Aké kurzy IT odporúčate?
Dobrý deň,
chcela by som vedieť názory hlavne ľudí, ktorí študovali informatiku. Viem jazyky, študovala som ich, aj som žila v zahraničí, ale po pravde, obávam sa po materskej či sa dostanem do zamestnania. Už som absolvovala aj kurz účtovníctva (jednoduché, podvojné, mzdové) bolo to mimo môjho zamerania, ale ku konci ma to veľmi chytilo a bavilo. Tu som čítala tiež rôzne čudné rady od žien ohľadom účtovníctva, keď zakladali témy ako ich mnohé autorky odrádzali, pritom mne prišlo úplne v pohode, preto som sa skôr snažila motivovať 🙂 potom prišlo druhé tehotenstvo, takze nastala pauza v tom najlepšom. Minule ma môj muž namotivoval na IT sektor, že by nebolo zlé sa zamerať týmto smerom. Chcela by som sa opýtať aký typ programovania odporúčate, myslím na ktorý sa zamerať? Sú aj take kurzy, kde robia vstupné pohovory a testy, aby si uchádzačov rozdelili, na aký druh majú najväčie predpoklady? Vo veľa teschoch mi vyšlo veľmi dobré analytické myslenie 🙂 ďakujem za každú relevantnú radu. Pripadne kde by mi vedeli poradiť
@elizita áno, tiež som pozerala, ze sú pre zamestnaných. Skúsim im napísať mail, ze ako matka na rodičovskom do akej kategórie spadám a či je možné preplatiť aj mne ako taka budúca predpríprava na zamestnanie.
@jo234v
Ďakujem 🙂 ja sa možem až o rok, teraz chcem aspoň niečo postupne, keď čas dovolí. Ja som viac-menej na deti sama (jedna babička žije 2000km vzdialená, druha 300km), nemám ich veľmi komu dať a dvojky sú samé o sebe žrút času. Preto až keď pojdu do škôlky,( my mame od 2.r triedu)ze budem mat kľud. A môj muž je workoholik, dochadza celkom dosť do prace, čiže som väčšinou celé dni sama. A chcem ten čas múdro využiť. A povedzme si pravdu, zeny s deťmi sú, bohužiaľ, často krát veľmi diskriminované už len na pohovoroch, preto chcem sferu, kde sa až tak veľmi nebudem bat o zamestnanie a zároveň by ma bavila (aspoň z časti).
"A povedzme si pravdu, zeny s deťmi sú, bohužiaľ, často krát veľmi diskriminované už len na pohovoroch, preto chcem sferu, kde sa až tak veľmi nebudem bat o zamestnanie"
IT tieto prekazky nema, vela veci sa da robit z domu.
Tiez odporucam zabrdnut do Databaz a SQLka - da sa to vyuzit aj ked clovek nie je developer ale len pracuje / obsluhuje nejaky soft a ak k nemu je pridruzena DB (vela softov ma) a je tam moznost priamehi pristupu do DB tak sa selektami daju vytiahnut udaje rychlejsie a lepsie ako cez to aplikacne rozhranie
@ramzes1980
Ďakujem a čomu konkrétnemu sa venuješ SW inžiniering alebo databázy?
super tema, tiez sa pripnem
@katkami123 takúto dobrú diskusiu som už dlho hľadala diky
@ramzes1980
Ďakujem, momentálne čas nedovolí, kvôli dvojičkám, ale budúci rok začnem naplno, takze určite píšem 🙂
@kattrin5
Ďakujem !!! 😍😍😍
@kattrin5
@dorottka
@ramzes1980
@starhawk
Možem ešte poprosiť radu ohľadom parametrov notebooku? Značku? Váš názor? Aký si zohnať s tým, že sa chcem skôr zamerať na QA testing alebo data? Hlavne na začiatok, samozrejme, že keď sa zamestnám a už by ma to aj uživilo, kúpim si niečo kvalitnejšie. Len s prihliadnutím, že teraz som žena na rodičovskom 😀 Verím, že každý máte svoje preferencie, ale aspoň Váš osobný odhad.
@katkami123 ja som mala info a odporucam @ramzes1980
@katkami123 ked sa zamestnas dostanes pravdepodobne pracovny notebook
@katkami123 dobre tak tu ta zastavím...IT neznamená programovanie 🙂 takže keď už sa chceš zaujímať o IT sadni za Google a napis do neho jednoduchú frázu co IT znamená co je IT a začni googlit a čítať
Táto jednoduchá fráza ti ukáže co všetko IT je
@katkami123 Ja mam vsetko Apple Takze Za mna Apple, ono ale uplne ti staci hocijaky, najme pozeraj na kapacitu, aby si mohla stiahnut viac applikacii a programov a rychlost RAM
@katkami123 naposledy som kupoval manzelke Lenovo za cca 700e ale to uz ma aj dedikovanu graficku kartu - takze by malo utiahnut aj nejake narocnejsie hry aspon na nizsich detailoch
Netusim aky mas rozpocet, take minima dnes su aspon 8GB RAM a 256 GB SSD Disk
Daju sa zohnat aj repasovan notasy ak ti nevadi nejaka kozmeticka vada - takto sa da kupit o triedu vissie notaz pri urcitom rozpocte
@ramzes1980 ahoj mas aj kurzy pre dobrych testerov ci len pre dobrych programatorov?😏
@katkami123 ahoj prihlásila sa na nejaký kurz? Tiež by som to chcela vyskúsať týmto smerom, ponúk na internete je plno, neviem si vybrať ktoré sú také tie lepšie.
@ramzes1980 ja by som rada absolvovala kurz cez urad práce aby mi ho preplatili.
@rachel978
Ahoj, ešte nie, začnem hľadať až budúci rok
Ahojte, nahodou som natrafila na túto diskusiu. Možno mi budete vedieť poradiť. Aktuálne som na RD, predtým som pracovala v štátnej správe, ktorej mám ale že fakt plne zuby.. IT ma lákalo vždy, ale stále som si myslela že to nieje pre mňa. Počas MD som absolvovala od Aj v IT - women IT academy a Women security academy, veľmi ma zaujíma cyber security, iso 27001.
Vedeli by ste mi poradiť ako ďalej sa vzdelávať, mám pred sebou este 2 r. RD a rada by som ich naplno využila..
Dakujem ☺️
@bu1bu mas interneho auditora kurz ? ak tak si urob este 9001 na obe normy kurz interneho auditora
@loginexistuje nie, ale to bola ďalšia moja méta, Dakujem, vidím, že som na to išla správne ☺️. Momentálne hľadám vhodný kurz na interného auditora aby mi vyhovoval časovo…
@bu1bu
Bola si spokojná s Aj ty v IT? Je to vhodne aj pre ľudí, ktorí nemajú vôbec žiadne základy v IT?
@katkami123 Ano, bola som spokojna, ale ja som z dôvodu rodinného zázemia trochu IT šmrncnutá 🙂. Keď som niečo nevedela, vysvetlil mi brat, švagriná… pripadne “ kto sa pýta, veľa sa dozvie” 😝
@katkami123 ahoj, nasla som tuto temu, ak si tu este aktivna, napises ci si sa dala na tuto cestu, ako to dopadlo? Stojim pred podobnym rozhodovanim 🙂 dakujem

@katkami123 povahovo 😄 mi ta praca sedi, rada analyzujem, pouzivam kriticke myslenie, viem ist na koren veci a pytat sa preco toto tak funguje a toto tak, hladat suvislosti... a plus ako pisala dorottka vyssie, pre start do IT bud ist na data alebo testing, ale musis sa vela vzdelavat a makat, bez toho to nejde.skus pozriet aj toto https://ajtyvit.sk/ otvaraju kurzy data a testingu na jesen