icon

Privretý prst: Ako riešiť odlupujúci sa necht?

motogirl699
Včera o 19:12

Ahojte. Prosím poraďte na akého lekára sa obrátiť? Viem že s nohami sa chodí na podologiu ale kam ak je to na ruke? Dcérke pred časom privrel spolužiak prst do dverí. Dlho tam bola iba modrina, ale teraz sa jej ten necht začal odliepat od lôžka. Ale iba polovica. Potrebujem sa poradiť s nejakým lekárom, či jej to vie nejako upraviť, prípadne jej ten necht strhnúť alebo niečo podobné. Je tá polovica aj taká zhrubnuta. Nechcem aby mala celý život kvôli tomu škaredý ten necht. Snažila som sa to aj odfotiť, tak snáď to bude dobre vidno čo mám na mysli. Ďakujem

anonym_b8473c
Včera o 19:15

@motogirl699 chirurgia

motogirl699
autor
Včera o 19:18
@anonym_b8473c

@motogirl699 chirurgia

@anonym_b8473c klasická, dospelácka?

anonym_b8473c
Včera o 19:20
@motogirl699

@anonym_b8473c klasická, dospelácka?

@motogirl699 chod ku pediatričke i tak potrebuješ výmenný

motogirl699
autor
Včera o 19:20
@anonym_b8473c

@motogirl699 chod ku pediatričke i tak potrebuješ výmenný

@anonym_b8473c zajtra idem so synom k pediatricke na očkovanie, tak jej to spomeniem teda. Ďakujem

carduelis
Včera o 19:58

Mne to odrastlo same. Na ten cas som si to prelepovala leukoplastom.

anonym_a1a9f0
Včera o 20:56

@motogirl699 Môžeš jej to dať strhnúť na chirurgii, ale bude to bolieť. Ak to necháš tak, tak ten necht vyrastie, lôžko sa obnoví. Len to treba strihať alebo prelepiť, aby sa jej to niekde nezachytilo a neodlúpilo či nestrhlo nasilu. Nedával by som to za každú cenu teraz dole. Aj keď necht nie je zrastený s lôžkom, stále plní ochrannú funkciu pre prst.

Ale ak chceš, tak sa poraď s detskou.

lasona
Dnes o 00:44

Žiadne strhnutia. Vystrihat všetku voľbu časť, natierať onygenom. Kúpiš v lekárni, pokiaľ sa nepoškodil koreň nechtu, narastie pekný. Ked nie, tak nepomôže strhnutie. Môže uz rast zhrubnuty, deformovany