1. atestácia - Ružomberok
Prosím o radu: je potrebné predatestačné vzdelávanie ked učitel chce vykonat 1 atestáciu po novom - tvorba portfolia?
Je daný presný dátum dokedy sa treba prihlásiť - poziadat o atestáciu,
Dakujem
ahojte kolegovci..
už to máte za sebou? pozerám podmienky v RK a upútalo ma, že ukončenie je online - čiže ste tam reálne fyzicky vôbec neboli? podelí sa niekto o to, ako to prebiehalo? ďakujem 🙂
@nikaeli áno, skúška bola online
@nikaeli a aké to bolo?
@siskovaslavomira bolo to veľmi príjemné, taký rozhovor
@siskovaslavomira ja som to ešte neabsolvovala, takže neviem 🤷🏻♀️
@danusskaaa Dobrý deň prajem, chcela by som poprosiť, či by ste mi vedeli k nahliadnutiu poskytnúť portfólio pre 1. atestačnú skúšku. Ďakujem
Dobrý deň, obhajobu mam za sebou. Prebiehala online, obhájite portfólio a na konci Vám dajú teoretickú otázku.
@kalupe dobry den,chcem sa spytat,ze za aky cas ste napisali pracu 🙂 viem,ze je to orientacne 🙂
Dakujem 🙂
@lucinka216 dobrý deň, prácu som písala asi 6mesiacov
neviete za ako dlho po obhajobe vám príde osvedčenie o vykonaní atestácie z Ružomberku?
@siskovaslavomira mne dlho, ale bolo to v lete, tak asi preto
Teraz sa zmenili podmienky tvorby tak Vám to nepomôže
Teda menia sa od 1.novembra
@dievcinka22 vseobecne vsade ci len v RK?
Len v RK
@dievcinka22 ako?
pred hodinou som sledovala platený webinár o tvorbe portfólia a nič o zmene nehovorili...
Predtým sa robila len jedna kompetencia z každej oblasti - teraz po novom sa budú robiť všetky
@dievcinka22 aký je potom rozdiel prvá a druhá atestácia?ja som stihla v lete po starom
To neviem, ja som robila prvú..druhú budem riešiť o 5 rokov
@dievcinka22 presne to zdôrazňovala, že na univerzitách sa robí len jedna kompetencia a v ostatných inštitúciách všetky tri...
@dievcinka22 odkiaľ máš prosím tú informáciu? nevidím nič ani na webe univerzity....
Niekto to písal, že vlastne preto robia tie webináre
@dievcinka22 tak to je naozaj zaujímavé, keďže 1.11. je už čo nevidieť a na dnešnom webinári hovorila niečo iné....
@nikaeli na webe univerzity sú nové podmienky- keď si stiahneš ich dokument ako na atestačné portfolio- je tam presne kde sa k čomu a ako máš vyjadriť. Podrobná schéma. Ja som začala písať druhú a je to len viac rozpísané a má to jasnejší obsah- kde čo napísať. Podobne to je aj u prvej.
@danusskaaa aha, priamo v dokumente?
ok, pozriem 🙂 ďakujem
@danusskaaa prosim ta, mozem si urobit atestaciu aj napr. Pol roka pred uplynutim 5 rokov ( napr. 4,5 roka) ako samostat.ucitel a dat si ju v praci uznat po 5 rokoch alebo aj samotne vykonanie atestacie musi byt po 5 rokoch?
@lenkaj910 toto by som si prezitila priamo ma škole / ústave kde to chceš vykonať. V RK sa dalo aj skôr, ale napríklad v MPC nie, lebo tam chceli potvrdenie od riaditeľa, že máš prax 5 rokov.