icon

Je dobré zrušiť ranné mlieko dvojročnej dcérke?

15. jún 2025

Baby dcerka takmer 2r vypije rano 240ml mlieka ide o to , ze potom chce ranajkovat az okolo pol9 9 o 11:30 ide spat tak nestihame obed pred spankom kedze je plna z neskorych ranajok. Raz som nlieko rano nedala zjedla cely rozok z uhorkou a mrkvou. Nebol problem. Rozmyslam o zruseni ranneho mlieka.Je to ale dobry napad??

cyberk
•
15. jún 2025

Ano, davam ti povolenie zrusit ranne mlieko. Ale toto si sa aj maminy mohla spytat, alebo priatelovej mamky.

mdse
•
15. jún 2025

Podľa mňa je aj mlieko potravina a za mňa hodnotnejšia ako rožok. Moje deti majú radi jogurt, mlieko mi nikdy nepili, ale stále ide o mliečny výrobok Ani ten obed po spánku by som nevidela ako problém. Ale jasné, že jej mlieko môžeš zrušiť ak chceš.

autor
•
15. jún 2025
@mdse

Podľa mňa je aj mlieko potravina a za mňa hodnotnejšia ako rožok. Moje deti majú radi jogurt, mlieko mi nikdy nepili, ale stále ide o mliečny výrobok Ani ten obed po spánku by som nevidela ako problém. Ale jasné, že jej mlieko môžeš zrušiť ak chceš.

@mdse a i ja nevidim problem po spanku len ona vstava okolo 14:00
Na obed mi to pride neskoro. Ona je aj 40minut tym padom sa to vsetko natahuje..to je pravda mlieko je lepsie nez rokzok len tam dpapa aj zeleninku aspon.

autor
•
15. jún 2025
@cyberk

Ano, davam ti povolenie zrusit ranne mlieko. Ale toto si sa aj maminy mohla spytat, alebo priatelovej mamky.

@cyberk im to je jedno neriesili to nikdy co sme jefli ako kedy tym ze moja akosi nechce uz tyzden jogurt neviem ci mlieko na. Vecer nieje malo

mdse
•
15. jún 2025

Zeleninku a ovocie môže jesť aj doobeda o tej 9. No ale urob ako Vám vyhovuje najlepšie. Ja som len chcela napísať, ze mlieko nevnímam ako zbytočnú potravinu raz denne pre 2r dieťa, pokiaľ nie je zbytočne osladené 🙂

evcagabi
•
15. jún 2025

Ja som pijavala mliecko z flasticky pred odchodom do skoly vraj do 7r a odnaucit som sa nechcela dat 😅😅

autor
•
15. jún 2025
@mdse

Zeleninku a ovocie môže jesť aj doobeda o tej 9. No ale urob ako Vám vyhovuje najlepšie. Ja som len chcela napísať, ze mlieko nevnímam ako zbytočnú potravinu raz denne pre 2r dieťa, pokiaľ nie je zbytočne osladené 🙂

@mdse nie nieje sladene oba pije aj vecer mlieko

mdse
•
15. jún 2025
@evcagabi

Ja som pijavala mliecko z flasticky pred odchodom do skoly vraj do 7r a odnaucit som sa nechcela dat 😅😅

@evcagabi ja to isté 🤷

lucia13022023
•
15. jún 2025

Syn pije mlieko ráno, ale len 90ml. On si ho vyslovene pýta, a keď chcem aby jedol raňajky, tak mu dám menej mlieka. Skus.

dadis
•
15. jún 2025

Sprav jej mliecko do mensieho hrnceka k ranajkam. Ja nesuhlasim s nazorom, ze to mlieko je zdravsie jedlo. Zdrava je pestra strava..ja som v tomto velu este dojcila, 2x denne, po zobudeni rano a obednom spanku. Ale myslim si, ze toho mliecka nebolo vela, lebo potom normalne esnajkovali s nami, a pooobede po odstaveni, zvykli jest jogurt, co je ekvivalen cca 120-150ml mlieka, podla mna. Konzumovat mlieko z flase je v tomto velu zbytocna. Aj mne sa deti okolo tohoto veku odstavili, same

matrioshka333
•
15. jún 2025

Náš má 3 a pol a stále tak fungujeme. Naobeduje sa až po spánku a zatiaľ nám to vyhovuje. Ja som niekedy nestíhala navariť obed do tej pol 12,takto varím keď spí a má aspoň vždy čerstvé po zobudení. Takže je to na tebe ako si zariadiš.

jesenzima
•
15. jún 2025

A prečo musí mať obed o pol 12? Nemôže sa najesť až keď bude reálne hladná, napríklad o pol 3 😀 a potom si dať večeru a vynechať olovrant? ..

januska12323
•
15. jún 2025

Neprežívaj to tak veľmi. Nevadí keď ranajkuje o deviatej ani obed o tretej, hlavne, že sa naje nie?

autor
•
15. jún 2025
@januska12323

Neprežívaj to tak veľmi. Nevadí keď ranajkuje o deviatej ani obed o tretej, hlavne, že sa naje nie?

@januska12323 toje pravda

drianaa
•
15. jún 2025

Ale pokiaľ obeduje 40 minút, ako tvrdíš, tak by si obed musela dávať 10:30 aby ste sa potom stihli nachystať na spánok o 11:30 🤷 nezamýšľaj sa tak nad tým, ponúkni obed aj po spánku, keď je hladná. Mne malý 2 ročný chodieva spávať o 13:00 a tiež zje pred spánkom iba polievku, po spánku má druhý chod, to tiež koľkokrát skončíme o tretej jedenie. Možno keby som mu nedala desiatu - čo máva len jablko alebo iné ovocie, tak zje aj 2 chody, ale zatiaľ mu to takto vyhovuje, nebudem to meniť. Úprimne by som mlieko po spánku nedávala, ponúkla normálne raňajky, ale to som ja a moje dieťa, inak môže vyhovovať nám a inak vám. Ale obedom o druhej by som sa absolútne netrápila, neskôr si posunie obedny spánok na neskôr a stihnete obed