icon

Príprava umelého mlieka

30. máj 2022

Ahojte
Zaujimalo by má ako pripravujete svojmu bábätku mliecko.
My sme prestali bohužiaľ kojiť a sme na um.
Niekto má prevarenu vodu len v termoske a potom len zamieša s mliečkom.
Ako to robíte vy?
Ďakujem

cyberk
•
30. máj 2022

Ohrievacka flias (Lovi) nonstop zapnuta
Do flasky si dam dojcensku vodu a dam ju do ohrievacky
Ked je cas krmenia tak len pridam do flasky UM zamiesam a krmim 🙂

autor
•
30. máj 2022

@cyberk a z bezpečného hľadiska je to Ok aj cez noc mat zapnuté 🙈? Toho jediného som sa nejak bála
Aj keď si myslím že by sa nemalo nič stat

snehulak77
•
30. máj 2022

My máme kanvicu s teplomerom, ukazuje stupne. Pre varím vodu, keď sa ochladí napr na 25st, tak nastavim 40 a za 10 sekúnd mam. Mne ohrievačka nevyhovovala.

hennyinnsbruck
•
30. máj 2022

Moja bola len na UM.zovreta voda v kanvici.ked vychladla zapla som kym sa neohriala.detto v noci.trvalo to par sekund.

petamich
•
30. máj 2022

voda do flase, na 15 sek. do mikrovlnky, pridam UM a ficim 🤷‍♀️ ale tak nas ma mlieko pred spanim uz len + max. 1x v noci (prestavam kojit)

selest
•
30. máj 2022

Voda horuca v termoske, prevarena studena vo flasi. V cumlovej flasi nadavkovane mlieko. Nalejem horucu, dolejem studenu, zmiesam, pomer uz viem od oka aby bolo presne tak teple ako ma maly rad..

domireb
•
30. máj 2022

Odkedy olizuje podlahu, dojčenskú vodu jej nepreváram, nalejem z fľaše, cez den zohrejem v mikrovlnke, v noci v ohrievačke, tie 4 minúty vydrží. Usvokry dám zohriatu do termosky, no mne z nej potom tá voda smrdí (nie je to termoskou,proste uzavretá voda, radšej jej dám relativne čerstvú

cyberk
•
30. máj 2022

@autorka tiez som sa najprv bala ale odporucila mi to kamoska co to ma uz polroka zapnute nonstop, ja to mam zatial len 3 mesiace a vsetko fici ako ma 🙂 ja sa nerada babrem (hlave vecer) v kuchyni, potrebujem mat vsetko hned pripravene lebo moja mala ked je hladna zobudi aj susedov len aby dala o sebe vediet , takze kazda usetrena sekunda je potrebna :D :D :D
UM prasok mam uz nadavkovany v davkovacoch (taka nadobka od Babylove z DM) a to mi tiez dost usetrilo casu i cez den 🙂 🙂

mon1806
•
30. máj 2022

Ja zohrejem len na peci v hrnci dojčenskú vodu neprevaram a dám umelé a papa fľašky hneď vyvaram potom

viky_21
•
30. máj 2022

Cez den pouzivam ohrievacku flas. Mlieko mam pripravene v davkovaci a v noci mam vodu v ternoske 🙂

simca06022011
•
30. máj 2022

kanvica s termostatom, na nezaplatenie. Co som mala vzdy bola prevarena voda cize aks sa mi podarilo prehrait vodu, tak som ju tym zriedila (davala som z vodovodu, ziadne dojcenske, tie iba na dovolenky atd som brala). ziadne davkovace ani nic som nepotrebovala, nahrabat tych par odmeriek mlieka ziadyn problem. Hlavne, ked som dieta nakrmila z flase vecer, nebudilo sa mi na jedenie v noci ako dojcene. Cize velmi rychlo prespala noc a ziadne nocne lietanie po mlieko ;) Nevidim dovod ani mat nonstop ohrievac fliac zapnuty, ked UM sa jedava s minimalne 3h rozostupom, tak vlastne vacsinu dna ide uplne zbytocne. Von som nosila teplu vodu v termoske.
Inak vsetko to zalezi od dietata, mne fakt, od malicka v noci jedla raz okolo polnoci a potom az rano, po 3-4m v noci uz vobec...
Inak mozem povedat, ze u som mala nakupene vsetko :D 80% veci zbytocnych, uplne.

izabela181
•
30. máj 2022

Ja miesan studenú dojcensku a horúcu z kanvice, napríklad 100ml studenej a 50kl horúcej to má akurat na pitie 😊 ale lebyze viem tak buď kúpim ohrievacku alebo tu kanvicu čo ukazuje stupne 😆 v podstate od príchodu z pôrodnice bol maly na umelom ale vtedy som nejako na to nemyslela a teraz už pije mlieko len večer a v noci tak mi je to jedno uz som si zvykla 😆

hederamonstera
•
30. máj 2022

Tiez mame ohrievac flias. Berem so sebou aj ked ideme k niekomu na navstevu😂

ol1234
•
30. máj 2022

V termoske mam vriacu vodu, v jeho flaske studenú (ja už neprevaram) a viem aký pomer studenej + teplej treba. A UM mam v dávkovači z Dm. Mam to pri posteli, dolejem par ml vriacej vody, šupnem UM z davkovaca a za pár sekúnd ma mliečko hotové. 😊

vulka
•
30. máj 2022

My sme to robili v noci tak, že sme nachystali fľaše a do nich naliali vriacu vodu v polovičnom objeme, než sme potom v noci plánovali zarábať mlieko. Tá voda vychladla a potom v noci sme len doliali vriacu z termosky a dosypali mlieko. Malo presne použiteľnú teplotu. Čiže nič sme už nemuseli chladiť.

andy_sixx24
•
30. máj 2022

V mikrovlnke ohrejem vodu a potom pridám UM 🤷‍♀️

autor
•
30. máj 2022

Ďakujem Vám všetkým za odpoved🙂

mirka438
•
30. máj 2022

Ja som to robila tak, ze som si pripravila prevarenu vodu do flasky, ta vychladla kym bola dcera hladna a ked bol cas na papanie tak som len doliala cerstvo zovretou vodou. Pomer vychladnutej a vriacej som si po par mliekach vychytala takze som tam uz len dzigla to mlieko, pohrkala a bolo. Cele to trvalo snad minutu, len co mi zovreli tie 2dcl vody

henka123123
•
30. máj 2022

@hennyinnsbruck presne takto som robila ja aj kase im tam robim

klejkaez
•
13. jún 2022

Philips avent ohrievac. Rychlo ohrieva plus 60min udržuje teplotu vody a sam sa vypne
V noci ked ideme spat stlacim nech sa ohreje ked uz viem ze o chvíľu sa prebudi papat.. A aj ked nie.. Stlacim gombík maleho utisim cumlikom, ide zarobit mlieko to je v avente rychlo a papa 😊👏aj pridriemana vzdy. Mam to vedla postele hned