icon

Potrebuje babka splnomocnenie na riešenie u lekára?

30. okt 2024

Baby, potrebuje stará mama , splnomocnenie od rodičov maloletého dieťaťa? Na riešenie problémov u lekára? Nakoľko rodičia sa o dieťa dostatočne nestarajú a ma to nežiaduci vplyv na zdravotný stav a psychiku dieťaťa ,tak stará mama by to rada vyriešila za nich .. samozrejme v prospech dieťaťa ..ďakujem

elviku11
•
30. okt 2024

Moja mama bola s mojou dcérou raz na kožnom a raz u pediatricky, keď som sa nemohla uvoľniť z práce. Normálne povedala, že je babka a malú vyšetrili bez problémov. Nikto od nej nepýtal splnomocnenie, ani mi nenapadlo ho spisovať.

autor
•
30. okt 2024

@elviku11 vieš boji sa moja mama , že nevysetria...tam ide o zanedbanú starostlivosť zo strany rodičov a napriek upozorneniam z jej strany , aby to napravili , tak klamali a dieta je na tom rovnako ak nie ešte horšie...

kacena4
•
30. okt 2024

zalezi ci ide o bezne ukony alebo vaznejsie napr. rozhodnutie o operácii a pod. ak sa rodicia nestaraju nech babka poziada o zverenie do starostlivosti sud rozhodne aj o tom, co mozu rozhodnut napr. umiestnenie dietata do skolky skoly ..

autor
•
30. okt 2024

@kacena4 tomu súdu sa chce vyhnúť , ono je to veľmi zložité , u nás bohužiaľ ...jednalo by sa o jednu operáciu a také vyšetrenia ako ortopéd , a tak ..

biba_18
•
30. okt 2024

ak pojde o zanedbanú výchovu, lekárka by to mala riešiť sama so sociálkou ...

kacena4
•
30. okt 2024

operaciu iba zakonny zastupca. ked som mala deti z decaku museli sme to riesit cez sud predbeznym opatrenim

simona92101
•
30. okt 2024

Na takyto ukon ako operacia urcite potrebuje splnomocnenie/suhlas rodica. Nemoze riesit za nich.btw,ak je ten stav taky zavazny,pediater na to rodicov upozornil?

betulinka1
•
30. okt 2024

Ak by potrebovala, tak podpis na takej plnej moci sa neoveruje pred notarom. Cize nech si pripravi ak budu pytat tak ukaze. Nejaky podpis staci.

autor
•
30. okt 2024

@simona92101 ako myslíš že upozornil? Rodičia vedia o operácii 4 roky kašľu na to , tak isto ma predpísané vložky do topánok,ktoré mu nekúpia , kúpia mu topánky u číňanov, malý Krivá na nohu už pár mesiacov , čo ho bolia nohy, nevládze prejsť poriadne ..chcel aby ho zobrali k doktorovi,mama ktorá je doma a nechodí do práce , na to kašle .malý nemá žiadnu klenbu na nohe..už sa na to nedá pozerať .. samozrejme že rodičia vedia

autor
•
30. okt 2024

@simona92101 a má 7 rokov, veď mu pokazia zdravie

januska12323
•
30. okt 2024

Nie, babka nemôže rozhodovať nie je zákonný zástupca. Lekár by mal podať podnet za zanedbanie starostlivosti.

autor
•
30. okt 2024

@januska12323 úprimne boli by sme radi , nech sa aspoň zľaknú keď už nič iné , ale nie su biti ani nič ,modriny nemajú , nie sú týraní

kandelabra
•
30. okt 2024

Priamo socialka by nepomohla? To ze nemaju modriny nevadi, ale ak je pravda co opisujes, ze dieta potrebuje operaciu a rodicom je to jedno tak to je problem. 7 rocne uz moze aj same porozpravat co je vo veci, plus by pomohlo vyjadrenie od lekara. Ved mu takto nicia zdravie na cely zivot.

bebebi
•
30. okt 2024

Aj v takomto prípade sa dá podať podnet na sociálku, konkrétne za zanedbávanie zdravotnej starostlivosti dieťaťa. Takéto prípady rieši sociálku rýchlo, tak do 2 týždňov. Rodičom bude udelené opatrenie a dohľad. Ak by ani toto nepomohlo, tak súd môže aj v takomto prípade odobrať dieťa.

zuzinka888
•
30. okt 2024

Myslim ze bezne choroby a zdrav lriblemy je mizne osettit v pritomnost stareho rodica/ ci ineho dospeleho- moja sestra bola s mojoh dcerou ked tam bola na prazdninach a osetrili. A mna sa nikdy ziaden lekar nepytal ci je to moje dieta. No ak by islo o nejaky zaktok v nemocnici- tam uz potrebujes podpisat ako rodic suhlas.

simona92101
•
31. okt 2024

Myslela som to tak ci rodicov lekar upozornil po zisteni stavu ze to treba riesit.ak ano a neriesia,tak by ste mohli v spoluoraci s lekarom podat podnet na zanedbanie starostlivosti