Aké lacnejšie online kurzy koučovania odporúčate?
Ahojte.
Na nete som našla online kurz za tisíc eur čo su základy koucingu. Absolvovali ste nejaký lacnejší a ak áno kde a za koľko s certifikátom? A musí byť online. Chcem byr životná a vztahova koučka. Dakujem
Uzasna koucka budes s lacnym online kurzom, bez praxe...
@sisa_s si nechápava alebo neviees čítať s porozumením? Nepytam sa aký kto bude kouč. Pytam sa na online lacnejší kurz koučovania zaklady. Prosím ta. Na budúce keď nevies nereaguj . Dakujem
@viestta o takýto názor som nikoho ne prosila... Prečo máte tu na mk stále Chut rypat do ľudí? Pre nič za nič?
@anonym_autor ty si zle zacala, lebo kvalitne kurzy nie su lacne, nestaci jeden a na to aby z cloveka bol kouc, ktory bude ludom radit ako maju zit, na to naozaj lacny kurz nestaci. Hlavne si treba uvedomit, ze beries do ruk zodpovednost za zivoty inych, ked sa budu riadit tvojimi radami. Si na to pripravena?
@anonym_autor neodvážila by som sa ľu´dom radiť ohľadne ich životov po absolvovaní nejakého lacného kurzu....vlastne po nijakom kurze,bez vysokoškolskéhp vzdelania....
@anonym_autor ty si zle zacala, lebo kvalitne kurzy nie su lacne, nestaci jeden a na to aby z cloveka bol kouc, ktory bude ludom radit ako maju zit, na to naozaj lacny kurz nestaci. Hlavne si treba uvedomit, ze beries do ruk zodpovednost za zivoty inych, ked sa budu riadit tvojimi radami. Si na to pripravena?
@viestta vieš koľko koučiek poznám čo maju základný kurz a kaučuju? By si sa divila..
@viestta vieš koľko koučiek poznám čo maju základný kurz a kaučuju? By si sa divila..
@anonym_autor tak sa spýtaj ich .
@anonym_autor ano, aj ja poznam. Jednu dokonca celkom dobre, mala som s nou moznost aj pracovat skor ako zacala karieru kouca. (po niekolkych neuspesnych pokusoch v roznych zamestnaniach kde sa ukazala ako neschopna) Este stale ma udivuje ako clovek, ktory nedokazal ani sam seba zmanazovat v ramci plnenia pracovnych uloh bude koucovat inych... No ale co uz. Kazdy si moze vybrat od koho si da radit.
@anonym_autor
Ja to mám cez Upsvar. Oni platili 700e ale kurz stal 3.500, ale akceptovali to. Kouč 100h. Trval 10 dní v B.B. a robia to aj v Košiciach a v BA. Podporovaný ministerstvom školstva.
@lucyluska to sú neskutočne peniaze
@anonym_autor ano, aj ja poznam. Jednu dokonca celkom dobre, mala som s nou moznost aj pracovat skor ako zacala karieru kouca. (po niekolkych neuspesnych pokusoch v roznych zamestnaniach kde sa ukazala ako neschopna) Este stale ma udivuje ako clovek, ktory nedokazal ani sam seba zmanazovat v ramci plnenia pracovnych uloh bude koucovat inych... No ale co uz. Kazdy si moze vybrat od koho si da radit.
@viestta tak to je na každom človeku či si to kúpi či nie
Ak chceš byť koučom, potrebuješ absolovovať kurz akreditovaný medzinárodnou federáciou koučovania (ICF). Základný kurz stojí okolo 3000 - 3500 eur a získaš certifikát ACC (Associate Certified Coach). Na to nadväzuje PCC (Profesiona), MCC (Master coach)
Kurzy koučingu sú určené pre ľudí z biznisu, pre manažérov a lídrov, majiteľov firmy, pre budúcich koučov, psychoterapeutov, poradenských psychológoviov, športových trénerov, trénerov všeobecne. Ak chceš neskôr pôsobiť ako kouč, potrebuješ mať odkoučované hodiny. Ak si ľudia vyberajú kouča, spravidlá takého, čo má 500+ prípadne 1000+ hodín. Koučom sa spravidla stane profesionál, manažér, ktorý svojím spôsobom odovzdáva know how ďalej. Ale pozor. Ako kouč sa potrebuješ iba vedieť správne pýtať.
@anonym_autor na to potrebujes uceleny koucovaci vycvik v presne predpisanej dotacii vycvikovych hodin.cena je od cca 1400 vyssie.zaklady koucovania urcite nie je to,co potrebujes aby bola z teba koucka.
Po tomto sa neodvazim zaplatit akekolvek kouca. Zda sa mi, ze ho urcite nebudem potrebovat.
Po tomto sa neodvazim zaplatit akekolvek kouca. Zda sa mi, ze ho urcite nebudem potrebovat.
@martinkatinka hlavne sleduj ake ma vycviky.to co tu pise autorka ako sa z nej ma stat koucka je blbost.
@anonym_autor na to potrebujes uceleny koucovaci vycvik v presne predpisanej dotacii vycvikovych hodin.cena je od cca 1400 vyssie.zaklady koucovania urcite nie je to,co potrebujes aby bola z teba koucka.
@billy_jean
@anonym_deb23b
To vôbec nie je pravda
Min. Je zaklady koucingu 60 hodín plus skúška a mam certifikát. Ja nepotrebujem mať nič iné a žiadne medzinárodné certifikáty. Pričom kouc môže robiť aj bez toho- podľa sk zákona. Kouc nie je psychológ.
@billy_jean
@anonym_deb23b
To vôbec nie je pravda
Min. Je zaklady koucingu 60 hodín plus skúška a mam certifikát. Ja nepotrebujem mať nič iné a žiadne medzinárodné certifikáty. Pričom kouc môže robiť aj bez toho- podľa sk zákona. Kouc nie je psychológ.
@anonym_autor tak keď si vyberám kouča, tak si vyberám kouča a nie 5 absolventa 5 korunového kurzu. Pohybujem sa vo svete koučingu už viac ako 10r. Ale teda ku koučovi, tak si ho nájdem tu: https://icf.sk/najdi-svojho-kouca/, všetko ostatné nie je certifikovaný kouč. To je ako masér, s masérskym kurzom, nie absolvent studia fyzioterapie,
V zivote nikdy, naozaj nikdy nikdy by som nesla a nedala ani euro kaucovi, ktory nevystudoval psychologiu a nemal este riadnu prax. A ani tak o peniaze nejde, ako o to, ze tito rychlokvasnaci naozaj nevedia co robia. A mozu cloveku viac uskodit nez naopak. Viem ze na to si sa nepytala, ale nedalo mi.
Kazdy kouc, ktoreho poznam, ma zivot v srackach, ako aj Dr. Lipova - velka vztahova poradkyna a kazdy kto ju pozna blizsie, vie, v akej prdeli ma cely dating life. Chvalabohu, coraz viac ludi to uz zacina rozlisovat a dnes najviac na koucingu zarabaju ludia, ktori koucuju inych koucov 🙂))
Ja si robim koucingovy vycvik, ale ako student psychologie - je to vyslovene koucing pre psychologov a presne to tajomne “spravne” kladenie otazok. To sa neda robit poriadne bez celeho toho psychologickeho pozadia. Tiez som si myslela, ze ano, ale realne tolko, co by som dala za akoze ofiko koucingovy kurz, dam na 5rocne skolne.
A inak ziaden kurz nepotrebujes, nie je to regulovana profesia, nikto ta nepotresta, ked budes koucovat bez hocicoho. Popozeraj na youtube alebo si kup kurz na Udemy za 15e a si vybavena.
@billy_jean
@anonym_deb23b
To vôbec nie je pravda
@anonym_autor 🙈😅 tak vela stastia.dufam,ze nebudes mat ziadnych klientov

Uzasna koucka budes s lacnym online kurzom, bez praxe...