Je stúpenie na klinec nebezpečné ak som očkovaná?
Stúpla som na hrdzavý hrubý klinec, prešlo m kto cez šľapku. V nohe mám takú menšiu dierku, nekrvaca to nejako ale boli dosť. Myslíte že je to vphode a netreba panikarit? Očkovana som bola ale už dosť dávno
Išla by som zajtra k doktorke a určite tá preočkuje
Chod k svojmu obvodnemu, tipujem, ze dostanes dalsiu.
@aalt a treba hneď ísť ? Lebo tento týždeň má dovolenku a nechcem zase hystericky behať po pohotovosti alebo ku iným
@martinmmartin pred 7rokmi ja mám
@anonym_autor to by malo byt ok. Vycistit vydezinfikovat a preockovat ked sa vrati dr. Pohotovost je o zachrane zivota
@anonym_autor to by malo byt ok. Vycistit vydezinfikovat a preockovat ked sa vrati dr. Pohotovost je o zachrane zivota
@martinmmartin no ja by som asi išla na tú pohotovosť a najmä keď boli ..alebo zajtra predsa ju niekto zastupuje .. treba to riadne vydezinfikovať odborné .. aby si nedostala infekciu otravu ..svokra tak chytala ...
@martinmmartin no ja by som asi išla na tú pohotovosť a najmä keď boli ..alebo zajtra predsa ju niekto zastupuje .. treba to riadne vydezinfikovať odborné .. aby si nedostala infekciu otravu ..svokra tak chytala ...
@zdena1990 rodina hovorí že zbytočne panikárim že mi nič nie je, tak ja neviem
@anonym_autor Fúha to nevyzerá moc dobre. Radšej si to daj skontrolovať a vydenzinfikuj si hlavne ranu.
A ako je to hlboké? Len to čo vidieť na foto? Alebo hlbšie? Ak povrchové poriadne vymi vodou a vydezinfikuj bud peroxid alebo betadine a bude to ok
@anonym_autor Fúha to nevyzerá moc dobre. Radšej si to daj skontrolovať a vydenzinfikuj si hlavne ranu.
@bloger alpa stačí ? Alebo čím je najlepšie vydezinfikovat
A ako je to hlboké? Len to čo vidieť na foto? Alebo hlbšie? Ak povrchové poriadne vymi vodou a vydezinfikuj bud peroxid alebo betadine a bude to ok
@lucia147852 neviem práve, nie je to dobre vidieť mám na Tom akoby ešte kus koze alebo niečoho cize dovnútra moc nevidím a nechcem si to zasa moc chytať
@bloger alpa stačí ? Alebo čím je najlepšie vydezinfikovat
@anonym_autor Alpa nie je moc vhodná. Ak máš betadin alebo Septonex. A zakry si to čistým sterilným obväzom. Treba si ju aj očstiť vodou a mydlom. Môžeš potom prípadne aj Ajatin ten by mal baktérie zničiť, Skoré uzdravenie prajem. Každopádne si to daj odborne skontrolovať lekárom.
@anonym_autor Alpa nie je moc vhodná. Ak máš betadin alebo Septonex. A zakry si to čistým sterilným obväzom. Treba si ju aj očstiť vodou a mydlom. Môžeš potom prípadne aj Ajatin ten by mal baktérie zničiť, Skoré uzdravenie prajem. Každopádne si to daj odborne skontrolovať lekárom.
@bloger ďakujem, nič z toho nemám doma, ale aspoň si to teda tým mydlom a vodou ešte prečistim
Na tvojom mieste by som išla za zastupujúcim. Musí zastupovať za tvoju niekto. Nech sa na to pozrie a zhodnotí to. Len aby sa to škaredo nezapalilo a nebola z toho otrava…
@anonym_autor proti tetanu sa preockuvava kazdych 15r, takze netreba. Ale moze sa to zapalit a bude treba Atb...podla toho, ake je to hlboke. S tym by som sla na chirurgiu, nie k obvodakovi.
@anonym_autor
@anonym_autor je to fakt skarede , urcite to chod ukazat dr. 7 rokov by malo byt ok ale predsa aj otrava krvi je zla
Išla by som s tým k dr, a dala by som sa preočkovať preistotu.
Ja som pred rokmi stupila na klinec bosa na obed a okolo polnoci ma brala sanitka ,tahala sa mi hore cervena ciara asi po koleno ,mala som otravu krvi ,ockovanie som dostala pol roka predtym. Takze chod na pohotovost.
Ja som pred rokmi stupila na klinec bosa na obed a okolo polnoci ma brala sanitka ,tahala sa mi hore cervena ciara asi po koleno ,mala som otravu krvi ,ockovanie som dostala pol roka predtym. Takze chod na pohotovost.
@sailes fuu tak to ma mrzí že až takto, pôjdem zajtra k lekárovi s uvidím zatiaľ mi to nejako nekrvaca ani ma to už neboli tak hádam vpohode
Ja som niekolkokrat ako dieta stupila na klinec, vzdy ma zobrali na pohotovost. Na tvojom mieste by som isla nech ti to dobre vycistia a preockuju ta.
@sailes ockovanie je proti tetanu, nie proti inym bakteriam, takze to nema ziaden vplyv na to, ci dostanes otravu krvi alebo nie

@anonym_autor