Ktoré momenty z materstva si budete vždy pamätať?
Podeľte sa tiež niečím pekným alebo milých či uz slovom alebo situáciou ,ktorú si budete dlho dlho pamätať z rodičovstva a materstva .
Mne vždy pri deťoch napadne pri prvom synovi taká milá spomienka . Naša úplne prvá poradňa u pediatričky.
Dodnes viem čo som mala oblečené ,aká som bola vyklepaná zo všetkého . Aby mal oblečko tak ako píšu a pani doktorka povedala ,že ho mám rozbaliť a položiť . Tak som vyzliekla a položila . A keď sme uz odchádzali povedala ,že veľmi pekne so synom manipulujem a že mi to krásne ide a aký je spokojný . Veľmi ma to vtedy uistilo a ostala som úplne šťastná a spokojná . Až potom mi napadlo ,že asi to hovoria všetkým čerstvým maminkám aby ich trošku potešili a zároveň uistili . Každopádne bolo to od nich veľmi milé gesto 🌼 a ja si to budem pamäť dlho .
Aká spomienka prebehne vám ?
Moja pekná “spomienka” je že mi hovorí dcéra odmalička maminka , a to som ju ja nikdy v živote neucila . Od bábätka sme jej hovorili mama tato , aj moji rodičia aj svokrovci mi pred ňou hovorili vždy mama mamina , ale ona asi od toho roku a pól mi nepovie inak ako maminka , neviem odkiaľ to ma , nechodila do jaslí nepozerala telku , ale proste som maminka a to ma vždy tak zahreje pri srdiečku . A omnoho dôležitejšia vec - že je zdravucka . Koľkokrát po nej som kričala lebo bola zíva , divoká a potom si spomeniem na príbeh jednej maminky chorého dieťatka kde vravela , ako veľmi by bola šťastná keby ju “vytacala” , neposluchala , robila bordel - ale ona je chorá a len leží a je odkázaná na 24/7 opateru . 😭 to sú moje
Momenty a záblesky a pripomienky v mysli
@nika11103 Co je "zdravucka"? 🙄
@spolumatka Ja som mala skôr prvú skúsenosť v poradni ako mladá mamička zlú. Sestrička ma hneď s príchodu xa niečo sfúkla..
Ale pamätám si dodnes a to je už 27.rokov dozadu na mesačnej prehliadke v poradni ma naopak doktorka pochválila, že je syn veľmi vnímavý, šikovný
a ze mám dobré mlieko 😃
Narodil sa trojkilovy a na mesačnej mal 5200g a to som len kojila.Vtedy to brali ešte lekári inak.
@spolumatka je ich mozno aj 100 za ten cas. Prvy syn po roku, ked uz vedel chodit, tak isty cas vzdy, ked poobede prisiel manzel z prace, tak mal taky "tancek radosti" ...od 1r do 3r je zlaty vek deti podla mna a vtedy boli velmi zlate.
pamätám si našu prvú návštevu u pediatra :D no na Vás som bola skutočne zvedavá :D (malá bola narodení hospitalizovaná na krajskej JIS). Alebo koľko s ňou chodíte vonku? Hodinu? Mamička hodina je málo, kúpte si lepší kabát :D a na rehabkách, po celom týždni poctivo odmakanej Vojtovky: Cvičili ste s ňou? Vôbec nevidno žiaden pokrok :D :D :D
Najkrajší moment,keď som deti prestala kojiť a konečne som sa vyspala 😂
@anonym_9defe2 to nepochopis, zjavne mas o koliecko menej, tak ty zdravucka nebudes nikdy, ked sa retardovane pytas.
@cyberk Koliecko menej ma niekto, kto napise "zdravucky" namiesto zdravy a aj ten, co sa do toho montuje, pricom sa ho to netyka.
Snažím sa zamyslieť, ale absolútne nič mi také úžasne nevybehne ako spomienka. Všeobecne spomínam najlepšie na prvý rok života, kedy to bola úplná pohodička a dovolenka, konkrétna situácia určite nie. Odvtedy je to katastrofa a teda nejaký extra pozitívny moment si nevybavujem. Také bežne veci, ktoré robia všetky deti a každý rodič sa ide z toho pototo…pre mňa nič výnimočne, nemám moc takéto sentimentálne emotívne výkyvy.

Moja pekná “spomienka” je že mi hovorí dcéra odmalička maminka , a to som ju ja nikdy v živote neucila . Od bábätka sme jej hovorili mama tato , aj moji rodičia aj svokrovci mi pred ňou hovorili vždy mama mamina , ale ona asi od toho roku a pól mi nepovie inak ako maminka , neviem odkiaľ to ma , nechodila do jaslí nepozerala telku , ale proste som maminka a to ma vždy tak zahreje pri srdiečku . A omnoho dôležitejšia vec - že je zdravucka . Koľkokrát po nej som kričala lebo bola zíva , divoká a potom si spomeniem na príbeh jednej maminky chorého dieťatka kde vravela , ako veľmi by bola šťastná keby ju “vytacala” , neposluchala , robila bordel - ale ona je chorá a len leží a je odkázaná na 24/7 opateru . 😭 to sú moje
Momenty a záblesky a pripomienky v mysli