Po prechode na UM má hnačky. Máme skúsiť iné UM?
Maleho (8.5 mesiaca) sme pred necelymi troma tyzdnami odstavili kvoli mojim (opakovanym) bolestivym zapalom, z jedneho dna na druhy. Flasku prijal celkom dobre, najprv pil len nejakych 50 ml, teraz pije tak 120 ml z flase a za 24h vypije tak 500-600 ml mliecka...
Z prveho ponuknuteho UM mal hrozne krce v brusku, hlavne v noci a kakal odrazu 5-6x denne. Ale nebola to hnacka. Z druheho UM (zmenili sme po tyzdni) uz nema krce v brusku - teda ma, ale uz pomenej - ale ma hnacku uz 10. den, kaka uplne riedko, do zelena, aj to pachne. Lekarka vylucila rotavirus ci nejaku inu crevnu pliagu...
Vraj je to normalne ked prejdeme z MM na UM, ze si crievka musia zvyknut. Pokial nechudne, ma to byt ok. On sice nechudne, ale ani nepribera :( Ta hnacka ho trapi, ma z toho aj vystipanu ritku, aj ho skruca, kaka aj v noci, co nerobil ani ked sa narodil...
Mame skusit este ine mliecko? Skusali sme aptamil (nutrilon) a hipp... zijeme v UK, takze niektore mliecka tu nezozeniem... Moze to signalizovat nejaku alergiu? Co by ste robili? Lekarka mi alergo testy nespravi, vraj mame pockat. Ale ja cakat nechcem :(
@anjelicek26 ak má kŕče a kaká dosť, tak mu tam niečo vadí, nejaké protialergénne mlieko? 😕
@latvia - mame mliecko "cow & gates" a "SMA" co fakt ani neviem, ake su, ci sa to da k nejakej europskej znacke prirovnat. Aptamil ma nejake senzitivne mliecko, co som videla, mame vyskusat to? Aptamilu sa trochu bojim, tam sa pucil uz pri krmeni a o spanku nebolo ani reci, len furt knurkal...
inac, ma napadlo, ved mas uz velke dieta, tak mlieko nachvilu vynechaj. moj maly od 9.mesiaca odmietal UM uplne

ja by som skusila sojove...ak sa zlepsi, tak to bude zrejme alergia.mate na trhu aj nieco ine okrem aptamilu a hipp?