icon

Ako sa umrtvuje rana pri šití?

Včera o 17:26

Syn na biku si rozbil koleno strašne to krvacalo boli sme šiť. Mne sa zdá že mu iba čistil ranu peroxidom a betadinom a potom šil.... Nepozerala som sa nemám rada tieto.zákroky.
Ale tiež mal komentáre, keď prejavil bolesť, že má zatnúť zuby, keď už robí frajeriny , alebo načo na to lezie keď to nevie ovládať....
Ma zaskočilo, že ho musel celého pozrieť či nemá iné zranenia. Robí sa to bežne? Stretli ste sa s takým prístupom?

anonym_90ce9b
Včera o 17:27

Však buď rada, že jo celé prezrel, či nemá iné poranenia. Je dôsledný a to je dobre.
Dnešné matere už nevedia čo od dobroty

anonym_af693c
Včera o 17:32

Prezrieť celého pacienta po páde, je štandardný postup.
Pri šití sa umŕvuje lokálne injekčne lidokainom alebo mezikainom

anonym_c02175
Včera o 17:34

Ak by nepozrel, zasa by bolo zle. Ano, ma pri uraze prezriet vsetko. Co Ti akoze bolo divne?

autor
Včera o 17:36
@anonym_af693c

Prezrieť celého pacienta po páde, je štandardný postup.
Pri šití sa umŕvuje lokálne injekčne lidokainom alebo mezikainom

@anonym_af693c žiadnu injekciu mu nepichol takže šil bez umrtvenia?

anonym_90ce9b
Včera o 17:40
@anonym_autor

@anonym_autor koľko rokov má syn??

anonym_af693c
Včera o 17:41
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, mohol použiť roztok alebo gél na povrchové znecitlivenie, používa sa pri menších ranách

anonym_1b3c7e
Včera o 17:41

@anonym_autor v papieroch máš čo?

anonym_b5780f
Včera o 17:46

@anonym_autor Deťom dávame gél alebo spray na znecitlivenie, pretože injekcia ich ešte viac vystresuje. A tiez aj matky. A prehliadka je úplne normálna vec v prípade úrazu.

anonym_49536c
Včera o 18:01

printakych malych ranach staci gel alebo sprej

autor
Včera o 18:04
@anonym_b5780f

@anonym_autor Deťom dávame gél alebo spray na znecitlivenie, pretože injekcia ich ešte viac vystresuje. A tiez aj matky. A prehliadka je úplne normálna vec v prípade úrazu.

@anonym_1b3c7e v papietoch 0.9% NaCl, Betadine a Chirlac a potom domaca medikacia
@anonym_b5780f prehliadku mu robil podrobnu pýtal sa či nespadol cez riadidla celého ho pozrel

anonym_90ce9b
Včera o 18:06
@anonym_autor

@anonym_1b3c7e v papietoch 0.9% NaCl, Betadine a Chirlac a potom domaca medikacia
@anonym_b5780f prehliadku mu robil podrobnu pýtal sa či nespadol cez riadidla celého ho pozrel

@anonym_autor veď mohol mat podozrenie na vnútorne krvácanie

minenkaa
Včera o 18:11
@anonym_autor

@anonym_autor dakuj takému doktorovi ,čo sa ho vypytoval a prezrel ho
Veď to je jeho povinnosť ,pri páde prezrieť
Ja sa fakt doktorom nečudujem,niekedy ,že sú protivny a posielajú matky von
Dufam,že si sa mu poďakovala,keď ste odchádzali

mauduska
Včera o 18:16
@anonym_autor

@anonym_autor napr. mne po pôrode na hrádzu niečo striekali a necítila som nič, takže sú určite aj iné možnosti, ako pichať 🙂

autor
Včera o 18:17
@anonym_90ce9b

@anonym_autor veď mohol mat podozrenie na vnútorne krvácanie

@anonym_90ce9b áno brucho mu pozrel aj intimne miesta, ale na sono ho neposlal...

autor
Včera o 18:19

Oni si s kamošmi urobili nejakú rampu a rozbehli sa a chceli to preskočiť Úplná hlúposť... 13 ročný pubertak Čo vám poviem
Mala som pociť, že mu robí edukáciu😀

autor
Včera o 18:21
@minenkaa

@anonym_autor dakuj takému doktorovi ,čo sa ho vypytoval a prezrel ho
Veď to je jeho povinnosť ,pri páde prezrieť
Ja sa fakt doktorom nečudujem,niekedy ,že sú protivny a posielajú matky von
Dufam,že si sa mu poďakovala,keď ste odchádzali

@minenkaa aj pozdravila , on sa ani len neodzdravil , ale sestrička áno aj som poďakovala.

minenkaa
Včera o 18:25
@anonym_autor

@minenkaa aj pozdravila , on sa ani len neodzdravil , ale sestrička áno aj som poďakovala.

@anonym_autor aspoň,že si bola slušná
Inak na chirurgii a úrazovej v tomto čase ,podľa mňa ani nečakaj,trpezlivého doktora ,veď to musí byt pre nich teraz neskutočný nápor

anonym_90ce9b
Včera o 18:27
@anonym_autor

@anonym_90ce9b áno brucho mu pozrel aj intimne miesta, ale na sono ho neposlal...

@anonym_autor tak zrejme nereagoval bolestivo, nemal modriny či podliatiny, mal všetky vitálne reakcie
Ty si nekomunikovala?

autor
Včera o 18:34
@anonym_90ce9b

@anonym_autor tak zrejme nereagoval bolestivo, nemal modriny či podliatiny, mal všetky vitálne reakcie
Ty si nekomunikovala?

@anonym_90ce9b ja som nevedela ako a kde sa buchol, syn odpovedal len neviem. Povedal že všetko je v poriadku, to ma až potom napadlo ..

anonym_8274f1
Včera o 21:41
@anonym_b5780f

@anonym_b5780f ahoj, zda sa ze mas info z prvej ruky. S 3r synom sme uz 2x boli zasivat hlavu, len 1 steh, ale nedostal ziadne umrtvenie lebo injekcia by vraj bolela rovnako ako sitie. Prvykrat pocujem o geli alebo spreji. Mam si to nabuduce pytat? Kiezby to nebolo, ale syn je velmi akcny

anonym_f3a552
Včera o 22:19

Chcel ho odradiť od ďalších hlúposti. Určite si je vedomí, že takéto hlúposti môžu skončiť oveľa horšie. Mne aj po pôrode len niečo strekli na šitie, nič som necítila. Super, že ho tak podrobne prezrel.

autor
Dnes o 06:48

Syn tu bolesť cítil pri čistení a šití tej rany, celkovo bol v strese, ale nakoniec to prežil.
Pozrel ho od hlavy po päty, tiež som bola prekvapená, jasne že povedal, že ho musí skomtrolovať či nemá iné zranenia, to bolo tiež trochu nepríjemné, ale prežil to.
@anonym_f3a552

krasneleto
Dnes o 09:06
@anonym_autor

@anonym_autor ano