sikmo. Este ma napadlo, ci davas babu cumlicek. Mozno ani nechce tak vela jest, ako dudkat. Inak my sme davali Hipp a bolo to super, kakal pekne, papal takmer ako podla tabuliek. Aj ked kazde babo je ine a potrebuje ine mnozstva. Staci sledovat vahu a tam sa uvidi. To grckanie ak by bolo moc intenzivne, by som riesila na gastro... To moze byt silnejsi reflux.

essenceee
28. máj 2022

Neviem , toto som nikdy nejak neriešila. Mam dve deti, obe pili sunar a nikdy som neriešila kolko vypiju. Chceli mliečko,tak dostali mliečko