Ako riešiť pád dieťaťa zo schodov?
Baby, cítim sa hrozne. 3 ročný syn mi včera spadol zo schodov, kým som zatvárala dvere. Udrel sa, plakal, má hrču na čele a modrinu, inak je v poriadku.
Mám 35 ročného, slobodného bratranca a ten spustil na celý barák, aká som nemožná, kde mám oči, lebo tie by som mala mať aj na zadku a neviem ustrážiť dieťa.
Je mi do plaču, už dnes vie celá rodina, čo bolo.
Ako by ste riešili situáciu? Stalo sa vám už nieco podobné?
Nijako ,vieš koľko krát ešte dieťa spadne ,narazí si zuby alebo nedajbože si môže zlomiť ruku a nohu . Nedá sa mať oči v kuse na dieťati ani ho nikde zatvoriť aby sa mu nedajbože niečo nestalo . Pán dokonalý bratranec by dostal svoje za takýto výstup. Neostala by nanom ani jedna sucha nitka . Keď bude mať svoje deti nech sa stará o svoje
@anonym_autor nuž bratrancovi povedať že som zvedavá ako si v budúcnosti on ustráži svoje dieťa a že potom mu to pripomeniem...že nevie o čom hovorí kým si to sám neskúsi....
Skôr ci existuje dieťa, ktoré nespadlo 🙂
No nic bratranec ma pravdu, mala si dat pozor, schody su nebezpecne... ze ta zdrbal, no ved sama si si vynadala asi tiez... je to normalna reakcia na "zlaknutie sa" na oboch stranach... predychaj to...
A ano, dieta spadlo kazdej jednej a nie raz... stale si opakuj spadlo 1 krat a 999x si ho zachytila... stane sa...
@anonym_autor len klud nie si zla mama ani nie si nemozna. Ak opadnu emocie by som bratrancovi povedala ze to prehnal, pripomina mi narcistu. Na otazku ci sa Vam stalo nieco podobne tak ano. Boli sme s manzelom v nakupnom centre a nase dieta si buchlo hlavu a plakalo, spustil na mna krik ze som neschopna prebehla hadka pred ludmi isli sme hned do auta kde mi este vulgarne vynadal....bola som v soku niekolko dni, to bol bod zlomu nasho manzelstva sme uz rozvedeni.
V pohode , mne sa 2 ročný syn skotulal zo schodov a druhý syn mi 4 mesačný vypadol z vajíčka .. obaja žijú 😁 všeličo sa stane
ano stalo a nejeden krat 😥aj sme skocili na siti aj s otrasom mozgu na pozorovani hadam nie je dieťa mtore by nespadlo. chlapa si nevšímaj mysli si ze je najmudrejsi... a rodina to chape ze nemas oci na zadku...
Buď rada len za modrinu a hrčku. Moja ako 3 ročná tak spadla pred obchodom, na tej parádnej dlažbe, ktorá samozrejme nebola rovná, a vybila si predné 4 zuby 🤷♀️ Áno, cítila som sa zle, ale zabrániť som tomu nevedela, bola to sekunda, čo sa rozutekala do obchodu a hračkami a pred obchodom som už len zuby zbierala a čistila ju od krvi.
Nechcem Ta strasit, ale pravdepodobne budu aj horsie urazy. A to byvate cela familia v jednom baraku, este aj s bratrancami?
Nech sa prihlasi rodic ktoremu dieta NIKDY nespadlo..zo schodov, postele, sedacky…taky neexistuje. A ked ho aj ustrazis do jeho 3 rokov a nespadne doma tak spadne v skolke. Bratranec asi nema deti ze?
Buď rada len za modrinu a hrčku. Moja ako 3 ročná tak spadla pred obchodom, na tej parádnej dlažbe, ktorá samozrejme nebola rovná, a vybila si predné 4 zuby 🤷♀️ Áno, cítila som sa zle, ale zabrániť som tomu nevedela, bola to sekunda, čo sa rozutekala do obchodu a hračkami a pred obchodom som už len zuby zbierala a čistila ju od krvi.
Moj rocny mi spadol ustami na skleneny stol, stala som hned vedla neho. Krvi ako z prasata, nastastie mu to nemuseli sit. Na druhy den o tom ani nevedel. Uz je to 7 rokov a stale mam vycitky. Bratranec je skvely, srdecne ho pozdravujem debila 👌🏼😏
@anonym_907072 och, to znie strasne. Kamoske dcera padla z preliezky a tiez si vybila zuby chudatko. Nastastie Iba mliecne. Zle sa velmi rychlo stane.
Pošli ho kade ľahšie jemu by sa to nestalo keby ho strážil že ?nech si to vyskúša sám a potom nech niečo hovorí .ja som tiež mala maleho syna na posteli a len som sa otočila pre plienku a práve vtedy sa mi naučil prevalovat na brusko že spadol z postele a to som bola dva kroky od neho a to som utekala na pohotovosť no našťastie sa mu nič nestalo tak sa zbytočne netráp a teraz je v Tom veku že bude chodiť s odretými kolenami a ja neviem čo ešte a môžeš byť opatrná ako chceš deti sú deti
Skôr ako to, že to vie celá rodina, by ma zaujímalo, či dieťa bude v poriadku, lebo ak má hrču veľkú, môže to byť aj horšie, a to dieťa letelo z takých schodov ako v paneláku, že 14 schodov naraz alebo spadlo z jedného schodu? Pravda je, že pri dieťati treba mať oči aj na zadku, ale nie vždy sa vsetko dá
Nech sa prihlasi rodic ktoremu dieta NIKDY nespadlo..zo schodov, postele, sedacky…taky neexistuje. A ked ho aj ustrazis do jeho 3 rokov a nespadne doma tak spadne v skolke. Bratranec asi nema deti ze?
@anonym_393de8 slobodný, bezdetný
Nechcem Ta strasit, ale pravdepodobne budu aj horsie urazy. A to byvate cela familia v jednom baraku, este aj s bratrancami?
@anonym_6ba6e7 nie, bol u nás a odchádzali sme do mesta. Stál pri schodoch
My sme boli so synom obaja a a AJ tak SA smykol tak nestastne, ze si hlavu rozrazil o kamenny okraj fontany a musel na sitie. Teraz spomina, ako sa viezol sanitkou (boli sme vonku na.prechadzke a zacal stracat vedomie). Neda sa dieta ustriehnut stale, buchne sa kadejako.
Treba skontrolovat, ci je ok a ostatne je vedlajsie.
P.S. kazdy bezdetny clovek vie najlepsie, ako vychovavat a starat sa o deti 😸
@anonym_393de8 slobodný, bezdetný
@anonym_autor
tak ho pozdravujeme a za odmenu mu posielame kľúčenku
ako ze ta toto ako matku vie vobec vzrusit, reci nejakeho blbca s prepacenim
@anonym_6ba6e7 nie, bol u nás a odchádzali sme do mesta. Stál pri schodoch
@anonym_autor mala si pána dokonalého zdrbať prečo ho nezachytil on keď si taká nemožná.
@anonym_autor mala si pána dokonalého zdrbať prečo ho nezachytil on keď si taká nemožná.
@januska12323 Akurat som to chcela napisat. Bol tam presne tak, ako autorka. Ale z nejakeho neznameho dovodu je to len jej vina🤔 btw zaujimava familia, to co si dovoluje kricat po nej? To bude nejaky k...
A uz asi vieme, preco je slobodny.
@anonym_autor autorka som rada, že je dieťatko ok. Nič si z tohto nerob....fakt nie je rodič, komu dieťa nepadlo...aj mne padol na čelo niekoľkomesačný z manželskej postele... našťastie sa to obišlo len s hrčou..
Bratranca pozdravujem😡😡😡 nemám rada priam neznášam ako rozdávajú rady a najmä bezdetní čo a ako.tí vedia predsa najlepšie 🙈🤷🙈🤷.. Inak ja osobne som všetky nevyžiadané rady a posúdenia som dostala od bezdetných
@anonym_autor stalo sa. Uraz sa moze stat hocikde, aj doma, aj ked davas pozor...3r su rychle. Moj tresol hlavou o hranu radiatora ked spadol.
Moj brat nejako vybral poistku zo zasuvky a kopla ho elektrina...to mal menej ako 3r a moja mama vzdy straaasne dbala na bezoecnost...vidis, stane sa hocico...
Tiež švagriná ako malá si vybila zuby takže skoro mala korunky ,môj malý tiež narazil zuby presne do tej časti tvrdej na gauči čo je jej minimum . V škôlke narazil zuby keď spadol na odrážadle. Jeho spolužiačka si tak zlomila ruku na rozlúčke so škôlkou že ju museli operovať . Takže učiteľky mali dosť že sa to stalo ale žiaľ také veci sa stávajú a človek to nijako neovplyvní aj keby neviem ako chcel .
@anonym_autor Tak ja myslim, ze vsetci z rodiny, co maju deti, maju v zalohe nejaky podobny uraz. Moj spadol z gauca, ked sa muz na sekundu odvratil, a zlomil si ruku. Mne padal z rebrika, ale stihla som priskocit, inak neviem, co by bolo.
Sestre raz tiez neterka asi 2 rocna spadla zo schodov. Z betonovych pred panelakom. Sunula sa dole, hlava jej nadskakovala, sestra zelena od strachu. Neterka dopadla dole, zacala sa smiat a ze "este" 🙂

Áno dieťa mi spadlo snáď aj 100x, a áno oci som mala aj na riti a aj tak sa stalo
Hento zaprdeneho trtka by som poslala so riti