icon

AI mi pomohla viac ako lekár. Máte podobnú skúsenosť?

Včera o 16:47

Musim smutne konštatovat,ze moj problem vyriesila AI a nie lekar. Mate podobnu skúsenosť?

Strana
z2
anonym_a31f03
Včera o 16:50

Ano.? AI ti predpisala lieky?. AI ťa operovala? Tak super.

anonym_714925

@anonym_autor ak ti predpisala liecbu a urobila vysetrenia, ktore to potvrdili, tak to je UZASNE 🤩

ivik4

Nie
Ja ju ani nepouzivam, uplne zbytocna by mi bola

jogy1984
Včera o 16:52

Počul som o podobnej skúsenosti kedy AI vedela určit chorobu s analýzou zdravotnej karty . Išlo o dieťa ktoré roky trpelo vážnymi zdravotnými problémami ale žiadne doktor roky nevedel prísť na príčinu.

anonym_2e4fd5
Včera o 16:53

😱🤯AI je stale len AI… to fakt veris AI? Ved nie je 100% uz ani len pri obycajnom popise snimok, nieto este v celkovom zhodnoteni zdravotneho stavu, diagnostike a liecbe… Problem AI je, ze nevie prepajat vedomosti a nevie, co vsetko by mal vyextrahovat, aby z toho vyvodil medicinsky spravny zaver. Teraz ti mozno pomohol, nabuduce ta moze zabit. Resp. nie AI, ale tvoj postoj riesenia si svojho zdravia. Som zvedava potom, ci ta AI nalozi do sanitky a dovezie na AI urgent, kde ta osetri miesto lekara tim AI.

anonym_c56d46
Včera o 16:53

Super ze nejaká AI ti urobí aj MRI aj RTG a určí ti dačo co ani lekár bez snímkov nevie. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

777januska777
Včera o 17:17

Al čerpá zo zdrojov na internete a moze niekedy poradit lepšie, ale aj nemusi. Mne Al pomohla zdravotne, kedze čerpala aj z novych študii na moj problem. Samozrejme som si dane štúdie sama našla a preštudovala. Ale zas nasla mi aj veci co bolo vyslovene klamstvo. Preto je Al výborná vec na najdenie informácií, ale tie informácie si vzdy treba overiť, Al nenahradí lekarov, ale moze pomoct.

anonym_5c2de4
Včera o 17:19

Nie si jediná. Stáva sa to úplne bežné. Ten kto vie používať Al na svoj zdravotný stav, si usetri kopec nervov a peňazí s tou časťou neschopných, drzých a arogantnych lekárov, ktorý majú ešte takú drzosť si pýtať za vyšetrenie peniaze, aj ked sú zazmluvneny.

stormie
Včera o 17:19

Mne sa stalo, ze starsia pani doktorka, od ktorej by som teda vzhladom na vek a dlzku praxe ocakavala skusenosti, hladala informacie o diagnoze na nete - priamo predomnou, ked som bola v ambulancii a este doplnim ze to bola sukromna klinika kde som samozrejme zaplatila poplatok …. To bolo fakt drahe “googlenie” a zvladla by som to aj sama bez “studovanej” doktorky

autor
Včera o 17:22
@anonym_a31f03

Ano.? AI ti predpisala lieky?. AI ťa operovala? Tak super.

@anonym_a31f03 joj moja, nie kazdy lekar je aj operater

autor
Včera o 17:23
@anonym_714925

@anonym_autor ak ti predpisala liecbu a urobila vysetrenia, ktore to potvrdili, tak to je UZASNE 🤩

@anonym_714925 napisala navrh liečby a kde by som mala ist, co obvodny nechcel ani pocut,tak som sla ako samoplatca. Nehovorím, že je lepsia ako vsetci doktori a ze nahradi lekarov. Ale veru, pomohla viac ako ten konkretny lekar

autor
Včera o 17:23
@stormie

Mne sa stalo, ze starsia pani doktorka, od ktorej by som teda vzhladom na vek a dlzku praxe ocakavala skusenosti, hladala informacie o diagnoze na nete - priamo predomnou, ked som bola v ambulancii a este doplnim ze to bola sukromna klinika kde som samozrejme zaplatila poplatok …. To bolo fakt drahe “googlenie” a zvladla by som to aj sama bez “studovanej” doktorky

@stormie no tak to je teda sila fakt.

anonym_5c2de4
Včera o 17:24
@stormie

@stormie pri staršej generácii lekarov sa niektorým hovorilo, ze klobaskovy. Dostali diplom za to, že podplatili vyucujuceho klobaskami. To si natrafila prave na taku lekarku.

autor
@anonym_5c2de4

Nie si jediná. Stáva sa to úplne bežné. Ten kto vie používať Al na svoj zdravotný stav, si usetri kopec nervov a peňazí s tou časťou neschopných, drzých a arogantnych lekárov, ktorý majú ešte takú drzosť si pýtať za vyšetrenie peniaze, aj ked sú zazmluvneny.

@anonym_5c2de4 ja u zazmluvnenych tolko platim, len za elektronicky manazment klienta,ze az. A pises email a odpoved nikde:D

autor
@777januska777

Al čerpá zo zdrojov na internete a moze niekedy poradit lepšie, ale aj nemusi. Mne Al pomohla zdravotne, kedze čerpala aj z novych študii na moj problem. Samozrejme som si dane štúdie sama našla a preštudovala. Ale zas nasla mi aj veci co bolo vyslovene klamstvo. Preto je Al výborná vec na najdenie informácií, ale tie informácie si vzdy treba overiť, Al nenahradí lekarov, ale moze pomoct.

@777januska777 nenahradi, ale vie pomoct,.ked ie lekar neskuseny alebo nepocuva pacienta

autor
Včera o 17:25
@anonym_c56d46

Super ze nejaká AI ti urobí aj MRI aj RTG a určí ti dačo co ani lekár bez snímkov nevie. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@anonym_c56d46 brnkla som ti na strunu,.pani očná?

autor
Včera o 17:25
@jogy1984

Počul som o podobnej skúsenosti kedy AI vedela určit chorobu s analýzou zdravotnej karty . Išlo o dieťa ktoré roky trpelo vážnymi zdravotnými problémami ale žiadne doktor roky nevedel prísť na príčinu.

@jogy1984 tak to je fakt super pokrok 👍👍

autor
Včera o 17:26
@ivik4

Nie
Ja ju ani nepouzivam, uplne zbytocna by mi bola

@ivik4 aj ja som si myslela a potom som ju výskusala a zistila,se nie je zbytočná

anonym_ee809f
Včera o 17:45
@anonym_autor

@anonym_714925 napisala navrh liečby a kde by som mala ist, co obvodny nechcel ani pocut,tak som sla ako samoplatca. Nehovorím, že je lepsia ako vsetci doktori a ze nahradi lekarov. Ale veru, pomohla viac ako ten konkretny lekar

@anonym_autor ono pride obdobie ked sa na diagnostiku začne využivat, otázka času
mne sice AI nepomohla ale dost často som našla smer alebo kam ist, čo robit na nete alebo na tomto ako vravia blbom koninovi
a s odstupom času teda môžem kludne zhodnoti že nelutujem čas ked som sa prehrnala, hladala lebo názor mudr bolo máme čas, z toho vyrastie , moc to riešite , nič sa nedeje
takže našla som lekarov v zahraniči a ich prva otázka bola prečo ste prišli až teraz
no prečo lebo sk mudr mali čas a matka bola stihačka
a to si doteraz pamätam jednu scenu mudr že vlačim a stresujem dieta a vlačim ho po prahe , že dieta malo 7 dnovy vylet v nej a vyšetrenie trvalo 2 hod je vedlajšie ale pani mudr predsa vie

777januska777
Včera o 18:05
@anonym_autor

@777januska777 nenahradi, ale vie pomoct,.ked ie lekar neskuseny alebo nepocuva pacienta

@anonym_autor ja lekarov aj chapem. Vo svete su stale nove štúdie a lekar musi stale študovať a vzdelávať sa vo veľmi vela veciach a denne. Stačí ak ma lekar nejake ďalšie starosti a uz to uplne nedava. Takže v tomto nebudem kritická k lekarom, aj oni su ludia, ale kedze viem, ze su ludia vela veci rada sledujem aj sama.

beata_k
Včera o 18:09

@anonym_autor Ano, mam.

beata_k
Včera o 18:11

@anonym_ee809f V Cine uz to obdobie je.

anonym_11aff5
Včera o 18:38

Al mi tak preložila výsledky MR a všetko podrobne analyzovala, že som hneď vedela čo treba robiť. Ortopéd iba pozrel jedným okom a ze ,,vyzerá to dobre ale možno by dal obstrek" .. na popud po prečítaní Al som následne konzultovala iného odborníka a ten popísal presne to, čo Al - taktiež odporučil operáciu, doplnky, popísal telesný režim a všetky vyhliadky do budúcna.
Takže keď niekto kritizuje, že Al neverí, Al ta nezoperuje a nepredpíše lieky atď tak len toľko k tomu - niekedy ta vie dobre nasmerovať. Ja by som už nechodila keby to nepozerám cez ňu a na základe toho som vyhľadala iného lekára.

anonym_feff3c
Včera o 19:02

Áno, mám takú skúsenosť. Začala som močiť penu. Doslova ako keby som do WC vyliala pivo. Keď to už trvalo nejaký čas, išla som s tým k obvodnému lekárovi a on ma odbil s tým, že za 30 rokov svojej praxe sa ešte nestretol s tým, že by pacient močil penu. Asi mesiac som to teda nechala tak, ale zhoršovalo sa to, tak som si do google zadala "spenený moč" a vypľulo mi to kopec článkov, kde sa písalo o tom, že spenený moč znamená veľa bielkovín v moči a je to znamenie, že obličky nepracujú správne. Kúpila som si teda v lekárni prúžky na vyšetrenie moču a naozaj mi vyšli vysoké bielkoviny. Nabehla som späť k obvodnému, povedala som mu, čo som zistila a trvala som na ďalších vyšetreniach. Nebudem tu opisovať celý ďalší postup, ale nakoniec som sa dopracovala až k biopsii obličiek, z ktorej mi vyšla vážna autoimunitná diagnóza /tzn. že imunitný systém mi ničí vlastné obličky/. Keby nebolo internetu, dnes by som už nežila.

anonym_62efbc
Včera o 19:18

@anonym_autor ja ju používam ako terapeutku. Čo môžem porovnať s pár psychologmi tak ti mi nepomohli s ničím. Iba počúvali. A počúvali. Rady žiadne.

anonym_c56d46
Včera o 19:38
@anonym_autor

@anonym_c56d46 brnkla som ti na strunu,.pani očná?

@anonym_autor nie ale ma serie ze tam sú ľudia ktorí študovali minimálne 6 rokov medicínu a potom príde nejaké teľa do ambulancie a spusti ze "ja som čítala na Google /Chat gpt ze..,,". 🤮 Načo potom tí ľudia študujú? Keď si človek hneď všetko hádže do AI pritom drvive percento tam sú bludy

aurelia2000
Včera o 19:46

No, robil sa výskum - čítanie roentgenovych snímkov AI versus lekari. AI mala oveľa vyššiu úspešnosť stanovenia diagnózy. Ale bola to špeciálna AI, nie chatgpt

st_277
Včera o 20:05

@anonym_autor s dermatologickym problemom ano, liecila som sa u koznej uplna katastrofa a AI mi to krasne vysvetlilo co robit atd. pomohlo

autor
Včera o 20:14
@anonym_c56d46

@anonym_autor nie ale ma serie ze tam sú ľudia ktorí študovali minimálne 6 rokov medicínu a potom príde nejaké teľa do ambulancie a spusti ze "ja som čítala na Google /Chat gpt ze..,,". 🤮 Načo potom tí ľudia študujú? Keď si človek hneď všetko hádže do AI pritom drvive percento tam sú bludy

@anonym_c56d46 a kto by po prve povedal,ze to ma od chata gpt? A tebe nenapadlo,ze ak AI cosi vypluje, tak sa da dostat k mnohym zahranicnym clankom od lekarov a dopatrat sa ci uz k diagnoze alebo príznakom? A niektori mi pripadaju, akoby nesedeli v skole 6r ale jeden, pripadne vystudovali za €€ po znamosti.

autor
Včera o 20:16
@anonym_feff3c

Áno, mám takú skúsenosť. Začala som močiť penu. Doslova ako keby som do WC vyliala pivo. Keď to už trvalo nejaký čas, išla som s tým k obvodnému lekárovi a on ma odbil s tým, že za 30 rokov svojej praxe sa ešte nestretol s tým, že by pacient močil penu. Asi mesiac som to teda nechala tak, ale zhoršovalo sa to, tak som si do google zadala "spenený moč" a vypľulo mi to kopec článkov, kde sa písalo o tom, že spenený moč znamená veľa bielkovín v moči a je to znamenie, že obličky nepracujú správne. Kúpila som si teda v lekárni prúžky na vyšetrenie moču a naozaj mi vyšli vysoké bielkoviny. Nabehla som späť k obvodnému, povedala som mu, čo som zistila a trvala som na ďalších vyšetreniach. Nebudem tu opisovať celý ďalší postup, ale nakoniec som sa dopracovala až k biopsii obličiek, z ktorej mi vyšla vážna autoimunitná diagnóza /tzn. že imunitný systém mi ničí vlastné obličky/. Keby nebolo internetu, dnes by som už nežila.

@anonym_feff3c vieš co, hlupy doktor,ze ked sa s tym nestretol za 30r, ze nemal ani snahu vyhladat si to v odbornej literatúre. Som rada,ze si si sama dopomohla

Strana
z2