17 ročná dcéra krváca mimo menzesu, bolieva ju brucho

njjmkjjjjj
9. nov 2015

Dobry den.prosim povedzte mi co si o tom myslite. Mam dceru ktora ma 17 a boli sme uz u nespocetne vela psychologov aj doktorov.. vraj nic nezistili a ani z psychiky to byt nemoze. Dcera uz dlhsiu dobu (moze to byt rok) ma zdravot problemy : tazkosti s prezuvanim ,krvacanie mimo menzesu,caste bolesti brucha nafukovanie neustale , stolica raz tyzdenne, stale pocit plnosti a pri jedeni ju az napina na vracanie, nevolnosti aj mimo jedenia, stazuje sa na bolesti hlavy stazene dychanie a rychle bitie srdca. Je stale unavena a taka "oťapena" ..chudne i keď zje vela. Cela je ubolena. Akoby z nej odchadzal zivot neviem si uz rady. Bojim sa ze je to nieco vaznejsie ale neviem co to moze byt nakolko lekari nas odbijaju ze v tomto veku "v obdobi dospievania" to moze byt psychicky problem. Ale u viacerich psychologov nam potvrdili ze nie je.

katka1981
9. nov 2015

@njjmkjjjjj, vysetrili ju ci nema celiakiu alebo intolrenaciu kr. bielkoviny? Vacsina psychickych problemov je z chorych criev a podla tvojho popisu urcite nema creva v poriadku. Daj jej zobrat krv, nech jej urobia testy na lepok, mlieko, HIT..... Lekari robia z kazdeho psyhopata, pritom pricina byva inde. A este stitna zlaza, tam je chudnutie typicke, ked ma zvysenu cinnost.

bebake
9. nov 2015

Mna tiez hned napadla celiakia. Existuje aj domaci test na celiakiu. Ja som si robila, lebo obvodak Ti to neurobi a na gastro cakat som nechcela. Tie peniaze mi stali za to. Opytaj sa v lekarni, ak chces. Cena cca 14 eciek.

damadama
9. nov 2015

@njjmkjjjjj Súhlasím s podozrením na celiakiu, takže odbery krvi, vyšetrenie na kronnovu chorobu+roky praxe v lekárni:
-v prvom rade by som ju odčervila-obvoďák napíše recept na Vermox tablety
-pije dostatočne? (2-2,5L by mala vypiť denne), nie sladené
-má málo C vitamínu, skúste dávať aspoň týždeň-dva 1000mg, po dobratí balenia znížiť na 500mg na deň. Telo si zoberie, čo potrebuje. + kombinovať najlepšie s Milgammou N - vitamíny skupiny B 1x/deň
-dostatočný pohyb vonku, aspoň hodinová prechádzka denne, najlepšie za svetla po slniečku, ale aj večerné prechádzky sú fajn 🙂
-zvýšiť aj príjem vitamínu D3 , rastie, treba jej D a C na kĺby
-dostatok spánku, najmenej 9 hodín
-môže mať problém v škole alebo nešťastne zaľúbená,..., môže v sebe niečo dusiť, potláčať pocity (to niekedy nezistí ani terapeut), tak sa treba veľa rozprávať, nájsť si možno viac času na seba a zblížiť sa

Každopádne držím palce, nech sa dievča pozbiera, poprípade ju poslať niekde do hôr na liečenie, príroda vždy pomáha.

unique26
10. nov 2015

na štítnu ste boli? endokrinologické vyšetrenie?

meusicka
10. nov 2015

@njjmkjjjjj nebola dcera nahodou ockovana proti HPV (rakovina krcka maternice)? zial minule som videla dokument natoceny v dansku, mlade deivcata mali tiez zavazne zdravotne problemy, ktore sa u nich objavili az po ockovani.
ja by som skusila davat probiotika a bylinkove caje, zihlavu na precistenie organizmu, probiotika pomozu aj na pravidelnejsie vyprazdnovanie a na to krvacanie v strede cyklu by som odporucala skusit pit rebricek obycajny. dcera moze mat krvacanie pocas ovulacie. (moja znama to mavala tiez)
ako pisu vyssie, zvysit davky vit. C a vit D. a hlavne nedat sa odbit lekarmi, treba za tym ist, nie je normalne aby mlada slecna mala problemy takehoto druhu.
este mi napdalo, ci nahodou neberie HAK?
a skusit endokrinologa,,, sama som mala zvysenu funkciu stitnej zlazy... clovek je vtedy malatny, schudne, prichadza zvyseny krvny tlak, rychly tep,

drzim palce aby bola dcera zase fit.