icon

Antirefluxné mlieka u deti nad 6 mesiacov

alba24
19. jún 2012

Ahojte vsetci, prosim, mate skusenosti s AR mliekami u deticiek po 6.m? Moj syncek ma stale skryty reflux (ma 10 m.) stale ho kojim, ale uvazujem uz nad AR mliekom. Vracia sa mu i tuha strava, hoci nikdy negrcka. Velmi zriedkavo. Pomoze AR mlieko v tomto pripade? Budi sa v spanku a stale vela place, to su hlavne dovody, preco chcem prejst na AR mlieko. Sme sledovani i u dr. Dakujem za nazory na AR mlieka.

betina1984
19. jún 2012

@alba24 ja davam dcere AR od druheho mesiaca, mala mierny reflux, kazde mlieko vyblinkla. Odkedy ma toto, tak je ok, nevygrca nic. Uz ma 6 mesiacov a stale je to ok.

katka1981
19. jún 2012

@alba24 Doteraz si len kojila a nepouzivala ziadne AR mlieko? Pokial ano, tak ja by som si radsej mliecko odsavala a zahustovala Nutritonom, je to vlasknina zo svatojanskeho chleba. Mas to zdravsie ako UM. Alebo zahusti bananom. Pokial ma reflux aj pri tuhej strave, vas problem AR mlieko rozhodne neriesi. Gastrottuss mu davas?

alba24
autor
19. jún 2012

@katka1981 ano ma reflux i pri tuhej strave.. Zahustovali sme 8 mesiacov pred kojenim podanim kase z Nutritonu, zmena ziadna :( Banan tiez nezabera, on papa perfektne vsetko huste, kojime cez den uz len 3 krat. Tiez mam pocit ze AR problem nevyriesie. Uz skutocne ostava len cakat :( cakat na zazrak. Gastrotuss som este neskusila, ale pri nasich problemoch mi i to pride slabe. Mozem skusit, mame doma kupeny.

katka1981
19. jún 2012

@alba24, to je super, ze ti maly papal Nutriton, mne mala nechcela ani raz. Chodite na gastro? Vies Gastrottuss znizuje kyselinu, co tvoj malicky musi mat riadnu. My sme ho brali do pol roka stale, potom uz nebolo treba, hoci reflux mala do 15 mesiacov. Reflux by mal prejst do 18 mesiacov, pokial je fyziologicky. Ja by som uz ozaj neriesila AR mlieko, lebo ak ma reflux pri tuhej strave, tu ozaj nema vyznam. Sono vam robili? Co vam radili?

mariakajelova
6. aug 2012

Moja dcéra má už rok a ešte stále pije Nutrilon AR hoci uź od 8eho mesiaca nemáme problém s refluxom. Dovtedy som oblekala malú častejšie, lebo po jedle neustále grckala trošku. Pomáhal nám kľudový režim pred aj po jedle, ale časom sa to zlepšilo samo od seba a hlavná vec, že úplne bez liekov. Momentálne riešime zmenu mlieka, nakoľko už Nutrilon AR 3 nemajú. Avšak malá nedopustí na svoje otrasné mliečko takže zatiaľ je to bezúspešné ☹.

dablmama
25. sep 2012

aj moji chlapci piju nutrilon ar. maju už po roku tak tiež som skusila ine mlieko, lebo n. 3 neni. no po inom mlieku grckaju a ešte aj bolesti bruška maju. dnes som našla že je aj BEBA AR od ukončeneho 1 roka. tak možno vyskušame. ale neviem či nemaju niečo ine lebo oni mi grcaju aj po chlebe. a tiež maju krče, nepomaha aniespumisan. dufam že to nebude alergia na lepok. nutrilon ar ho neopsahuje. ☹