Časté úrazy a nehody u 12-ročnej dcéry
Ahoojte dcéra má 12 a otázka sa bude týkať jej. Posledné dni ma to núti zamýšľať sa nad tým či to vôbec je normálne a či by som to nejak mala riešiť. Ide o to že každý deň o niečo zakopne niečo jej spadne na na nohu niekde sa škrabne udrie alebo pricvikne. Ani neviem ako dlho to trvá spočiatku som tomu nevenovala pozornosť lebo veď dieťa v lete chodí na ihriská a k tomu úrazy a drobné škrabance patria. No ona je celý víkend doma a do školy ide s toľkými novými nehodami že nechápem. Ráno mi ukázala 2 nové škrabance zo včera a už tak mi prišlo čo môže byť príčina? Nevymeria cestu keď niekde ide? Je príliš zbrkla? Nepozorna? Vidí dobre a všeobecne sa nijak netacka a chodí pekne nenaburava do zárubne ani nič podobné. Hlava sa jej netoci. Ale nejak neviem, čo to môže byť? Majú to vaše deti takto? Nestáva sa im to nejak často v takom veku? Riešili ste to?
Nie, nemaju. Mozno ide len o jej nemotornost. Ale zbystrila by som - lebo rozne diagnozy( neurologicke) zacinaju "nemotornostou".
@anonym_autor ja mam takeho 12r syna...on je schopny sa potknut o vlastnu nohu🤦♀️ v detstve kopec malych urazov a modrin, lebo on by vyliezol aj na strop, keby mohol, pri on line vyucku v 7r vedel spadnut zo stolicky 🤦♀️. Stale je vesela, ziva povaha, v strese roztrity a menej pozorny...zabudal kluce do skoly, vodu atd.
Ma aj okuliare od 4r, tiez som myslela ze to bude tym...ale nebolo...je taky nepozorny...tu zakopne, tam sa buchne.
Takze ked je to od mala, tak je to asi povaha. Ale ocne mozte skusit.
Nie, nemaju. Mozno ide len o jej nemotornost. Ale zbystrila by som - lebo rozne diagnozy( neurologicke) zacinaju "nemotornostou".
@zuzinka888 práve preto som z toho nesvoja. Tiež chodím na neuro a mam nejaké diagnózy (nič s týmto samozrejme) a preto už asi mam kadejaké strašiaky v hlave
@anonym_autor ja mam takeho 12r syna...on je schopny sa potknut o vlastnu nohu🤦♀️ v detstve kopec malych urazov a modrin, lebo on by vyliezol aj na strop, keby mohol, pri on line vyucku v 7r vedel spadnut zo stolicky 🤦♀️. Stale je vesela, ziva povaha, v strese roztrity a menej pozorny...zabudal kluce do skoly, vodu atd.
Ma aj okuliare od 4r, tiez som myslela ze to bude tym...ale nebolo...je taky nepozorny...tu zakopne, tam sa buchne.
Takze ked je to od mala, tak je to asi povaha. Ale ocne mozte skusit.
@euka210 tam sme boli lebo nosila okuliare ale zrak sa jej spravil a už nenosí. 🙂 v tomto je v poriadku
Pozri si nieco o neintegrovanych primarnych reflexoch, ci ti to nebude pasovat. Vysetrenia sa potom robia v CPP u liecebneho terapeuta.
moja je taka - "slon v porcelane", mrzi ma to, ale takto to je, neviem, co s tym... ma uz 11 a riesime diagnostiku

keby len deti-ja som taka ista.. stale nove modriny ,skrabance ci sa porezem etc... proste som nesikovna a vyzera to tak ze dcera bude po mne 😀