icon

Hladné mesačné dieťa a umelé mliečko

barbara088
11. jan 2014

prosim vas o radu,uz som zufala.nasa malinka ma skoro mesiac.bola kojena tyzden potom uz sa mi nedalo tak sme presli na sunar strasne nam grcala po nom ,tak sme jej na radu lekarky kupili nutrilon a nato grcanie nam dala este nutriton.ten som po tzydni prestala davat lebo mi to vôbec nechcela.grca málokedy.zje podla mna malo max90ml.ked zje viac dovraca sa.ale pribera velmi pekne.problem je podla mna v tom ze je hladna.pyta jest kazde dve hod. a v noci aj skor.je to strasne.snazim sa aj cajik dat aby sa utisila.nosime na rukach,v baby satke no nic nepomaha ....prosim o radu mam zmenit mliecko..nejake sytejsie....z manzelom sme zniceny.malinka ma uz z tolkeho placu hlas zachripnuty....

Strana
z2
barbara088
autor
11. jan 2014

@hoblinka13 a kolkos toji prosim.radsej si vypocujem viac nazorov.nutrilon asi zavrhnem,ze vraj najlepsie

ushuaia
11. jan 2014

@barbara088 jaaaj moja vy ste asi naozaj vyskusali vsetko..., dufajme ze pomoze zmena mliecka...ale malo by byt AR - proti refluxu...skus, ako ti vravela luba28...

ushuaia
11. jan 2014

@luba28 a kolko ma mesiacov...?

luba28
11. jan 2014

@ushuaia -23.1.bude mat 20... 🙂

ushuaia
11. jan 2014

@barbara088 co este mozes skusit, ked to nerobite...krm ju vo zvislej polohe a nechaj ju castejsie odgrcnut...pri papani...

barbara088
autor
11. jan 2014

ja som tiez myslela ze ar mlieko nam lekarka odporuci.navrhla dve moznosti nutriton alebo gastrotuss.ar mlieko ani nespominala

monhla
11. jan 2014

Inak sa čudujem, že vám pediater nedal rovno AR mliečko na predpis. Mne ho rovno napísala naša detská doktorka, keď mala mladšia cca 3 týždne. No kedže som chcela kojiť, tak mám doporučila Nutriton. Kedže už viete čo to je, určite viete čo nasledovalo - hnusná "gebizuna" nedorazila ešte ani do bruška a už bola vonku. Tak letela 10-eurová krabica do koša 😝
Inak nám pomohlo lehátko, nosenie, vyvýšený madras v postielke, vyvýšená podložka v kočíku + častejšie jedenie v menších dávkach /to som mala vďaka kojeniu ľahšie/
Prajem veľa zdravíčka a pevné nervy.

ushuaia
11. jan 2014

@luba28 to uz mate doma chlapinu... 😀 ...,nasej smakuje, ale na tych 210 sme sa zatial ustalili a o chvilu pribudnu aj prikrmy tak uvidime... 🙂

ushuaia
11. jan 2014

@barbara088 vies co prv nez by som jej davala lieky , skus AR mlieko, nasa sice mala aj Domperidon - co je tiez proti refluxu, ale vysadila som ho hned , ked som videla ze mliecko pekne zabera...+ to ostatne co som spominala..., naco ju zatazovat zbytocne liekmi, ak by nezaberalo mlieko...az potom by som riesila lieky a ine vysetrenia...

luba28
11. jan 2014

@ushuaia noo,uz sa ani chytit neda,... 😀 a to zacal ked mal 16.mesiacov chodit 🙂

quaxi
11. jan 2014

@barbara088 v takom veku 90ml nie je malo, oni maju malicky zaludok, nezmesti sa im tam vela. U kojenych deti je 90ml v tomto veku uplne bezna hodnota, ale 2h nevydrzia, pytaju castejsie. To je len zo starych cias zazita mylna predstava, ze dieta ma pit celu flasu raz za 3h. Pre nich je praveze zdravsie pit mensie mnozstva a castejsie, len to je pri UM velky problem, hlavne v noci. Bohuzial kedze ste skoncili na UM tak to budes musiet asi chvilu vydrzat, kym trochu narastie a predlzia sa intervaly medzi jedlami. Ak mas pocit ze je hladna, tak jej daj pit, aj ked pila len prednedavnom. Na reflux urcite AR mlieko a nedavat do uplneho lahu, vzdy nech ma hlavicku vyssie.

wewe22
11. jan 2014

@barbara088 presne viem co mas doma az na to ze ja som mala len jedno starsie dieta
moja barborka mala refluxnu chorobu plakala cely den aj noc takmer do 5mesiacov jedine co pomahalo bolo nosit na rukach spavala so mnou v posteli bo od vycerpania som nevladala prekladat ju hore dolu, casto jej pomahalo spat na brusku
u mna bol rozdiel ze som kojila ale vzdy po kojeni som davala gastrotus
ten hlad vlastne nie je hlad ale palenie zahy a mliecko jej ho pomaha utisit
urcite sa pytaj na sono ak sa to potvrdi poradia ti co a ako 😉
drzim palce

barbara088
autor
11. jan 2014

mame aj kresielko ,dokonca aj vanicka na kociku sa nam da vyvysit...lekarka vravi ze ma vypit 130ml..

michalx
11. jan 2014

Najlepší liek na reflux je jednoducho vydržať a vyrásť, bruško sa spraví do roka... Len chem zareagovať na názov témy "umelé mlieko", obidve deti nám vyrástli na Nutrilone, lebo manželka jednoducho nemala mlieko a keď proti tomu vyskakoval lekár, tak sme ho zmenili. Ten názov "umelé", neviem, kto to vymyslel ale to je normálne upravené kravské mlieko, umelé by bolo, keby sa vyrábalo z umelej hmoty.... Netreba sa toho báť...

ushuaia
11. jan 2014

@luba28 tak ten to vzal rovno do vlastnych ruk... 😀 , uz sa tesim ked bude nasa cupitat, drobci su tak mili, hlavne ked zacinaju chodit...a najma potom ked pomahaju ,,upratovat,, kedze uz vsade dociahnu a dostanu sa kde chcu... 😀

ushuaia
11. jan 2014

@michalx z refluxu sa sice vyrastie, ale treba pomoct...a s tym UM...mas teda pravdu...tiez som nemohla kojit, lebo to prosto neslo a mala je na UM a rastie ako z vody... 😀

hoblinka13
11. jan 2014

@barbara088 ja som tiez prekvapena,ze podla reklam najlepsie,ale skusenosti mamiciek su ine.baby love stoji 5€ la kladne sa o nom vyjadrila aj pediatricka.sestra ho momentalne pouziva,malej chuti,tiez skusali sunar ten vobec nechcela.momentalne bol problem zohnat baby love 1,preto musela davat sunar.mala prespi celu noc,budi sa az nad ranom

lucka011
11. jan 2014

@barbara088 ja som presne toto isté riešila. Neviem ako dlho je už na Nutrilone. Ale moju malú keď som prestala kojiť som tiež musela kŕmiť každú chvíľu, aj každé dve hod. A ona ešte k tomu vypila aj toľko, koľko vypiť mala a ešte jej bolo málo. Tiež som bola na pochybách či je jej dosť sýte lebo aj tie noci boli tiež hrôza, každú chvíľu jesť.. No a zrazu sa to potom upravilo.. Ale trvalo ti to aj týždeň aj viac. Teraz koľkokrát nevypije všetko a vydrží aj dlhšie ako 3hod. Ja som si z toho len vydedukovala, že proste keď som ju kojila tak to bolo hocikedy aj každých 15min. takže na to bola zvyknutá a popritom možno bola taká vyhladovaná, že si to musela proste dopapať. 🙂 😉

barbara088
autor
11. jan 2014

pokial ma nasa malinka ten reflux silny a tu kyselinu ma taku ako ja.tak zbohom.vidim na nej ze ju to strasne trapi...urcite to musim riesit inak sa vsetci utrapime...nehovorim o tom aky sme s manzelom nervozny.potom sa hadame co u nas nieje zvykom....takze urcite ano vyrastie,ale treba pomoct.viem co som mala v tehu zo zahov..boli to strane noci
@michalx

barbara088
autor
12. jan 2014

ahojte maminy.no dnes sme boli kupit to francuzske,ocidivne je jej lepsie.hned si odgrgla...no dnes sme odhalili problem preco bola u nej taka nespokojnost.ked sme boli v porodnici vyslovene jej odtrhli zostatok s pupceka-podotykam bez môjho vedomia maly sme potom este doma problemy s tym museli sme cistit osetrovat.prelepovat .nakoniec nam dala pamycon 5krat denne.pupok uz skoro tyzden v poriadku.Dnes sme boli na prechadzke a malinka zase plakala ako psychopat,vravim muzovi ze u to nieje snad ani mozne.dojdeme domov idem malu prebalit ze je pokakana.nachystam kupel otvorim plienku skoro som odpadla malinkej z pupceka vyslo tolko hnisu aj trosku krvicky,ze mi az do placu bolo.Mala ma konecne brusko uvolnene,ziadny plac,len usmev uplne ako vymenena.No nic vravi idem aj tak na pohotovost.Lekarka nam povedala,ze stastie ze jej to vytieklo von.osetrujeme ako predtým.Victoria je uplne ina plac je minimum skor len mrkanie,spinka ako zabita a papanie no uzasne..... 🙂 ju to asi velmi bolelo,len nechapem ako to ze nemala teplotu ked to mala zvutra takto zapalene.zvonka nic nebolo vidiet,este v utotrok jej to lekarka pozerala,ze to mam ok.dufam,ze to bude uz v poriadku 🙂

domi0219
1. okt 2019

Dobrý deň mám podoby problém, ale môj synček ma 4mesiace. Budi sa v noci stále na hlad, najskôr mal rezim a 20.30mal poslednú dávku, zaspal bez problémov a o 1.00sa budil na hlad...teraz som začala dávať meksor okolo 22.00avsak stále sa budi po 2hodinach čiže není nasýtený viac ako 2hodiny, nerozumiem už co mu mam dat, lebo veľa možností nemám. Krmim ho HIPPOM. A keď mu chcem dat väčšiu dávku on nevládze, stále mi pije len 120ml.To je jeho maximum. Nemáme s nim žiadne problémy ani bruško nič, len ten hlad.. Ďakujem za rady. Pekný deň mamičky

Strana
z2