icon

Ako predísť peneniu mlieka a upchávaniu cumlíka?

dadi5
10. aug 2025

Ahojte prosím vas viete mi poradiť, ked rozrabam umelé mlieko postup klasický, voda plus odmerky mlieka a zatrepem a vždy sa mi mlieko ako keby spení a zápchava mi ho dudlik ze netečie musím to niekoľko krát otvoriť umyť cumlík..vôbec neviem prečo máme fľašky od mam a toto sa mi urobí stále...ako keby mi niečo zápcha ten cumlík na fľaši :(

anonym_c2f406
•
10. aug 2025

zapchá to ho um - ten prášok.

anonym_80629a
•
10. aug 2025

@dadi5 skúste - dať celý objem vody a po odmerke miešať.... Napr 150 ml vody odmeria prášku zamiešať , keď sa rozmiesa ďalšiu a zamiešať jednou rukou a takto postupne ten prášok sa rovnomerne rozmieša. Máme však ty mlieka ktorý sa tak nedá urobiť a to miešam normálne ako v miešačke čo by sa nemalo ale nedá sa inak... Skúste ...

anavixy
•
10. aug 2025

Zapchaju ho hrudky, lebo sa nerozmiesa dobre. Je to bezny problem, je tu mnozstvo rovnakych tem, skus pohladat, tam najdes kopec rad a tipov ako tomu predist (dobry je aj ten co pise pani vyssie).

babushkaem
•
10. aug 2025

Ja netrepem, kruzim

andrea_82
•
10. aug 2025

Ja som vzdy cistou rukou chytila za ten cumlik, aby sa to suche mlieko nedostalo hore do cumlika a tak pretrepala. Nikdy nic nezapchavalo.

anonym_d44380
•
10. aug 2025

Zalezi aj ake mas mlieko. Niektore sa hrudkuju. Treba ich lepsie kruzit.

miskamisiq
•
10. aug 2025

Robilo mi to často, nakoniec som si kúpila malý čajnik v pepcu na sypaný čaj (kryt som vyhodila a ostal mi malý dzbanik). Mlieko som rozmiešala v ňom a preliala este cez male sitko 🙂

7komorova
•
10. aug 2025

@dadi5 vies co netrep s nou hore dole, ale dookola. Nornalne len vezmes a do kruhu s nou rob.

firsttimemommy
•
23. aug 2025

Tak ako píšu baby, netrepat len krúžiť a problém vyriešený