icon

Prechod na umelé mlieko - trápenie s kojením

Včera o 01:48

Ahojte, sice s vycitkami a tazkym srdcom, ale po 6 tyzdnoch trapenia s kojenim, som sa rozhodla ze bude najlepsie postupne prechadzat na UM, synceka kojim ako sa len da,niekedy aj kazdu hodinku, nosim v nositku aby sme mali kontakt, alr vzdy pocas a po kojeni place a jednoducho nech robim co robim, vidim ze je nespokojny, posledny tyzden som vzdy po kojeni dala cumlik a on sa upokojil a zaspal po chvili, pripadne trva aj hodinku kym zaspi, samozrejme nie sam bezomna ale s tym ze ho uspim bud na rukach alebo v nositku, lenze ja som si vsimla ze ked je vecer uz velmi nervny pri tom kojeni, a ja mu nasledne dam UM lebo uz sa na to nemozem pozerat ze sa mi zda ze je hladny, tak uplbe zmeni vyraz tvare, je spokojnucky, a citim ze to potreboval… citim sa previnilo, ja chapem ze spokojna mamina=spokojne babatko, len mam poste vycitky, skusila som 3 laktacne, homeopatika na podporu laktacie, caste prikladanie a aj tak asi nepomohlo, co je matuce je to, ze za 2 tyzdne pribral skoro 400g, sice s 1x prikrmom za xen ale pribral pravdepodobne z mojho nlieka, plienok ma tak 6-7 za den pocikanych, nie uplne precikanych ale tak ako ktore, kedze chcem zastavit laktaciu, zaujimaju ma nejakr osvedcene rady ako na to prosim? lieky by dom brala nerada, citala sok ze po kojrni odsat, rucne odtriekat a davat studene obklady, musim toto robit? dostanr kazda zena co prestava kojit a neodsava zapal prsnikov?

anonym_333de0
Včera o 04:43

Opýtaj sa lekárky
Po kojeni odsat práve podporis tvorbu
Ale keďže priberá, škoda, že tak skoro odstavis

autor
Včera o 04:53
@anonym_333de0

Opýtaj sa lekárky

@anonym_333de0 vazila som si ho vcera pred a po kojeni, bol tam rozdiel 25g, cize vypil len 25 ml, co je teda zalostne malo, a ked po kojeni je stale placlivy a cumel cuca ako besny, tak si naozaj myslim ze sa odomna nenaje 😓

anonym_c0ff5a
Včera o 05:03
@anonym_333de0

Opýtaj sa lekárky

@anonym_333de0 Daj jej pokoj, je to jej vec. Fakt vam uz vsetkym z tej kojomasirky hrabe. Moj syn bol od zackatku na UM. A co. Zije.

anonym_850e77
Včera o 05:11

Bola som na rom podobe. Nechceš ísť na to radšej postupne?

doriiis
Včera o 05:21

Nemáš si čo vyčítať, skúsila si, nešlo to. Načo to siliť? Sama vidíš, že dieťa je po UM spokojné a nasýtené. Nič viac nepotrebuje.
Normálne prestaň kojit a odstriekavaj iba toľko, aby ťa prsia neboleli. Prejde to samé. Ak nie, tak smer lekár, nech ti dá lieky

vkatush
Včera o 05:25

Ja som tiež bojovala mesiac, snažila som sa. No proste nešlo to. Tak som prešla na umelé a to ti bola zmena o 180 stupňov, šťastnejšiu matku a dieťa si v okolí nenašla.

Nemaj výčitky a ani sa nikomu nespovedaj, je to tvoje rozhodnutie, robíš najlepšie čo vieš pre seba, a tým pádom aj pre dieťa.

Čo sa týka odstavenia, tak neodsavať už, len uvoľniť jemne, aby ťa neboleli, keď sú naliate. Ideálne je si ich stiahnuť nejakou pevnejšou podprsenkou. No a najlepšia je tabletka na zastavenie (pri druhom synovi som dostala zápal, tabletka bola vykúpenie).

anonym_d991c1
Včera o 06:36

@anonym_autor Maminka - ja ta podporim, prejdi na UM.

Dieta v tomto veku zo vsetkeho najviac potrebuje nevycerpanu a pokojnu maminu, spokojnu a stastnu maminu. Aby ten pokoj a stastie na neho prenasala. Som o tom presvedcena, ze je to velmi dolezite pre neurovivin babatka.

Hovorim ti to ako mama, co 6 mesiacov odsavala mliecko kazde 3 hodiny, aj v noci - bolo to za den pol davky na jedno krmenie. Cize naozaj nic, co mi radili laktacne v strave, castom prikladani, nic z toho nepomohlo. Stopku v mojej hlave mali lieky, ktore vtedy vo velkom radili maminam brat, v podstate lieky na nevolnost, s vedlajsim ucinkom je tvorba mlieka. Povedala som si vtedy, ze to uz nie je uplne v poriadku. Pomaly som si tak prestavala vazit svoje telo, jedna pre nedostatok mlieka, ale aj pre to odsavanie samotne, nie je to prijemny pocit. Pomaly to odsavanie bolo dolezitejsie ako ist pokojne niekam na navstevu, alebo na vylet, lebo co ak tam nebudem moc odsavat. Nedopust aby sa ti toto stalo.

Dieta tak ci tak zmeni aj fungovanie partnerov, lebo zrazu je tu starostlivost 24/7, neda sa odlozit bokom ani na chvilku, a je strasne dolezite, aby si zila rodinny zivot, partnersky zivot najlpnsie ako sa da, aby si mala cas a energiu aj na to. Nie, nedopust aby si zila vystresovane z toho, ze ti nejde kojenie, ja som zila s hodinkami v hlave, kedy zase treba odsavat mliecko... Potom nemas na nic energiu. Rob vzdy tak, aby ti zostavalo vela pozitivnej energie, babo to citi a potrebuje najviac. Ak je mama v cudnom rozpolozeni, moze to ovplyvnovat aj dieta. Ono zatial nevie samoregulovat svoje pocity, emocie, potrebuje mamu aby to vnimala, aby ho utisovala. Ak mama kvoli inym veciam pristupuje k nemu nervozne, s obavami, vystresovana, vycerpana, ono nevie preco, ale vnima to jeho nervova sustava, vnima to napatie. Precitaj si mozno niekde o vztahovej vazbe a to ta uisti v tom, ze ozaj dolezite je samozrejme babo, ale na prvom mieste je mama. To aby vedela sama sebe doplnat energiu, zit bez stresu. Paci sa mi prirovnanie - ze ked v lietadle vypadnu masky - mama si ju ma nasadit prva a az potom ju nasadzovat detom, pretoze ked najprv zachranuje deti, ona zatial bez kyslika moze odpadnut a potom uz nepomoze ani detom. Zakial co ked prvu ochrani seba - tak potom vie spravne jednat, ako levica, lebo ma na vsetko - energiu, plnohodnotnu mysel, plnohodnotne instinkty...

Si starostliva, robis pre svoje babatko vsetko, tvoj instinkt je spravny. Ver svojmu instinktu, zobud ho, bud ako ta levica. Sustred sa na ten instnkt a nasluchaj mu, nechaj sa viest. Nenechaj sa trapit stovkami myslienok ludi, co neziju tvoj zivot, tvoju situaciu. Dudlik moze byt oklamanie hladu, bab si dudka a uspokojuje saci reflex. Ak ti tvoj instinkt, ak sa nan takto sustredis, napovie, ze tvoje babo potrebuje UM, prijmi UM ako moznost bez vycitiek. A nauc sa zrevat ako ta levica, dupnut labou na vsetkych, co by mali namietky. S rozhodnutiami levice sa nezahrava!

Zopakujem to: pre vyvoj babatka je najdolezitejsia pokojna maminka. Nie utrapena. Trapenie = kradnutie energie. Ty potrbujes vela pokojnej energie pre babo, aj pre svojho partnera, aj pre sirsiu rodinu. Aby vase vstahy kvitli.

anonym_05b65c
Včera o 06:57
@anonym_autor

@anonym_333de0 vazila som si ho vcera pred a po kojeni, bol tam rozdiel 25g, cize vypil len 25 ml, co je teda zalostne malo, a ked po kojeni je stale placlivy a cumel cuca ako besny, tak si naozaj myslim ze sa odomna nenaje 😓

@anonym_autor tu tu nik neporadi....ak vidis ze je nespokojny no citala som ze neexistuje malo mlieko...normalne som sa natom zasmiala....aj ty si trosku vydychnes ked das umele a najma zrejme babatko bude spokojnejsie...my sme na sunare a je prijemne na chut a nemali sme ziadne tazkoati

amonet
Včera o 07:06

mne sa mlieko nepustilo vobec, gynekolog mi vravel ze je dost pravdepodobne ze chyba nejaka mliečna zľaza. stava sa mu to a zisti sa to až na mamografii.

postupne odstav, cim menej bude cucat a odsavat tym skor sa prestane tvorit. btw, moje dieta bolo na UM odzaciatku a je v pohode, zive zdrave a mame krasny vztah

anonym_333de0
Včera o 08:48
@anonym_c0ff5a

@anonym_333de0 Daj jej pokoj, je to jej vec. Fakt vam uz vsetkym z tej kojomasirky hrabe. Moj syn bol od zackatku na UM. A co. Zije.

@anonym_c0ff5a ja som napísala, že je to škoda lebo škoda to je
A to je fakt
Takže zbytočne do toho vkladás emócie

doriiis
Včera o 08:50
@anonym_333de0

@anonym_c0ff5a ja som napísala, že je to škoda lebo škoda to je
A to je fakt
Takže zbytočne do toho vkladás emócie

@anonym_333de0 ... Z jej deti vyrastú také isté zdravé deti ako z kojenych. To je tiež fakt.

anonym_333de0
Včera o 08:53
@doriiis

@anonym_333de0 ... Z jej deti vyrastú také isté zdravé deti ako z kojenych. To je tiež fakt.

@doriiis aj ano aj nie
Ja tiez som kojila kratko
Ale stále je fakt, že umele mlieko nenahradza 100 perc materské

extempore
Včera o 08:56

Význam dojčenia sa podľa mňa preceňuje. Ani jedno z mojich detí dojčené takmer nebolo - syn len asi dva mesiace a aj to sme dávali popri tom aj UM a dcéra šla hneď od začiatku na UM. Obaja sú pekní, zdraví a učia sa najlepšie z triedy. A mám ďalšie tri kamošky, ktoré to majú podobne. A mám aj kamošky, ktoré dojčia pomaly už 5-6 rokov, dokonca tandemovo a podobné bludy. A ich deti majú alergie, odmalička koliky, revy celé noci. No a moja najlepšia kamoška je pediatrička v Rakúsku a povedala, že už má plné zuby tých kecov o dojčení. Že to veľmi pretláča aj WHO a pod., ale že teda ona nejaký extra benefit dojčenia nevidí... ale teda nesmie to povedať lebo by ju zožrali.

autor
Včera o 09:03
@anonym_850e77

Bola som na rom podobe. Nechceš ísť na to radšej postupne?

@anonym_850e77 ako myslis
postupne? akoze ja mu vzdy najprv ponuknem prsniky lenze on mi ich po minute dvoch vypluva a zuri, place vrti sa ate atd, a toto robime vkuse zakazdym kojenim, pretlacan sa s nim doslova a rvem mu toe prsniky aby aspon to predbe mliecko popil, teraz si predstav ze ja poznam len taketo kojenie kde mam nervy ja aj dieta a robim to 10x do dna, po kojeni je dieta stale uplakane kym mu nedam cumlik alebo ho neucicikam v nositku.. a zrazu mu dam 60-90ml UM a dieta tichucke pokojne, usmiate… 🤷‍♀️

autor
Včera o 09:06
@vkatush

Ja som tiež bojovala mesiac, snažila som sa. No proste nešlo to. Tak som prešla na umelé a to ti bola zmena o 180 stupňov, šťastnejšiu matku a dieťa si v okolí nenašla.

Nemaj výčitky a ani sa nikomu nespovedaj, je to tvoje rozhodnutie, robíš najlepšie čo vieš pre seba, a tým pádom aj pre dieťa.

Čo sa týka odstavenia, tak neodsavať už, len uvoľniť jemne, aby ťa neboleli, keď sú naliate. Ideálne je si ich stiahnuť nejakou pevnejšou podprsenkou. No a najlepšia je tabletka na zastavenie (pri druhom synovi som dostala zápal, tabletka bola vykúpenie).

@vkatush nemala si nejake neziaduce ucinky po tych liekoch?

autor
Včera o 09:21
@anonym_d991c1

@anonym_autor Maminka - ja ta podporim, prejdi na UM.

Dieta v tomto veku zo vsetkeho najviac potrebuje nevycerpanu a pokojnu maminu, spokojnu a stastnu maminu. Aby ten pokoj a stastie na neho prenasala. Som o tom presvedcena, ze je to velmi dolezite pre neurovivin babatka.

Hovorim ti to ako mama, co 6 mesiacov odsavala mliecko kazde 3 hodiny, aj v noci - bolo to za den pol davky na jedno krmenie. Cize naozaj nic, co mi radili laktacne v strave, castom prikladani, nic z toho nepomohlo. Stopku v mojej hlave mali lieky, ktore vtedy vo velkom radili maminam brat, v podstate lieky na nevolnost, s vedlajsim ucinkom je tvorba mlieka. Povedala som si vtedy, ze to uz nie je uplne v poriadku. Pomaly som si tak prestavala vazit svoje telo, jedna pre nedostatok mlieka, ale aj pre to odsavanie samotne, nie je to prijemny pocit. Pomaly to odsavanie bolo dolezitejsie ako ist pokojne niekam na navstevu, alebo na vylet, lebo co ak tam nebudem moc odsavat. Nedopust aby sa ti toto stalo.

Dieta tak ci tak zmeni aj fungovanie partnerov, lebo zrazu je tu starostlivost 24/7, neda sa odlozit bokom ani na chvilku, a je strasne dolezite, aby si zila rodinny zivot, partnersky zivot najlpnsie ako sa da, aby si mala cas a energiu aj na to. Nie, nedopust aby si zila vystresovane z toho, ze ti nejde kojenie, ja som zila s hodinkami v hlave, kedy zase treba odsavat mliecko... Potom nemas na nic energiu. Rob vzdy tak, aby ti zostavalo vela pozitivnej energie, babo to citi a potrebuje najviac. Ak je mama v cudnom rozpolozeni, moze to ovplyvnovat aj dieta. Ono zatial nevie samoregulovat svoje pocity, emocie, potrebuje mamu aby to vnimala, aby ho utisovala. Ak mama kvoli inym veciam pristupuje k nemu nervozne, s obavami, vystresovana, vycerpana, ono nevie preco, ale vnima to jeho nervova sustava, vnima to napatie. Precitaj si mozno niekde o vztahovej vazbe a to ta uisti v tom, ze ozaj dolezite je samozrejme babo, ale na prvom mieste je mama. To aby vedela sama sebe doplnat energiu, zit bez stresu. Paci sa mi prirovnanie - ze ked v lietadle vypadnu masky - mama si ju ma nasadit prva a az potom ju nasadzovat detom, pretoze ked najprv zachranuje deti, ona zatial bez kyslika moze odpadnut a potom uz nepomoze ani detom. Zakial co ked prvu ochrani seba - tak potom vie spravne jednat, ako levica, lebo ma na vsetko - energiu, plnohodnotnu mysel, plnohodnotne instinkty...

Si starostliva, robis pre svoje babatko vsetko, tvoj instinkt je spravny. Ver svojmu instinktu, zobud ho, bud ako ta levica. Sustred sa na ten instnkt a nasluchaj mu, nechaj sa viest. Nenechaj sa trapit stovkami myslienok ludi, co neziju tvoj zivot, tvoju situaciu. Dudlik moze byt oklamanie hladu, bab si dudka a uspokojuje saci reflex. Ak ti tvoj instinkt, ak sa nan takto sustredis, napovie, ze tvoje babo potrebuje UM, prijmi UM ako moznost bez vycitiek. A nauc sa zrevat ako ta levica, dupnut labou na vsetkych, co by mali namietky. S rozhodnutiami levice sa nezahrava!

Zopakujem to: pre vyvoj babatka je najdolezitejsia pokojna maminka. Nie utrapena. Trapenie = kradnutie energie. Ty potrbujes vela pokojnej energie pre babo, aj pre svojho partnera, aj pre sirsiu rodinu. Aby vase vstahy kvitli.

@anonym_d991c1 Dakujem velmi krasne za povzdbudenie a uzasny komentar 🩷 ja sa trapim uz v podstate tych 6 tyzdnov vkuse, pri kazdom kojeni bojujeme, velke stresy uz od porodu kde som mala velku stratu krvi a stravila 2 dni na JISKE bez maleho, doma obrovske zavrate zo straty krvi a nedostatku zeleza, a podla mna aj to sposobilo oneskorenie spustenia mlieka, maly bol v porodnici 4 dni hladny bez jedineho prikrmu, kt. mi odmietali dat a velmi tlacili na dojcenie, prisla som odtial psych. zdeptana, vycerpana, a plakala som kazdy den asi 20x, lezala sok v posteli a rozmyslala ze sa zbalim a odidem proste prec, ze malemu bude lepsie s mojou sestrou ci maminou lebo ja si nezasluzim byt matkou, boli to prve 2-3 najhorsie tyzdne mojho zivota a odvtedy sa vsetko stale toci len okolo vahy, kojenia, kakania atd, kedze kakal len 1x do tyzdna, trapilo ma aj to, kedze je neustale nespokojny po a pri krmeni, trapilo ma aj to, niekedy spal 1-2 hodiny za cely den co mi pride velmi malo na take male babatko, stale som ho len nutila na prsnikx aj ked ich vypluval a mal panicke place doslova, lebo okoloe povedalo ze to nemam vzdavat 😓 mamina tiez ze nemam to vzdavat ale vytrvat az kym pri mne nesedela jedno kriticke kojenie a videla ze ja sa s nim len natahujem a trapim jeho aj seba len aby vypil troska mlieka :/ potom zrazu podme prestrihnut uzdicku to pomoze, urobili sme, nie na prve odporucanie LP ale druhej, uz je tyzden po zakroku, a maly stale nechce moje prsia, takze nad tym rozmyslam neustale a rozhofla som sa, ze toto nema vyznam, je to zacarovany kruh…

autor
Včera o 09:25
@anonym_05b65c

@anonym_autor tu tu nik neporadi....ak vidis ze je nespokojny no citala som ze neexistuje malo mlieko...normalne som sa natom zasmiala....aj ty si trosku vydychnes ked das umele a najma zrejme babatko bude spokojnejsie...my sme na sunare a je prijemne na chut a nemali sme ziadne tazkoati

@anonym_05b65c aky sunar mate? ja mam sunar premium, obcas po papani vygrcne troska alebo sa mi zda ze aj mozno troska poplace ak ma krce, ale neviem ci to je tym, tiez tie davky neviem ci sa mam len tym riadit a ako casto a kolko mu davat ked je taky maly

anonym_230800
Včera o 09:29

Pribera krásne. To vazenie pred a po.... ale ok. Rozhodla si sa. Ziadne vycitky... ako sama pises spokojna mama-spokojne dieta a bodka.
Hmmm bud iba dojci. Alebo iba odsaj/odstrikaj ak budes mat pocit ze mliecko sa nalieva-teda prsniky. Inac nie. Kazda zvysena produkcia bude tvorbu zvysovat. Takze nic navyse.

anonym_230800
Včera o 09:30
@anonym_autor

@anonym_d991c1 Dakujem velmi krasne za povzdbudenie a uzasny komentar 🩷 ja sa trapim uz v podstate tych 6 tyzdnov vkuse, pri kazdom kojeni bojujeme, velke stresy uz od porodu kde som mala velku stratu krvi a stravila 2 dni na JISKE bez maleho, doma obrovske zavrate zo straty krvi a nedostatku zeleza, a podla mna aj to sposobilo oneskorenie spustenia mlieka, maly bol v porodnici 4 dni hladny bez jedineho prikrmu, kt. mi odmietali dat a velmi tlacili na dojcenie, prisla som odtial psych. zdeptana, vycerpana, a plakala som kazdy den asi 20x, lezala sok v posteli a rozmyslala ze sa zbalim a odidem proste prec, ze malemu bude lepsie s mojou sestrou ci maminou lebo ja si nezasluzim byt matkou, boli to prve 2-3 najhorsie tyzdne mojho zivota a odvtedy sa vsetko stale toci len okolo vahy, kojenia, kakania atd, kedze kakal len 1x do tyzdna, trapilo ma aj to, kedze je neustale nespokojny po a pri krmeni, trapilo ma aj to, niekedy spal 1-2 hodiny za cely den co mi pride velmi malo na take male babatko, stale som ho len nutila na prsnikx aj ked ich vypluval a mal panicke place doslova, lebo okoloe povedalo ze to nemam vzdavat 😓 mamina tiez ze nemam to vzdavat ale vytrvat az kym pri mne nesedela jedno kriticke kojenie a videla ze ja sa s nim len natahujem a trapim jeho aj seba len aby vypil troska mlieka :/ potom zrazu podme prestrihnut uzdicku to pomoze, urobili sme, nie na prve odporucanie LP ale druhej, uz je tyzden po zakroku, a maly stale nechce moje prsia, takze nad tym rozmyslam neustale a rozhofla som sa, ze toto nema vyznam, je to zacarovany kruh…

@anonym_autor psychika robi vela. Nedaj si pokazit zvysok tohto nadherneho casu. Kedy to ma byt o uzivani si a nie o stresovani 😉

autor
Včera o 09:34
@anonym_230800

Pribera krásne. To vazenie pred a po.... ale ok. Rozhodla si sa. Ziadne vycitky... ako sama pises spokojna mama-spokojne dieta a bodka.
Hmmm bud iba dojci. Alebo iba odsaj/odstrikaj ak budes mat pocit ze mliecko sa nalieva-teda prsniky. Inac nie. Kazda zvysena produkcia bude tvorbu zvysovat. Takze nic navyse.

@anonym_230800 ako myslis tych 25 ml pred a po? alebo celkovo ten prirastok za 2 tyzdne?

anonym_252268
Včera o 09:35

@anonym_autor ja som pri oboch deťoch prestala kojit a prešla na UM. Postupne som pridávala fľašky UM až som prestala úplne kojit a prešla len na fľašky. Nemala som ani pri jednom žiadne problémy s prsnikmi. Žiadne zápaly, zábaly, nič. Ani som neodsavala. Myslím si, že postupným zmensovanim dávok sa upravilo aj to mlieko, čiže sa samé postupne stratilo

anonym_05b65c
Včera o 09:41
@anonym_autor

@anonym_05b65c aky sunar mate? ja mam sunar premium, obcas po papani vygrcne troska alebo sa mi zda ze aj mozno troska poplace ak ma krce, ale neviem ci to je tym, tiez tie davky neviem ci sa mam len tym riadit a ako casto a kolko mu davat ked je taky maly

@anonym_autor mavali sme nutrilon anticolik...ale po kauze s nutrilonom kedy mliecka stahovali som zacala davat sunar complex....s nutrilonom som zacala preto lebo malu nutrilonom prikrmovali uz v nemocnoci....predtym obom detom sunar a vzdy nam zapasoval....sunar je chutovo pre babatka lepsi ako horkasty nutrilon ale to je individualne komu co zapasuje

vkatush
Včera o 09:43
@anonym_autor

@vkatush nemala si nejake neziaduce ucinky po tych liekoch?

@anonym_autor nie, vôbec. Práve naopak, obrovská úľava.

Mne sa urobil zápal pri druhom synovi, veľké bolesti, naliate prsia, nedokázala som ani dvihnúť malého, museli sa mi o neho starať. Lekári v nemocnici odmietli dať tabletku, že vraj musím mať papier od psychiatra 🙃🙃🙃 šla som domov na reverz (malého chceli prepustiť a mňa nechať, no stále odmietali dať lieky, len huckali, že mám kojiť a prejde to), ešte z auta som poslala správu mojej gyne, hneď mi predpísala tabletku a dala rady, ako najlepšie na to ísť. 2 dni a bolesti zmizli, do týždňa mlieko úplne zastavené.
Keby mi to dali hneď v nemocnici, nemusela som tak skončiť. Ale tam tlačili na kojenie za každú cenu a ...

Kamoška si vybavila vopred tabletku (kvôli zdravotným veciam vedela, že kojiť nebude), úplne v pohode priebeh, tiež žiadne nežiaduce účinky.

Preto vravím, rob to, čo chceš ty, nie okolie, spoločnosť,...
Držím palce 😊

anonym_230800
Včera o 10:00
@anonym_autor

@anonym_230800 ako myslis tych 25 ml pred a po? alebo celkovo ten prirastok za 2 tyzdne?

@anonym_autor za dva tyzdne. To medzi dojcenim by som nejako "neriesila" ked za 2tyzdne pribral tak pekne.
Pripadne ale to sa ti asi nechce ze cez den dojcit a na noc dat umele 😉 kym mliecko mas asi by bola skoda len tak prestat. Lebo zjavne mliecka mas dost. Inac by tolko babo nepribralo.

anonym_ffa454
Včera o 10:12

Aké výčitky?????milióny detí vyrastli na umelom mlieku a všetko je v poriadku.Nepocuvaj blbé reči od nikoho a rob tak ako to vyhovuje tebe a dieťaťu .Ja som sa tiež snažila kojit pri oboch deťoch ale keď to nešlo tak to nešlo.Trapila som sa ja aj to dieťa .Nie každá sa vyziva v kojeni takže keď ste obaja spokojný na umelom tak daj to umelé

anonym_850e77
Včera o 10:37
@anonym_autor

@anonym_850e77 ako myslis
postupne? akoze ja mu vzdy najprv ponuknem prsniky lenze on mi ich po minute dvoch vypluva a zuri, place vrti sa ate atd, a toto robime vkuse zakazdym kojenim, pretlacan sa s nim doslova a rvem mu toe prsniky aby aspon to predbe mliecko popil, teraz si predstav ze ja poznam len taketo kojenie kde mam nervy ja aj dieta a robim to 10x do dna, po kojeni je dieta stale uplakane kym mu nedam cumlik alebo ho neucicikam v nositku.. a zrazu mu dam 60-90ml UM a dieta tichucke pokojne, usmiate… 🤷‍♀️

@anonym_autor moje sa ani prisať riadne nechcelo, len sa jedovalo, ja som dostávala a.davala do fľašky a potom diktovala UM.Ale.je pravda že pojem ani po UM nejak extra kľudne a pokojné nebolo. V 9m už odmietalo aj UM, a odmietanie mlieka trvá stále. Zje syry jogurty smotanu,tvaroh, cottage cheese len nie mlieko

autor
Včera o 12:10
@anonym_850e77

@anonym_autor moje sa ani prisať riadne nechcelo, len sa jedovalo, ja som dostávala a.davala do fľašky a potom diktovala UM.Ale.je pravda že pojem ani po UM nejak extra kľudne a pokojné nebolo. V 9m už odmietalo aj UM, a odmietanie mlieka trvá stále. Zje syry jogurty smotanu,tvaroh, cottage cheese len nie mlieko

@anonym_850e77 no prave ze mne na vecer po UM sa ukludni a zaspinka ale dnes cez den po UM pozorujem ze chvilu je pokojny a potom zas so sebou sije s hmyri sa, cize UM tiez nieje liek a uplne vykupenie na vsetko, lebo ja ho dojcim najprv vzdy aj dnes, a ked vidim ze vypluva a nervaci, dam UM, ale dam tak 60ml max, a ja neviem ci mu to malo neni … ked som dala v noci po svojom kojeni 90, tak sa mi pogrcal 2x 🤷‍♀️

anonym_1940ab
Včera o 16:09

@anonym_autor kontaktujte združenie Mamička, tam Vám najlepšie poradia, prípadne laktačnu poradkyňu v okolí, cenovo vôbec nie sú drahé