Aké kurzy IT odporúčate?
Dobrý deň,
chcela by som vedieť názory hlavne ľudí, ktorí študovali informatiku. Viem jazyky, študovala som ich, aj som žila v zahraničí, ale po pravde, obávam sa po materskej či sa dostanem do zamestnania. Už som absolvovala aj kurz účtovníctva (jednoduché, podvojné, mzdové) bolo to mimo môjho zamerania, ale ku konci ma to veľmi chytilo a bavilo. Tu som čítala tiež rôzne čudné rady od žien ohľadom účtovníctva, keď zakladali témy ako ich mnohé autorky odrádzali, pritom mne prišlo úplne v pohode, preto som sa skôr snažila motivovať 🙂 potom prišlo druhé tehotenstvo, takze nastala pauza v tom najlepšom. Minule ma môj muž namotivoval na IT sektor, že by nebolo zlé sa zamerať týmto smerom. Chcela by som sa opýtať aký typ programovania odporúčate, myslím na ktorý sa zamerať? Sú aj take kurzy, kde robia vstupné pohovory a testy, aby si uchádzačov rozdelili, na aký druh majú najväčie predpoklady? Vo veľa teschoch mi vyšlo veľmi dobré analytické myslenie 🙂 ďakujem za každú relevantnú radu. Pripadne kde by mi vedeli poradiť
@dorottka ale ai je ešte len v začiatkoch
@dorottka ďakujem za aktuálnu skusenost. Ja som zamestnaná v it firme ako scrum master, ale ešte som nejaky čas na RD. No mám už teraz viac času pri deťoch že by som nejaky ten kurz stíhala a ak zostanem na pozícii scrum mastra tak mi to pomôže lepšie rozumieť tímu a ak by ma po RD nechceli späť tak by som snad mala aspoň trochu lepšie možnosti na trhu prace.
@lapersefona robim s tym denne, som softverova inzinierka. Je to nenormalny vyvoj, z tyzdna na tyzden je to schopnejsie a sikovnejsie, v zaciatkoch to nie je uz ani nahodou. Chvilku to este sice potrva, ale dlhe roky to urcite nebudu, treba sa s tym zmierit.
@dorottka to fakt tak rychlo? Tak to zoberie do 7 rokov resp zrusi vela pracovnych pozicii 😐

@bambaleante ahoj, ja ti len viem poradit to, ze odkedy bol vytvoreny tento prispevok, tak svet techu sa velmi velmi zmenil, nabera sa malo, cim viac juniorna pozicia, tym horsie. A kedze prichadza AI, tak tento trend este len naberie obratky.