icon

20 ročná dcéra sa chce hrať

margareta52
11. feb 2014

Ahoj zienky. Dlho som rozmýšľala ci sa opytat alebo nie no rozhodla som sa ze to skusim. Mam dceru ma dvadsat a neviem ale uz dlhsie mi hovori ze by sa rada hrala s babikami kocikovala ich atd. Ona mi aj hovori ze vie ze je na to velka no strasne by sa s nimi chcela hrat druhy ak sa to da nazvat problemom je ze mam pocit akoby bola neviem to tak nazvat jednoducho je jej jedno co si na seba oblecie nemaluje sa pricom kazda baba v jej veku sa maluje atd, nechce chodit na diskoteky nepije. Mne to ako velmi nevadi len mi je cudne ze ani raz za jej zivot sa neopila aj ked je pravdou ze sem si da pivo no nic ine. To ma tak ani netrapi skor to ze ma dvadsat a chce sa hrať .... ist s nou za psychologickou. Nevoem ci este nedospela Lebo co ale uz ma dvadsat to je dost podla mna

Strana
z3
dominikabartlova
22. feb 2014

@janulik2008 tak ale nevrav ze sa aj ty hras... HP som citala aj v 20 tke... knihy je rozdiel...

janulik2008
22. feb 2014

@dominikabartlova ... jednoducho povedané správam sa v určitým veciach ako dieťa. hrávam sa s plyšákmi, omaľovávam si maľovánky ale bábiky mám už odložené čo mi je sem tam ľúto len som tým chcela povedať, že v každom je kúsok dieťaťa ktorý túži hrať sa 🙂

skoricaxx
22. feb 2014

no čitala som len časť prispevkov, hravosť je asi v poriadku ja mam cez tridsať a ked sa začnem hrať s detmi stavebnicu tak to dopadne tak že sa hra nakoniec mama sama a deti ju nemozu od toho odtrhnť, a ja som poznala par znamich čo vživote nepili a boli to chlapci,,,,,

sheila72
22. feb 2014

Podľa mňa sa v nej vôbec neprebúdzajú materinské city. A to že nepila, ani nechodí na disky je tiež OK. S tou babikou neviem, neviem si predstaviť takú veľkú babu kočíkovať babiku, keby ju mala doma na poličke tak nepoviem...a hlavne je rozdiel hrať sa s dieťaťom, alebo na pc z nudy, ako behať po dome s malým kočárikom. Ja na mieste zakladateľky tejto temy by som to brala tiež ako menší problém, keby to vidím na vlastne oči.

dominikabartlova
23. feb 2014

@sheila72 presne si to vystihla 😵

mylove321
5. mar 2014

Aj ja mam 20 a lutujem svoje detstvo lebo som bola take zakriknute dieta a bala som sa robit co som chcela...chcela by som mat spomienky ako ine deti, zazit tie blaznovstva, robit starosti rodicom, uzivat si to, nebat sa, ze pritiahnem pozornost...a do toho patri aj take kocikovanie napr a babiky...tiez nepijem, dokonca ani to pivo, nikdy som nebola na diskoteke. Nemalujem sa lebo mam zlte zuby a preto je zle zvyraznovat usta este viac...oci ked si posucham su hned rozmazane s mam alergiu takze vzdy si ich sucham...a makeup mi upchava uz aj tak strasnu plet...obliekat sa dobre nemozem lebo som tucna.
Niektori rodicia su taki prilis kontrolujuci a maju prehnane reakcie tak su deti ktore to radsej vzadju a nechytaju sa veci ktore by mohli vzbudit taku neziaducu pozornost ako pitie fajcenie a vselico ine napadne, co ludia zvyknu sudit...

iwss_mielikky
22. apr 2014

@mimla ja viem že je to nieje odpoveď na otázku ale poznáš Larpy ( venuješ/ venovala si sa tomu ? alebo šermu ... alebo niekto z tvojho okolia ? :D ) ... ja len tak ma to potešilo, pretože ja som larpistka a ohňovkárka a a pod. veci ;) ...
a margareta52 - tak neviem v akej to je miere ... ale ak to nemá ako svoju náplň života :D ... ja mám veľmi nezvyčajné koníčky ( ako spomínala mimla - beháme po lese v kostýmoch a pod. ) a okolo seba množstvo takto trafených ľudí a mnohí sú už aj dospelí ( niektorý majú rodiny 🙂 ) :D ... takže nejak zle to neberiem ;) 🙂 ...

mimla
22. apr 2014

@iwss_mielikky Ja konkrétne som sa ani LARPu ani historickému šermu nevenovala, ale kopec ľudí v mojom okolí áno. Asi máme spoločných známych. Niekto je v tejto rovine otravný, iný roztomilý a niekde ani nevieš. Ja som robila niečo iné, tiež príbuzné LARPu a hisorickému šermu. Tiež som bola zaradená všelikam. Ale nevadí, bolo to krásne obdobie v mojom živote. Aj by pokračovalo, ale môj syn je dosť náročný a nedalo sa to zladiť s podobnými úletmi nášho tatinka, takže som to na chvíľu nechala tak. Ale keď bude trošku väčší skúsim do nejakej uletenej skupiny ľudí zapadnúť zase, prípadne si jednu okolo seba skúsim vytvoriť.

preshibana
9. dec 2014

To je divny problem....hoci podla mna to vlastne ani ziaden problem nie je.... Aj ja sa rada hram...Milujem plastelinu a capkanie sa v blate...a to mam 30 😀..aj ked je pravdou, ze isty cas som kvoli pracovnym a studijnym povinnostiam odkladala vsetku zabavu...Teraz si uzivam prezliekanie babik s dcerkou...
A vlastne hrou s babikou si my, dievcata, osvojujeme soc. rolu matky, ci? 😉
A este jedna otazka...odkial prameni ta istota o absolutnej triezvosti?? To tvrdim mojim rodicom este stale aj ja...aj ked internatne izby a bary by mohli veeela rozpravat... 😔 A teraz srkam uz iba citronove pivo, aj to na trikrat...
A ze sa nezaujima o kozmetiku a modu? Aspon si o polhodku dlhsie moze pospat a neminie cely majland, to hovorim z mojej skusenosti 😅
Takze....pohoda, klidek, nehladaj problem, kde nie je....😉

preshibana
9. dec 2014

@lucus222 tak potom je nas tu vacsina s oneskorenym psych. vyvojom....fuuuha... 😀 esteze s tym vieme zit 😉

slniecko2
14. jan 2015

@margareta52 ahoj, ako to dopadlo s dcérou? ako ste to vyriešili?

jul11
18. feb 2015

@margareta52 ahoj. ja pisem skor na margo toho studia socialnej prace.vies kolko je teraz socialnych pracovnikov a co robia?su nahlaseni na urade prace.radsej necj ide pracovat alebo studovat nieco perspektivnejsie. ze nefajci,nepije a nechodi po diskotekach. ani ja som nechodila,doteraz ma to nebavi.ani malovat ma nebavi.a s legom sa hram radsej ako moja mala 🙂

samasa
18. feb 2015

@margareta52 no ja ked sa niekedy zaberiem do hry s detmi ... aj zabudnem že oni trebars už odišli 😀 alebo sa hraju s niečím iným...mala by si vidieť mojho muža ked mu decka nechcu požičat ovládačku na playstation!!! 😠 😠 😠 😠 až sa musím smiať...
pokiaľ je v inych veciach zodpovedná, a správa sa ako normálna dievčina... nerieš...ona dospeje..dozrie...a nechaj jej ešte chvílku tu bezstarostnost...potom s nou život zamáva ako s každou z nás...
a že nepije...nerieš...ja doteraz nepijem..ani na oslavách...pivo nenávidím... 😝 každý si zo mna strieľa, že som v tomto puritanka...nie niesom...len nevidím nič na tom..jeden den do seba niečo nasilu nalievat a druhý den skapínat... asi sa mám príliš rada 😀

Strana
z3