icon

Je bezpečné vyššie dávkovanie umelého mlieka pre novorodenca?

yukistorm
10. feb 2026

Ahojte, malý má za dva dni mesiac a už týždeň sme na umelom mlieku Sunar Complex 1, sadol mu hneď nič mi nezvracial má peknú pravidelnú stolicu, bruško nebolí..prvé dni sme fungovali na 120ml a 4 odmerky podľa odporúčaného dávkovania, vydržal pekne 4-5 hodín do ďalšieho kŕmenia. Teraz už si ale všímam že po 2,5 hodinách je hore a je hladný, predchvíľou mi vypil 180ml čo je podľa krabice vhodná dávka na 3-4 mesiace😅samozrejme že mu dávam podľa potreby nie podľa krabice len by ma zaujímalo či mu nemôžem nejako uškodiť, poprípade kúpiť iné mlieko neviem poraďte ak máte podobnú skúsenosť😅

anonym_9366bc
•
10. feb 2026

@yukistorm bol väčší keď sa narodil ? Lebo moja píla tiež konské dávky ale bola veľká a furt hladná. Ak nebolo mlieko do sekudny tak sa triasla bytovka. Ja som jej dala koľko chcela. Samozrejme s nejakou umerou ale tabulkami som sa moc nariadila. Nešlo to. Už v pôrodnici mi zarábali 40ml.

anonym_9366bc
•
10. feb 2026
@anonym_9366bc

@yukistorm bol väčší keď sa narodil ? Lebo moja píla tiež konské dávky ale bola veľká a furt hladná. Ak nebolo mlieko do sekudny tak sa triasla bytovka. Ja som jej dala koľko chcela. Samozrejme s nejakou umerou ale tabulkami som sa moc nariadila. Nešlo to. Už v pôrodnici mi zarábali 40ml.

@anonym_9366bc mala skoro 5 kíl keď sa narodila a dllllha bola. Tak preto si myslím že potrebovala aj viac jesť ako toj 3 kilove

yukistorm
autor
•
10. feb 2026
@anonym_9366bc

@anonym_9366bc narodil sa predčasne v 36. týždni a vážil 3100g s tým že potom som mu dávala 50-60ml odsatého materského mlieka a mal problém pribrať aj keď bol stále napapaný

michaela329
•
10. feb 2026

A keby si kojila, vedela by si koľko spapal? 😃 Ak mu nebolo zle, nevrackal, bol spokojný, tak nerieš. Určite si mu tým neublížila.

laskonkaa1
•
10. feb 2026

Vždy som sa riadila dietatom, nie krabicou. Moj mal opačný problem, na jeho "vek" zjedol menej. Ako dvojmesačny pil max 60ml, co pili novorodenci v pôrodnici. Ale priberal, prosperoval, bol spoko, váha normálna, brucho nebolelo a stolica, spanok boli v poriadku. Cize by som sa riadila dietkom

terry658
•
10. feb 2026

@yukistorm aj ja som vždy mala opačný problém. Dieťa rpiberalo jak keby som ho salkom kŕmila a zjedlo max 40ml. Prosto každé dieťa je iné. Pokiaľ mu nie je zle, negrcá, nebolí brucho tak nerieš.

pralinka25
•
10. feb 2026

Ono umele a materske mlieko je rozdiel. Ak pije prilis vela moze to zatazovat oblicky a neumerne priberat. Deti maju rozne obdobia. Rastovy spurt kedy su hladnejsie aj obdobia kedy jedia menej z rpznych pricin. Trochu to ustraz ale nemusis ist uplne striktne cez mrtvoly a nechat ho revat od hladu. Ale zas to ani dramaticky neprehanaj.

zuzi0911
•
10. feb 2026

Moj 60-90 ml daval uz v porodnici UM. Postosne hore . Davaj kplko vypije . Ak tolko vypije tak vypije ak nie tak nie ..krm ,ale kazde 3-4h ...um dlhsie travi ...

andrea_82
•
10. feb 2026

Dieta ti vydrzalo 4-5 hodin do dalsieho jedenia? Ved to je dlho, je skor bezne, ze dieta jedava kazde 3 hodiny. Obaja moji synovia noli na UM a jedli castejsie. Takze ked je hladne po 2,5 hodine, tak je to podla mna OK. Je uz vacsi, uz to nie je novorodenec, tak potrebuje jest castejsie.