icon

Ktoré momenty z materstva si budete vždy pamätať?

spolumatka
Včera o 19:44

Podeľte sa tiež niečím pekným alebo milých či uz slovom alebo situáciou ,ktorú si budete dlho dlho pamätať z rodičovstva a materstva .
Mne vždy pri deťoch napadne pri prvom synovi taká milá spomienka . Naša úplne prvá poradňa u pediatričky.
Dodnes viem čo som mala oblečené ,aká som bola vyklepaná zo všetkého . Aby mal oblečko tak ako píšu a pani doktorka povedala ,že ho mám rozbaliť a položiť . Tak som vyzliekla a položila . A keď sme uz odchádzali povedala ,že veľmi pekne so synom manipulujem a že mi to krásne ide a aký je spokojný . Veľmi ma to vtedy uistilo a ostala som úplne šťastná a spokojná . Až potom mi napadlo ,že asi to hovoria všetkým čerstvým maminkám aby ich trošku potešili a zároveň uistili . Každopádne bolo to od nich veľmi milé gesto 🌼 a ja si to budem pamäť dlho .
Aká spomienka prebehne vám ?

nika11103
Včera o 20:01

Moja pekná “spomienka” je že mi hovorí dcéra odmalička maminka , a to som ju ja nikdy v živote neucila . Od bábätka sme jej hovorili mama tato , aj moji rodičia aj svokrovci mi pred ňou hovorili vždy mama mamina , ale ona asi od toho roku a pól mi nepovie inak ako maminka , neviem odkiaľ to ma , nechodila do jaslí nepozerala telku , ale proste som maminka a to ma vždy tak zahreje pri srdiečku . A omnoho dôležitejšia vec - že je zdravucka . Koľkokrát po nej som kričala lebo bola zíva , divoká a potom si spomeniem na príbeh jednej maminky chorého dieťatka kde vravela , ako veľmi by bola šťastná keby ju “vytacala” , neposluchala , robila bordel - ale ona je chorá a len leží a je odkázaná na 24/7 opateru . 😭 to sú moje
Momenty a záblesky a pripomienky v mysli

anonym_9defe2
Včera o 21:19
@nika11103

Moja pekná “spomienka” je že mi hovorí dcéra odmalička maminka , a to som ju ja nikdy v živote neucila . Od bábätka sme jej hovorili mama tato , aj moji rodičia aj svokrovci mi pred ňou hovorili vždy mama mamina , ale ona asi od toho roku a pól mi nepovie inak ako maminka , neviem odkiaľ to ma , nechodila do jaslí nepozerala telku , ale proste som maminka a to ma vždy tak zahreje pri srdiečku . A omnoho dôležitejšia vec - že je zdravucka . Koľkokrát po nej som kričala lebo bola zíva , divoká a potom si spomeniem na príbeh jednej maminky chorého dieťatka kde vravela , ako veľmi by bola šťastná keby ju “vytacala” , neposluchala , robila bordel - ale ona je chorá a len leží a je odkázaná na 24/7 opateru . 😭 to sú moje
Momenty a záblesky a pripomienky v mysli

@nika11103 Co je "zdravucka"? 🙄

anonym_b5ba2c
Včera o 21:55

@spolumatka Ja som mala skôr prvú skúsenosť v poradni ako mladá mamička zlú. Sestrička ma hneď s príchodu xa niečo sfúkla..
Ale pamätám si dodnes a to je už 27.rokov dozadu na mesačnej prehliadke v poradni ma naopak doktorka pochválila, že je syn veľmi vnímavý, šikovný
a ze mám dobré mlieko 😃
Narodil sa trojkilovy a na mesačnej mal 5200g a to som len kojila.Vtedy to brali ešte lekári inak.

euka210
Včera o 23:33

@spolumatka je ich mozno aj 100 za ten cas. Prvy syn po roku, ked uz vedel chodit, tak isty cas vzdy, ked poobede prisiel manzel z prace, tak mal taky "tancek radosti" ...od 1r do 3r je zlaty vek deti podla mna a vtedy boli velmi zlate.

anonym_30ed1a
Včera o 23:45

pamätám si našu prvú návštevu u pediatra :D no na Vás som bola skutočne zvedavá :D (malá bola narodení hospitalizovaná na krajskej JIS). Alebo koľko s ňou chodíte vonku? Hodinu? Mamička hodina je málo, kúpte si lepší kabát :D a na rehabkách, po celom týždni poctivo odmakanej Vojtovky: Cvičili ste s ňou? Vôbec nevidno žiaden pokrok :D :D :D

anonym_d1e68e
Dnes o 03:34

Najkrajší moment,keď som deti prestala kojiť a konečne som sa vyspala 😂

cyberk
Dnes o 03:50
@anonym_9defe2

@nika11103 Co je "zdravucka"? 🙄

@anonym_9defe2 to nepochopis, zjavne mas o koliecko menej, tak ty zdravucka nebudes nikdy, ked sa retardovane pytas.

anonym_9defe2
Dnes o 07:08
@cyberk

@anonym_9defe2 to nepochopis, zjavne mas o koliecko menej, tak ty zdravucka nebudes nikdy, ked sa retardovane pytas.

@cyberk Koliecko menej ma niekto, kto napise "zdravucky" namiesto zdravy a aj ten, co sa do toho montuje, pricom sa ho to netyka.

anonym_baaece
Dnes o 07:48

Snažím sa zamyslieť, ale absolútne nič mi také úžasne nevybehne ako spomienka. Všeobecne spomínam najlepšie na prvý rok života, kedy to bola úplná pohodička a dovolenka, konkrétna situácia určite nie. Odvtedy je to katastrofa a teda nejaký extra pozitívny moment si nevybavujem. Také bežne veci, ktoré robia všetky deti a každý rodič sa ide z toho pototo…pre mňa nič výnimočne, nemám moc takéto sentimentálne emotívne výkyvy.