icon

Je výmena umelého mlieka bezpečná?

7. máj 2024

Prosím vás je možné že keď som včera vymenila malému mliečko tak už vidieť zmenu?na obed som včera už dala druhé a teda zdá sa mi že ho bolí bruško ešte viac ako predtým 😏 predtým mal HiPP bio ale nerobil mu dobre stále sa pucil tak som na odporúčanie kúpila babylove a mám pocit že ešte viac placka keď sa napapa.kupila som dnes aj kvapky coliprev .neviem či ešte čakať alebo dať naspäť mlieko čo mal alebo druhé 😒malý ma dva mesiace

petamich
•
7. máj 2024

minimalne 7 dni treba pockat, aby si vedela, ci nechat/zmenit

aliaray1
•
8. máj 2024

Ked sa puci, co mu davas na prdiky?

autor
•
8. máj 2024

@aliaray1 máme sab simplex predtým espumisan ale to nepomohlo a včera som skúsila kúpiť coliprev ale tiež nemám pocit že by zaberal

autor
•
8. máj 2024

@aliaray1 ešte mi kamoška radila gastrotuss tak to už je asi posledná šanca.ten sab simplex celkom pomáha na prdiky ale puči sa aj tak dost

aliaray1
•
8. máj 2024

Takto...my sme to dopracovali az na urgent 🙈
Rady od lekarov, co nam zabrali:

Espumisan L 25 kvapiek do kazdej flase alebo pred kojenim,
Kombinovat s prirodnymi kvapkami BabyCalm.
Zakazdym papanim odgrgnut.
Masirovat brusko jemne v smere hodinovych ruciciek alebo aj pokrcene nozky v kokienkach k brusku a dole...a dokola.
Vysadit vigantol a miesto toho Baby D od Jamieson (z vigantolu ich bolia bruska).

Kontrola pupceka...mala ho vyduty, cize brusna hernia = chirugia ale to len pozorovali, tejpovali sme ho. A poslali nas na fyzio, fantasticka vec.

Polohovanie na brusko na max 5 min alebo do zaplakania 3x denne a nikdy nie vecer.

Gastrotuss sme davali, vracala aj tak obcas ale bolo to lepsie.

Vyvysena poloha aj v hlbokom kociku aj v posteli, spime spolu.

Mlieko mala kojenie alebo Beba Supreme pro Ha1

Ked sme toto robili, brusko bolo spokojne...zacali sa...zuby! 🙈🙈🙈🤷‍♀️😅 no na maslu. Od 2.5 mes.zubky, pomohol az Nurofen sirup od 3 mes., po kazdom kojeni/krmeni vytriet dasienka vo vode namocenou gazickou.

Podavanie vody ak je aj ciastocne na UM: cez tu sklenenu pipetu vo flasticke od Baby calm kvapiek...ona to brala ako hru a smiala sa na tom ako ju krmim vodou 😂. Do dnes pije vylucne vodu alebo UM, ostatne nechce, uz ma v 2r Beba klasicka c.5., ziadne problemy, nic. Stastne zlate zdrave dieta bez imunologickych problemov. Hernia sa stratila cca po 4 mes.tejpovania.

aliaray1
•
8. máj 2024

Jaj a pozor, je rozdiel espumisan a espumisan L.

A zistili sme, ze jej bolo zle ked sme vymenili kojenecku vodu. Sedela jej iba Lucka, neprevaras.

Zarabanie UM sme mali: do velkej 240ml sklenenej avent flasky: 180ml voda + 6 zarovnanych odmeriek, zatrepat a nasledne do chladnicky uzavreta flaska. Skladovanie max 24 hod, potom vyliat a znova. Odlievali sme do malej a ohrievali na sporaku...nesmies to prehriat, inak vyliat a znova lebo: v momente su ziviny znicene a je to len biela voda. Beba Supreme pro HA obsahuje aj laktobacily, no prehriatim vsetko konci.

mzaklai
•
17. jan 2025

Dobrý deň, prosím ako to dopadlo nakoniec s vasim bábätkom?

kajka21
•
28. jún 2025
@aliaray1

Jaj a pozor, je rozdiel espumisan a espumisan L.

A zistili sme, ze jej bolo zle ked sme vymenili kojenecku vodu. Sedela jej iba Lucka, neprevaras.

Zarabanie UM sme mali: do velkej 240ml sklenenej avent flasky: 180ml voda + 6 zarovnanych odmeriek, zatrepat a nasledne do chladnicky uzavreta flaska. Skladovanie max 24 hod, potom vyliat a znova. Odlievali sme do malej a ohrievali na sporaku...nesmies to prehriat, inak vyliat a znova lebo: v momente su ziviny znicene a je to len biela voda. Beba Supreme pro HA obsahuje aj laktobacily, no prehriatim vsetko konci.

@aliaray1 ahoj, to vám niekto poradil robiť viac mlieka? Lebo na krabičke sa píše že nerobiť na viac dávok vždy iba jednu 🤷‍♀️😅

aliaray1
•
28. jún 2025
@kajka21

@aliaray1 ahoj, to vám niekto poradil robiť viac mlieka? Lebo na krabičke sa píše že nerobiť na viac dávok vždy iba jednu 🤷‍♀️😅

@kajka21 ty vies co? Robia to takto v porodnici a aj v nemocnici na detskom oddeleni. Ano, poradili. Do 24 hod a inak vyliat. Chladnicku mame na 5C.

kajka21
•
29. jún 2025
@aliaray1

@kajka21 ty vies co? Robia to takto v porodnici a aj v nemocnici na detskom oddeleni. Ano, poradili. Do 24 hod a inak vyliat. Chladnicku mame na 5C.

@aliaray1 iba som sa spýtala lebo som to takto robila a keď som to tu napísala tak ma mamičky šli ukameňovať