icon

Ako pomôcť bábätku s bolesťami bruška?

Včera o 06:23

Ahojte, máme 13dňove bábätko, pijeme um len od príchodu z nemocnice v podstate, len už neviem ako mu pomôcť, bolesti bruska mal iba večer no posledné tri dni ma aj cez deň, dávame aj biogaju a aj coliprev kvapky, no nepomáha nič ani masáž ani teplý kúpeľ ani plolohovanie či rurkovanie.
Pije Nutrilon Comfort Colics, no ako som písala zo začiatku mal iba večer tie stavy posledné dni aj cez deň , hneď ako dopapá ma bolesti,a taktiež mu často vybieha mliečko aj keď odgrgne ako starý chlap, bude problém to mliecko? Mám skúsiť zmeniť ? Ak áno ktoré je také to lepšie mlieko?

anonym_03e43a
Včera o 06:24

mas tu antikolikovu flasu, teda cumel na flasu?
Ja som davala feniklovy caj este pripadne tie caje na koliky

anonym_f61b0a
Včera o 06:50

Dojčiť nemôžeš, nechceš?

beata_k
Včera o 06:57

@anonym_autor Espumisan pred kazdou fasou. Poctivo. A nie do flase.

domka222
Včera o 06:58

Tu bude zrejme problém aj reflux. Dieťa po najedení nedávať hneď ležať, ale držať min 15 minút. Dávať aj počas dňa do vyvýšenej polohy.

anonym_d33e33
Včera o 07:10
@anonym_f61b0a

Dojčiť nemôžeš, nechceš?

@anonym_f61b0a bože u nás dojčenie vyvolávalo také kolíky že keď si na to spomeniem je mi zle

anonym_581db2
Včera o 07:11

@anonym_autor ak velmi grcka môže to byť reflux....

andrea_82
Včera o 07:24
@anonym_f61b0a

Dojčiť nemôžeš, nechceš?

@anonym_f61b0a boze, ona riesi koliku a ty hned o dojceni. Ved ked su na UM, tak na to ma asi dovod. Dojcenie nie je vseliek na kazdu bolacku.

gejb
Včera o 07:44

@anonym_autor dávaš Nutrilon? Kup urcite iné mlieko....túto značku sťahovali z trhu lebo boli kontaminovane...vyhnite sa aj značke Beba

andrea_82
Včera o 07:47
@gejb

@anonym_autor dávaš Nutrilon? Kup urcite iné mlieko....túto značku sťahovali z trhu lebo boli kontaminovane...vyhnite sa aj značke Beba

@gejb aj Bebu stahovali. A zajtra mozu zase nejake ine. Moji obaja synovia boli na Nutrilone a ani jeden nemal koliky. Takze ja ho zase mozem odporucat.

anonym_cd86dc
Včera o 07:52

Nas tiez grckal ale doktorka mi vravela,ze reflux to neni,lebo grckanie by bolo oblukom,nas si len odgrcol a to co bolo naviac mu vyslo.Koliky nepoznam,ale nechavala som ho lezat na mne,tym si cvicil aj hlavicku,teda svalstvo a pocvicil si aj brusko,teda si dobre poprdel aj.

anonym_cd86dc
Včera o 07:52

A davala som sunar hlavne.

gejb
Včera o 07:58
@andrea_82

@gejb aj Bebu stahovali. A zajtra mozu zase nejake ine. Moji obaja synovia boli na Nutrilone a ani jeden nemal koliky. Takze ja ho zase mozem odporucat.

@andrea_82
https://www.uvzsr.sk/web/uvz/home/-/asset_publi...

Sam vyrobca stiahol z predaja asi všetko kvôli obsahu toxinu, takže asi nie len tak pre srandu... Ale ty ho odporucas. Ok. Nech sa autorka sama rozhodne.

andrea_82
Včera o 08:27
@gejb

@andrea_82
https://www.uvzsr.sk/web/uvz/home/-/asset_publi...

Sam vyrobca stiahol z predaja asi všetko kvôli obsahu toxinu, takže asi nie len tak pre srandu... Ale ty ho odporucas. Ok. Nech sa autorka sama rozhodne.

@gejb ano, spravne, nech sa autorka rozhodne sama. Boli stiahnute len urcite sarze a aj to hlavne preventivne. Ved je praveze spravne, ze pri akomkolvek podozreni stiahnu vyrobky, mali radsej byt ticho? Ja len vravim, ze toto iste sa moze stat aj pri inej znacke, pre ktoru sa rozhodne.

autor
Včera o 08:31
@anonym_f61b0a

Dojčiť nemôžeš, nechceš?

@anonym_f61b0a A ty si kto aby si hned kládla túto otázku? Žiaľ bohu nie každá mamina má možnosť a zdravie kojiť svoje deti.

autor
Včera o 08:33
@domka222

Tu bude zrejme problém aj reflux. Dieťa po najedení nedávať hneď ležať, ale držať min 15 minút. Dávať aj počas dňa do vyvýšenej polohy.

@domka222 Vo vyvýšenej polohe je vždy , po papani pekne odgrgne a je vo vyššej polohe na mne niekedy ak viac ako 20minut. Ale aj tak počas dňa vidím že mu vybehne mliečko nie prúdom ale vybehne trošku.

autor
Včera o 08:34
@gejb

@gejb Áno Nutrilon, preto teraz rozmýšľam na aké prejsť keďže toto mu zrejme nerobí dobre.😇

anonym_f61b0a
Včera o 08:40
@anonym_autor

@anonym_f61b0a A ty si kto aby si hned kládla túto otázku? Žiaľ bohu nie každá mamina má možnosť a zdravie kojiť svoje deti.

@anonym_autor veď som sa opýtala. Nesúdim ťa, ani nič neriešim. Ale UM dokáže potrápiť detičky. Aj dojčené deti potrápia kolíky, hlavne ak mama poje kadečo.

autor
Včera o 08:43
@anonym_f61b0a

@anonym_autor veď som sa opýtala. Nesúdim ťa, ani nič neriešim. Ale UM dokáže potrápiť detičky. Aj dojčené deti potrápia kolíky, hlavne ak mama poje kadečo.

@anonym_f61b0a Aha , lebo mi to prišlo také útočne , tak potom sorry. Keby môžem tak určite kojím 😕

anonym_f61b0a
Včera o 08:51
@anonym_autor

@anonym_f61b0a Aha , lebo mi to prišlo také útočne , tak potom sorry. Keby môžem tak určite kojím 😕

@anonym_autor ok, v pohode. Chápem, že si unavená, nevyspatá... Skús masírovať bruško a mojim deťom pomohla poloha na mojom predlaktí, chrbátikom hore. Verím, že sa to čoskoro zlepší.

ibrunova
Včera o 09:30

U nás veľký problém robil Vigantol.

danielahamar
Včera o 18:21

Najhoršie mlieko ale môže byť a väčšinu detí z neho boli bruško. Prešla by som úplne na inú značku, alebo bezlaktozove