Úraz dieťaťa na lyžiarskom zájazde
Ahojte, chcela by som sa opýtať ohľadom úrazu, ktorý mal syn na lyžiarskom zájazde.
Škola žiakov isto na takéto akcie poisťuje, nie?
Ide o stredoškoláka, mal privolanú rýchlu zdravotnú pomoc, pretože mal otraz mozgu.
Ma niekto skúsenosti, ako to je s vyplatením poistky?
Ci nič sa mu nevypláca? Úrazové poistenie mu neplatíme. Ďakujem za radu.
ja som na hory dieťa vždy poisťovala 😏
Prepac, ale ty sa teraz pytas, ci skola ziakov poistuje? Ved to si sa mala zaujimat predtym a pripadne ho aj pripoistit. Toto su presne tie typy, co nedaju na poistenie ani cent a potom prve pytaju 🤦♀️
Nechápem prečo dieťa a hlavne chlapec nemá poistku, napríklad môj syn má dve - aktívne športuje...už sme ich využili, pretože " furt dačo"
mam poistku s nazvom barlicka, mesacne platim 7,50, pri zlomenine nohy mi vyplatili 750€

Áno, škola má povinnosť mať žiakov poistených pre prípad úrazu aj počas školských akcií, teda aj lyžiarskeho výcviku. Ide však o skupinové úrazové poistenie s veľmi nízkymi limitmi. Pri otrase mozgu sa z tohto poistenia zvyčajne nevypláca bolestné automaticky. Najčastejšie sa plní len vtedy, ak úraz zanechá trvalé následky alebo ak si vyžiadal dlhšiu dobu liečenia presahujúcu minimálny počet dní stanovený poisťovňou. Jednorazové ošetrenie alebo krátka hospitalizácia často nestačia na vznik nároku. Postup je taký, že si od školy vyžiadate názov poisťovne a číslo poistnej zmluvy. Následne sa podáva hlásenie o úraze, ktoré potvrdzuje škola aj ošetrujúci lekár. Poisťovňa potom posúdi, či vzniká nárok na plnenie. V mnohých prípadoch pri otrasoch mozgu bez následkov vyjde plnenie nulové alebo symbolické. Ak nemáte individuálne úrazové poistenie, netreba rátať s tým, že by poisťovňa vyplatila významnú sumu. Zdravotná starostlivosť je samozrejme hradená zo zdravotného poistenia, ale úrazové odškodnenie zo školskej poistky býva skôr formálne než reálne citeľné.