icon

1. atestácia - Ružomberok

okataivana
20. apr 2021

Prosím o radu: je potrebné predatestačné vzdelávanie ked učitel chce vykonat 1 atestáciu po novom - tvorba portfolia?
Je daný presný dátum dokedy sa treba prihlásiť - poziadat o atestáciu,
Dakujem

matinocka
Autor odpoveď zmazal
nikaeli
10. sep 2024

ahojte kolegovci..
už to máte za sebou? pozerám podmienky v RK a upútalo ma, že ukončenie je online - čiže ste tam reálne fyzicky vôbec neboli? podelí sa niekto o to, ako to prebiehalo? ďakujem 🙂

tortelinka
10. sep 2024

@nikaeli áno, skúška bola online

siskovaslavomira
16. sep 2024

@nikaeli a aké to bolo?

tortelinka
16. sep 2024

@siskovaslavomira bolo to veľmi príjemné, taký rozhovor

nikaeli
16. sep 2024

@siskovaslavomira ja som to ešte neabsolvovala, takže neviem 🤷🏻‍♀️

kuukiiss
26. sep 2024

@danusskaaa Dobrý deň prajem, chcela by som poprosiť, či by ste mi vedeli k nahliadnutiu poskytnúť portfólio pre 1. atestačnú skúšku. Ďakujem

kalupe
4. okt 2024

Dobrý deň, obhajobu mam za sebou. Prebiehala online, obhájite portfólio a na konci Vám dajú teoretickú otázku.

lucinka216
5. okt 2024

@kalupe dobry den,chcem sa spytat,ze za aky cas ste napisali pracu 🙂 viem,ze je to orientacne 🙂
Dakujem 🙂

kalupe
7. okt 2024

@lucinka216 dobrý deň, prácu som písala asi 6mesiacov

siskovaslavomira
10. okt 2024

neviete za ako dlho po obhajobe vám príde osvedčenie o vykonaní atestácie z Ružomberku?

tortelinka
10. okt 2024

@siskovaslavomira mne dlho, ale bolo to v lete, tak asi preto

hapa133
15. okt 2024

@matinocka Martinka poslal ti niekto? Aj mne by to velmi pomohlo

dievcinka22
15. okt 2024

Teraz sa zmenili podmienky tvorby tak Vám to nepomôže

dievcinka22
15. okt 2024

Teda menia sa od 1.novembra

lenkaj910
16. okt 2024

@dievcinka22 vseobecne vsade ci len v RK?

dievcinka22
17. okt 2024

Len v RK

nikaeli
17. okt 2024

@dievcinka22 ako?
pred hodinou som sledovala platený webinár o tvorbe portfólia a nič o zmene nehovorili...

dievcinka22
17. okt 2024

Predtým sa robila len jedna kompetencia z každej oblasti - teraz po novom sa budú robiť všetky

tortelinka
17. okt 2024

@dievcinka22 aký je potom rozdiel prvá a druhá atestácia?ja som stihla v lete po starom

dievcinka22
17. okt 2024

To neviem, ja som robila prvú..druhú budem riešiť o 5 rokov

nikaeli
17. okt 2024

@dievcinka22 presne to zdôrazňovala, že na univerzitách sa robí len jedna kompetencia a v ostatných inštitúciách všetky tri...

nikaeli
17. okt 2024

@dievcinka22 odkiaľ máš prosím tú informáciu? nevidím nič ani na webe univerzity....

dievcinka22
17. okt 2024

Niekto to písal, že vlastne preto robia tie webináre

nikaeli
17. okt 2024

@dievcinka22 tak to je naozaj zaujímavé, keďže 1.11. je už čo nevidieť a na dnešnom webinári hovorila niečo iné....

danusskaaa
18. okt 2024

@nikaeli na webe univerzity sú nové podmienky- keď si stiahneš ich dokument ako na atestačné portfolio- je tam presne kde sa k čomu a ako máš vyjadriť. Podrobná schéma. Ja som začala písať druhú a je to len viac rozpísané a má to jasnejší obsah- kde čo napísať. Podobne to je aj u prvej.

nikaeli
18. okt 2024

@danusskaaa aha, priamo v dokumente?
ok, pozriem 🙂 ďakujem

lenkaj910
18. okt 2024

@danusskaaa prosim ta, mozem si urobit atestaciu aj napr. Pol roka pred uplynutim 5 rokov ( napr. 4,5 roka) ako samostat.ucitel a dat si ju v praci uznat po 5 rokoch alebo aj samotne vykonanie atestacie musi byt po 5 rokoch?

danusskaaa
18. okt 2024

@lenkaj910 toto by som si prezitila priamo ma škole / ústave kde to chceš vykonať. V RK sa dalo aj skôr, ale napríklad v MPC nie, lebo tam chceli potvrdenie od riaditeľa, že máš prax 5 rokov.