Môže bábo piť Nutrilon aj obyčajné mieko?
mamicky.chcela by som sa optat ci mozu babatka pit nutrilon aj obyc.kr.mlieko.napr.na obed obycajnekravske a vecer nutrilon.vopred dakujem 🙂
A preco u chces davat nutrilom, aj mlieko krabicove? Take male babatko, ak je plne dojcene, nemusi pit ine mliecko, ak nie je plne dojcene, doporucuje sa kvoli zlozeniu a mnozstvu min. Latok, stopovych prvkov, vitaminov a vsetkeho, co sa prisposobuje potrebe babatka, podavat mu vyhradne umele mlieka, krabickove mozu pit najskor po roku, cim neskor, majuntotiz vysoky obsah bielkovin, vapnika, co organizmus takeho maleho babatka nemusi kvalitne a dostatocne stravit,moze ho zapekat, moze mat koliky, reflux atd atd. Ale preco sa neporadis o tomto aj s pediatrickou? Zrejme chces usetrit na mlieku, umele su drahe, ale koniec koncov babatku lenposkodis na zdravi ko urobis dobre.
Moja odpoved je vseobecna, nakolko neudavas, ake stare mas babatko🙂
info od detskej doktorky, ktorá nám viedla prednášky:
do 1,5 roku používať výlučne umelé mlieko! , až potom dávať vo fľaškách kupované(na raňajky,večeru), (ale možeme trošku kravského dať do palaciniek,nátierok atď).
Do 1.roku je absolutne nevhodné kravské neupravené mlieko,len mliečne formule. (kravské neupravené má málo železa,veľa bielkovín - a tie nie sú deti schopné ešte nezrelými obličkami spracovať, to dávať až po 2.-3.roku života). Deťom dávať vždy plnotučné.
Hlavne nenútiť dieťa do pitia mlieka, pokiaľ papá mlieko v nátierkách, syroch, jogurtoch,pomazánkach..
Pozor: Nas ma 14mesiacov a davame rano obycajne a na noc Nutrilon a bez najmensieho problemu...
Ved má v profile že dieťa má rok aj dva mesiace.a k otazke.ano ja davam aj take aj take,chuti jej všetko,nerobi jej problemy,takže ok.
ja dávam do kaše obyčajné a na noc mu to miešam aj um a obyč. len mením pomer a chutí už chcem pomaly prejsť na obyčajné ved už skoro papá všetko aj v zeleninke ,mäsku a v ovocí sú vitamíny 😉
Moja malá mala teraz rok a ja jej davam jednu davku umeleho a jednu davku kravskeho polotucneho mlieka.Tak mi to doporucila detska lekarka ,ponechat este aj to UM mlieko kvôli vitaminom a kravske mlieko ale polotucnym mam zacat mi kazala ,aby som malej nezatazila brusko 😉

Keď som chcela prejsť na obyčajné mlieko, tak som to tiež takto skúšala. No nechutilo mu. Tak som robila z obyčajného mlieka aspoň kašu. Niektoré mamini zas keď chceli prejsť na obyčajné mliečko tak do UM pridávali po troche kravské. Pomer sa postupne menil.