icon

Koľko umelého mlieka potrebuje 15-dňové dieťa?

borihh
Včera o 21:14

Dávame 60ml ako povedala pediatrička, ale mne príde že jej to nestačí. Mame teraz Nutrilon comfort & colics a tam sa odporúča 100ml. Po tých 60ml ju ledva uspim a keď už sa podarí za hodinu je hore a papa si ručičky. Koľko pili vaše deti?

anonym_971940
Včera o 21:19

Nepamätám, ale podľa váhy dieťaťa. Už v pôrodnici mu bolo málo, dr. ešte tam ml upravila. Nie je jedno, či sa narodí troj či štvorkilové dieťa.

dagas
Včera o 21:20

Tak daj viac a uvidíš..Podla tabuliek sa to nedá..každé dieťa je iné

tejana
Včera o 21:53

@borihh ja keď som sa pýtala našej pediatričky, že koľko ml mlieka mám zarábat na daný mesiac dieťaťa. Tak mi odpovedala, že mám dávat toľko, aby vždy aspoň trocha ( 10, 20ml) ostalo, proste aby bolo dieťa sýte a spokojne ( a nie cucala prázdnu flašku)Neodpovedala mi tabuľkovo, že koľko ml, aj keď ja som práve toto chcela vedieť. Ale časom som pochopila... Dieťa si samo vypije toľko koľko potrebuje. Ako áno, niekedy sa mi stalo, že som dala menej a chcela viac, tak som utekala dorábat ( lebo však mesiacmi sa zvyšuju aj ml mlieka). Ale naša zase nešla do extrémnych množstviem ml, to už by bolo zas asi na inú debatu..

tejana
Včera o 22:01
@tejana

@borihh ja keď som sa pýtala našej pediatričky, že koľko ml mlieka mám zarábat na daný mesiac dieťaťa. Tak mi odpovedala, že mám dávat toľko, aby vždy aspoň trocha ( 10, 20ml) ostalo, proste aby bolo dieťa sýte a spokojne ( a nie cucala prázdnu flašku)Neodpovedala mi tabuľkovo, že koľko ml, aj keď ja som práve toto chcela vedieť. Ale časom som pochopila... Dieťa si samo vypije toľko koľko potrebuje. Ako áno, niekedy sa mi stalo, že som dala menej a chcela viac, tak som utekala dorábat ( lebo však mesiacmi sa zvyšuju aj ml mlieka). Ale naša zase nešla do extrémnych množstviem ml, to už by bolo zas asi na inú debatu..

@tejana ešte dodám:niekedy som dorábala a niekedy dosť vylievala, ako časom už budeš mať nejaký odhad... Ani dospelý človek zakaždým nezje rovnaké množstvo jedla. Niekedy si dá len niečo menšie a niekedy zje toho dosť veľa. Proste s tým UM len predpokladas, že koľko asi spapá...

anonym_00ece0
Dnes o 05:30

@borihh pediatrička nech si da tolko vody 🤣 co ma co pediater hovoriť kolko ma dieťa zjesť a ako často.. babatko zje tolko, kolko mu chuti, vypýta si keď je hladne... a keď nie je hladné pokojne spí ... urob viac a uvidiš kolko zvládne vypiť

anonym_4be7c4
Dnes o 05:42

@borihh tiez si rodila 22.2? 🤭☺️

sara07
Dnes o 06:14

mna zase drbala vkuse že zje málo ale on jedol častejšie a menej
nakoniec som jej odkyvala že tak robim a išla podla dietata
čo má nadvahu ten novorodenec ?
oni idu podla priemeru tabuliek .urob si podla seba a dietata a jej odkyv nech máš pokoj

borihh
autor
Dnes o 09:05
@anonym_4be7c4

@borihh tiez si rodila 22.2? 🤭☺️

@anonym_4be7c4 áno 🥰

borihh
autor
Dnes o 09:05

Dala som jej večer 90ml a spala sladko 😂