Do predaja sa dostalo mnoho potravín s nebezpečnou látkou: Hrozia vážne zdravotné následky
Milé mamičky naozaj sa neoplatí dojčiť..... Ja nechápem,ako to môže niekto dobrovoľne chcieť a pritom ani nevie,čo umelými mliekami dava do novorodenca malého bábätka
No ty si riadna 🐄
Máš pravdu
ani ja to nechápem a viem ako to myslíš
Máš pravdu
ani ja to nechápem a viem ako to myslíš
@anonym_autor
@anonym_00af73 ... Skúste pred tým, ako sudite niekoho použiť rozum.
Sú situácie, keď sa bez UM človek nezaobíde. Asi ste nikdy nemali zapal oboch prsníkov a teplotu 40 stupňov. Skúste vtedy dojcit a kľudne trpte. Ja som odmietla a bolo to najlepšie rozhodnutie na svete.
Tych zien, co dobrovolne nechcu dojcit, je fakt minimum. Vacsina zien chce, ale nejde to a nemaju na vyber. Tiez nie kazde umele mlieko musi babatku sadnut. Ver mi, ze tie zeny, ktore tieto mlieka detom davali, ich davali len s tym najlepsim umyslom.
A to ti pisem ako zena, ktora dojci uz druhe dieta. Ale mam empatiu a zdravy rozum, takze nebudem sudit mamy, ktore z nejakeho dovodu nedojcia.
No ty si riadna 🐄
@anonym_1849cf No ty si sa tiež prejavila vysoko inteligentne...
@anonym_autor dobrovoľne nedojčí minimum matiek
Ale zas sa netvárme, že je to vždy len zo zdravotných dôvodov....
Ešte že dojčím svoju 2 ročnú❤️
@anonym_autor
Sú situácie, keď sa bez UM človek nezaobíde. Asi ste nikdy nemali zapal oboch prsníkov a teplotu 40 stupňov. Skúste vtedy dojcit a kľudne trpte. Ja som odmietla a bolo to najlepšie rozhodnutie na svete.
@doriiis veta znie neoplatí dojčiť,to je pre ženy čo samé uprednostnia a nie, že majú problém -to je iná situácia samozrejme
Tiež som dojčila len 3 mesiace a nebolo to dobrovoľne ukončenie
Tie látky tam mohli byť dlhodobejšie a teraz po prvej kauze otestovali dôkladne aj ostatné. To nebude náhoda že odrazu toľko výrobcov nemá v poriadku výrobok.
@doriiis veta znie neoplatí dojčiť,to je pre ženy čo samé uprednostnia a nie, že majú problém -to je iná situácia samozrejme
Tiež som dojčila len 3 mesiace a nebolo to dobrovoľne ukončenie
@anonym_00af73 ... Aj ja som mohla. Sú na to lieky, obklady atd. Ale ja som sa dobrovoľne rozhodla že nie. Že radšej nechcem kojit
Oplatí, neoplatí. V dojčenskom mlieku to nemá čo hľadať a mali by ich dostatočne testovať.
@anonym_00af73 ... Aj ja som mohla. Sú na to lieky, obklady atd. Ale ja som sa dobrovoľne rozhodla že nie. Že radšej nechcem kojit
@doriiis tak ak to bolo ľahko riešiteľné ,tak to nechápem lebo oplatí sa podľa mňa dojčiť, keď v tom nieje vážny problém
Ale nemusime sa vzájomne chápať,no to neznamená, že niekoho súdim,iba to, že mám rozdielny názor
Uraziť som nechcela nikoho🌹
@anonym_autor podľa mňa je veľa takých, čo sa rozhodnú nedojčit a nie zo zdravotného dôvodu. To ale neznamená, že ich treba súdiť. Je to ich rozhodnutie, ich život. Odkiaľ sa berie toto vŕtanie sa v životoch iných ľudí a odsudzovanie? Však každý žije ako vie… tak ži a nechaj žiť!
Tie látky tam mohli byť dlhodobejšie a teraz po prvej kauze otestovali dôkladne aj ostatné. To nebude náhoda že odrazu toľko výrobcov nemá v poriadku výrobok.
@anonym_f10a51 ked citas, tak vidis, ze vsetci maju jedneho dodavatela konkretnej suroviny pouzivanej pri vyrobe.
Preto je toho tak vela u roznych vyrobcov.
Ako ked ma viacero vyrobcov dodavatela niektorej konkretnej suciatsky a zrazu sa zacnu kazit vyrobne sarze televizorov po celom svete naraz, hoci su od roznych vyrobcov.
Ziadna zahada.
Dalej - vyrobky sa v eu testuju priebezne a opakovane. Priebezne narazas na stahovanie vyrobkov, v ktorych je napriklad niektora latka nad povoleny europsky limit.
Nemyslim, ze to tam bolo dlho a az teraz na to prisli. Dokonca, az ked sa mnozili pripady otravy.
Ked sa pri priebeznych testoch najde problem, informuje sa vyrobca suroviny. Jeho povinnost je informovat vsetkych odberatelov. Ti nasledne identifikuju sarze, kam sa konkretne dodavky pouzili (toto je mala vyhoda otravnej byrokracie, ked sa vsetko musi zapisovat do stoviek dokumentacii o vsetkom moznom, ze je to dosledovatelne spatne).
A este mas vyhodu Europy, ze miesto tutlania a snahy dopredat sarzu za kazdu cenu, to oficialne stiahnu z trhu s upozornenim.
Nehovorim, ze kazdy je tu poctivec. Jasne, ze su firmy, co skusia mrtveho chrobaka, ale na druhej strane musis po oficialnom upozorneni poskytnut vystup, co si urobila a ako si postupovala, aby doslo k odstraneniu problemu (hoci papiere sa daju napisat a v realite sa neurobi nic. Aj take byva.).
A velke firmy radsej ozeleju aj takuto stratu, ako stratu mena. Ved oni so to potom skasnu na dodavatelovi.
@anonym_f10a51 ked citas, tak vidis, ze vsetci maju jedneho dodavatela konkretnej suroviny pouzivanej pri vyrobe.
Preto je toho tak vela u roznych vyrobcov.
Ako ked ma viacero vyrobcov dodavatela niektorej konkretnej suciatsky a zrazu sa zacnu kazit vyrobne sarze televizorov po celom svete naraz, hoci su od roznych vyrobcov.
Ziadna zahada.
Dalej - vyrobky sa v eu testuju priebezne a opakovane. Priebezne narazas na stahovanie vyrobkov, v ktorych je napriklad niektora latka nad povoleny europsky limit.
Nemyslim, ze to tam bolo dlho a az teraz na to prisli. Dokonca, az ked sa mnozili pripady otravy.
Ked sa pri priebeznych testoch najde problem, informuje sa vyrobca suroviny. Jeho povinnost je informovat vsetkych odberatelov. Ti nasledne identifikuju sarze, kam sa konkretne dodavky pouzili (toto je mala vyhoda otravnej byrokracie, ked sa vsetko musi zapisovat do stoviek dokumentacii o vsetkom moznom, ze je to dosledovatelne spatne).
A este mas vyhodu Europy, ze miesto tutlania a snahy dopredat sarzu za kazdu cenu, to oficialne stiahnu z trhu s upozornenim.
Nehovorim, ze kazdy je tu poctivec. Jasne, ze su firmy, co skusia mrtveho chrobaka, ale na druhej strane musis po oficialnom upozorneni poskytnut vystup, co si urobila a ako si postupovala, aby doslo k odstraneniu problemu (hoci papiere sa daju napisat a v realite sa neurobi nic. Aj take byva.).
A velke firmy radsej ozeleju aj takuto stratu, ako stratu mena. Ved oni so to potom skasnu na dodavatelovi.
@moonlight1210 aspoň k niečomu sú EÚ nariadenia dobré, na Temu by sa to nestalo bez kontroly by sa veselo predávalo ďalej
@anonym_autor
@doriiis absolútne nemyslím tieto prípady,ale tie,kde sa už pred porodom pytajú ako zastaviť laktaciu,lebo nechcú dojcit
No hej,medailu vsetkym,ktorym od prirody strieka mlieko na vsetky strany a popravit tie,co maju par kvapiek! Najlepsie su take,co sice dojcia,a potom fukaju dym z cigarety babu do kocika. Ale hlavne,ze mu nedali to jedovate mlieko!!!
No hej,medailu vsetkym,ktorym od prirody strieka mlieko na vsetky strany a popravit tie,co maju par kvapiek! Najlepsie su take,co sice dojcia,a potom fukaju dym z cigarety babu do kocika. Ale hlavne,ze mu nedali to jedovate mlieko!!!
@iwesska nepochopila si .... Nevadi

@anonym_autor Tak tu sa pripnem 😀🍿