Ako financovať štúdium medicíny na LF UK Bratislava?
Ahojte, chcem sa spýtať ...je tu niekto kto nie je na internáte ? a dochádza ?
Alebo ako finančne zvládate chodiť na medicínu a nepracovať....alebo dá sa aj pracovať ?
Mám 32 rokov , a chcela by som ísť tento rok na príjmačky...
@taktotedanie a nie je to tak že keď som ešte na výšku nechodila .. že je zadarmo ?
Ja nechcem ísť na internát ...práveže som hodinu od Ba .. ja len že či normálne niekto chodí kazdy deň do Ba keď študuje denne
@lenka93542 do 26 rokov
Plus dve hodiny stratis len cestovanim
skolu mas samozrejme zadarmo, ked si este na vs nechodila
@taktotedanie do 26 rokov? Neviem o tom, že by niekde bol uvedený maximálny vek bezplatnosti štátnej VŠ.
@lenka93542 ľudia dochádzajú oveľa viac ako hodinu do práce, čiže dá sa dochádzať aj do školy. Čo sa týka práce, myslím že @taktotedanie to veľmi dobre zhrnula.
@lenka93542 ešte si budeš musieť platiť zdravotné poistenie
Študent denného štúdia, ktorý ešte nedosiahol vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, môže byť poistencom štátu do dovŕšenia 30 rokov.
Hodina dochádzania do školy je úplne normálna. A hlavne počas tej cesty sa budeš môcť učiť, čítať si materiály, pripravovať - čo je super. Ja som to vždy využila. A neviem, či je to tak aj na medicíne, ale na VŠ často nemáš školu 5 dní, niekedy len 4 alebo 3. Uvidíš. Ale nemyslím si, že popri medicíne sa dá stíhať brigádovať.
Ďakujem za odpovede 🙂
Hádam to zvládneme s mužom tých pár rokov bez môjho príjmu
Dochádzanie mi nevadí ..práveže som myslela na to isté že budem mať čas sa učiť
Aj o Tom poistení som vedela

@lenka93542 kvoli veku si budes skolu platit v plnej sume, internat pravdepodobne nedostanes, prepocitaj si kolko ta to vyjde s cestovnym a jedlom, potrebujes studijne materialy a uprimne si v prvych 3 rocnikoch neviem predstavit aby student mediciny este pracoval pokial chce prejst “sitom”kde sa rozhoduje kto ostane a koho vyhodia
Vo 4 rocniku uz viaceri z rocniku pracovali bud v nemocnici alebo mali nejake brigady ale to mas na tak rok-dva, v 6 rocniku nebudes mat cas si sadnut ani na zachod nie toboz aby si chodila tahat nocne niekde do nemocnice ci do baru alebo rozvazat jedlo, cez vikendy ked si cez den v skole a ucit sa na statnice bude kto?
Skor by som sa poradila s rodinou ci ta budu financne podporovat