Absolvovali ste školu Krause? Podeľte sa o skúsenosti!
Boli ste spokojný? Koľko to vychádza finančne? Stojí to za to? Budem rada za všetky zážitky, skúsenosti a recenzie.
@pink_lady ešte raz co si napísala ty:
na stranke ma napisany aj titul PhDr (dr filozofie) aj PhD - philosophiæ doctor, aj MPH, co je vlastne ako PHD ale v oblasti zdravotnictva.
Ešte raz MPH NIE JE ako PhD.v oblasti zdravotníctva, chapes, či nie?
A ta kartička ti preto prišla tak, lebo tam majú iný systém titulov. SK zákon NEPOZNA titul Dr. pred menom, chapes ci nie?
A ja sa nemusím k nikomu objednávať, neboj sa. To skôr skus ty 😘
@lienka.7 zle som sa vyjadrila s MPH - je to postgradualne vzdelavanie urcene hlavne zdravotnikom /lekari, farmaceuti/...postgradualne rovnako ako je posgradualne PhD
Bola som na xy miestach, kde ma oslovili ako Dr, ci tu na SVK ci v zahranici, a to mali len moj OP, alebo u dr kde mali len karticku poistenca, kde mam uvedene Mgr.,XX PhD.
Akurat ze stale sa najdu ludia, co netusia, ze cloveku s PhD patri oslovenie doktor 😉
P.S.: inak nikde okrem uradov ten titul nepouzivam
@pink_lady ti policajti ti pani doktorka povedali, lebo nou si.
Ešte raz, titul MPH sa v žiadnom pripade nerovná titulu PhD. Chapes to, či nie?
Postgraduálnym štúdiom môžeš nazvať akékoľvek iné štúdium, ktoré je realizované po 2.stupni štúdia. Ono to znie aj krajšie. Predtým štúdium sa vola pregradualne. To len tak na okraj, keby si nevedela pani doktorka.
Ak máš v tom hokej, tak si nastuduj vysokoškolský zákon a príslušné nariadenia k nemu.
Mimochodom, na diplome mas co napísané, že kde a ako sa píše tvoj titul? Pred menom a skratka Dr. alebo za menom a skratka PhD.?
To je sila, ze niekto nevie ani aké má tituly a ako sa píšu.🤦♀️🤦♀️🤦♀️
K tomu tvojmu p.veducemu prof.et prof.sa radšej už ani nevyjadrujem, lebo ani VS titul nie je predpokladom inteligencie človeka. Dačo podobne ako u teba mimochodom 😉
Vidím, že s tebou je akákoľvek debata zbytočná.
@lienka.7 ale ja som ti napisala, ze to nie je to iste, ale JE to postgradual, ci to chces popriet? 😉
a tu trosku teorie k Ph.D.:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ph.D.
Obzvlášť ti dávam do pozornosti túto vetu v 9.riadku:
"Pokud se tento titul uvádí před jménem, zkracuje se často jako Dr."
...link treba skopirovat cely text aj s bodkou na konci, aby odkaz fungoval ;)
@pink_lady moja zlata, daj tu prosím slovensku vyhlasku, nie cesku, ok?
Plus, čože to mas napísané na tom tvojom diplome, dozvieme sa už? 🤔🤣
A teda trosku k tým zahraničným titulom teda, keď tu mudrujes, ze si v zahraničí uvádzas Dr. namiesto PhD.
Kamarátka je Ing.a robí v Rakúsku. Tam si však uvádza titul Dipl. Ing. lebo to v Rakúsku znamená, že máš uni vzdelanie, vies? Hoci reálne ona ten titul v takej podobe nema. Inak by mala len technickú školu, nie STU, ktorú má reálne skončenu.
Plus poďme k tvojim obľúbeným pánom doktorom (mam teraz na mysli MUDr., aby bolo jasne).
U nás sa píše MUDr. Peter Krátky ale v zahraničí bude Peter Krátky, MD
Prečo? Lebo v zahraničí platia zákony tak, pani doktorka. 👌
Pokial ma titul prof. a PhD., tak na SK si uvádza prof. MUDr. Peter Krátky, PhD. , v zahraničí to bude prof. Peter Krátky, MD, PhD. Rozumieme si? Žiadny Dr. Krátky z neho NIKDY nespravia.
SK zákon nepozná iny ekvivalent titulu ako PhD., napr. v CZ môžeš mať už P.hD. s dvomi bodkami (asi si si to všimla u tvojich CZ kolegov), ale na SK máš titul len s jednou bodkou a uvádzané za menom, tak ako to máš uvedené aj na tvojom diplome mimochodom 😉
@anonym_autor v odborných kruhoch sa vie, že je narcis ako hrom, ale nik to nepovie na plné ústa, lebo nik si nevezme na seba to, že by ho označil psychickou poruchou bez diagnostiky. Tá narcistická grandióznosť je presne to, čo mnohým ľuďom nejak nesedí. Ktorý vyrovnaný človek má potrebu všade písať svoje meno? Robiť si z neho bannery, dávať ako názov relácie (Dr. Krause). Proste buduje svoju osobnú značku až kult. Robili alebo robia toto nejakí významní psychológovia? Nikto takto vypuklo.

@pink_lady ale áno. Máš pravdu. Beriem späť a mažem,nech nezavádzam..