Aké je štúdium na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite?
Dobrý deň , chcela by som sa opýtať na SPU v Nitre konkrétnejšie na fakultu Biotechnológie a potravinárstva- bezpečnosť a kontrola potravín, fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov - Výživa ľudí a aj na fakultu ekonomiky na manažmentu. Ak ste tam niekto chodil lebo chodíte , či je to náročné štúdium pripadne, ako to tam prebieha, poprípade uplatnenie po tejto škole , aké sú tam predmety , či je problém ak na strednej škole som nemala chémiu .
Ďakujem za odpovede 😃 Som študentkou strednej odbornej školy pedagogickej a myslím, že by ma práve takýto smer bavil ale skôr tá prvá fakulta
Skúsiť môžeš..FBP.. prejdeš xy druhov chémie.. niektorí ju nedali, aj keď prišli z gympla.. no mala som aj spolužiačky z hotelovky a tie sa drtili jedna radosť a aj to zvládli.. uplatnenie slabé, resp.uplatniť sa dá, záujem o teba bude, no skôr na stredoškolské pozície, kde ťa nebudú vedieť adekvátne zaplatiť.. jedine, že ti hneď dajú prácu na vedúcej pozícii.. a s tým som sa stretla len raz.. aj to sú väčšinou nie veľmi vďačné roboty..ale ak už si budeš vyberať medzi FBP a FAPZ, tak by som zvolila FBP.. a ak by som vyberala niečo iné, podobné, skúsila by som verejné zdravotníctvo.. to máš niečo blízke bezpečnosti..alebo laboratórne metódy.. v NR ti nahovoria, že široké uplatnenie, ale nie je to tak.. na RÚVZ berú verejné zdr., na ŠVPS berú veterinu, do zdr.labákov sa nedostaneš bez odb.labor s vyšetrovacie metódy.. okruh sa zúži a ty prídeš na to, že si na úrovni človeka so strednou chemickou školou, aj keď vedomosťami to tak nebude.. príp. Ak si vieš predstaviť prácu v potr.výrobe a máš odvahu riadiť xy ľudí a procesov, zvoľ technológiu potravín potom
@timeaf10 prosím ta, vôbec nechcem prúdiť, skor naozaj v dobrom, čiarky sa nepíšu s medzerou za slovom. Za slovom ide hneď čiarka, po čiarke ide medzera. To je základ správneho písania prác, budeš odovzdávať rôzne práce atd, je dobre si to osvojiť, niektorí profesori kvôli takým banalitám sú hnusní.
K téme, ak si rada studovala aj na strednej biológiu, matematiku, chémiu, fyziku tak ta tato škola bude baviť, nieje ročník, kde by si sa tomu vyhla. Sú ľahšie predmety, ale aj tie náročnejšie, kde treba zapojiť hlavičku. Mám spolužiačku( my sme boli FBP)ktorá sa zamestnala v mliekarní po skončení školí, ale to len kvôli tomu, že tam pracovala jej mama, inak z mojich spolužiakov nepracuje nikto v obore. Skola bola pre mna náročná, ja som sa moc neucila, nebavilo má to, ale mala som spoluziacky, ktore sa učili jedna radosť.
Mám ale kamocku, čo studovala výživu a ona robi jedalnicky v nemocnici pacientom. Robila si ešte nejaké doplnkové štúdia… ale uplatnila sa 😊
Aké máš ty očakávania po skončení školy? Ak by si sa chcela venovať neúspešnosti v potravinách a byt napríklad hygienicka, skôr odporucam veterinu v KE. Tam je uplatnenie viac menej “iste” ak sa uchytiš
@timeaf10 *bezpečnosti v potravinách
Plánuje niekto tento rok externe bezpečnosť a kontrola potravín na SPU?
Ja som vyštudovala výživu ľudí na SPU, kľudne napíš správu
@lucy_ms pekny den prajem zapojim sa do diskusie rada by som sa dozvedela viac o študiu vyzivy je narocne je tam vela chemie , vyzaduju aj anglictinu pozeram aj tu kvalitu bezpecnost potravin na FABPZ ale tam je sama chemia to by som asi nezvladla tiez som nemala predtym chemiu na SŠ jedine sa pripravit pred podanim prihlasky a co uplatnenie po ukonceni jedny Ze vyziva uz tak nejde dalsia mi napisalA, ze Ona by vyzivu neslavstudovat, ze to stači kurz a ze sa vela ludi uplatni aj s kurzom , ze ked uz studovat tak radsej ekonomiku a nie vyzivu …a aky je rozdiel este medzi SZU v BA tam je iba Bc . St a ked zase je ram Ministerstvom zdravotnictva co tu nieje osvedcenid od Mzdr. Planuje sanejaka zmena v tomto aby vyziva ludi mala akreditaciu od Mz budem Vam ti 🙂 vdacna

Ja som vyštudovala výživu ľudí na SPU, kľudne napíš správu