Ako funguje počítanie zhody na diplomovej práci?
Ahojte nievete prosím ako funguje to počítanie zhody na diplomovej práci? Myslím ten vyhodnocovací program. Ak som používala prevažne anglické zdroje, mám strach že budem mať veľkú zhodu :( že čo to berie
CRZP kontroluje prekryv s inými prácami nahranými v systéme, takže tam trochu záleží ako moc je práca premieľaná a koľkokrát bola spracovaná 😅 ale pokiaľ dobre parafrázuješ, problém by to byť nemal... ak používate aj Theses, tak ten porovnáva aj s internetovými zdrojmi a zhoda tam býva väčšinou o pár % vyššia... v akom jazyku píšeš prácu? ak po slovensky, tak práve pri používaní anglických zdrojov, ktoré si prekladáš, by zhoda nemala byť veľká, ja som takto mala 3% pri BP a 1% pri DP... čo je tolerované záleží od témy a charakteru práce, u nás by tých 30% okej určite nebolo, ale keď sa pracuje s textom, napr. zákonmi, básňami, atď. ktoré sa nedajú parafrázovať ani vymyslieť na novo, je vyššia zhoda normálna
Ďakujem za odpovede, slovensky @lindous
Ak si prekladala anglicke texty vlastnymi slovami budes mat urcite mensiu zhodu ako keby si citovala sk zdroje. Myslim ze povolena zhoda je to 30%
Hlavne to nenahravaj pred oficialnym systemom do ziadneho akoze testovacieho, lebo tvoju pracu moze niekto zneuzit a este z toho vyjdes ty ako ta co ju okopirovala

nam vysvetlovali prave tento tyzden ze zhoda moze byt aj 30% ak su to citacie nie je velky problem, ak ze zhoda nad 50% uz je to zle.