Ako obhájiť odmietnutie očkovania pre prax na SZŠ?
Dobrý deň, odmietli ste očkovanie proti žltačke typu B a obhájili ste si to a neyhodili Vás zo školy? Začala som teraz v septembri chodiť na SZŠ externou formou na odbor praktická sestra, zaočkovať sa nechcem dať, ale je to podmienka nástupu na prax. Dokážem to vyriešiť?
Neviem, ci to dokazes vyriesit, u nas , ked som studovala, tak to bolo povinne. A aj v UK, ktora je velmi liberalna voci vsetkemu, tak tu je to tiez povinne, u zien sa taktiez zistuje hodnota protilatok proti rubeole a ak je slaba, tak sa zena musi preockovat.
Je to dolezite na klinicky kontakt s pacientom.
tak nás rodičov upozorňovali na tento problém už na zač. sk roka - prvý ročník.
kto nebude začkovaní resp. nedonesie od lekára doklad o očkovaní do konca prvého ročníka nemôže pokračovať v ďalšom štúdiu na škole.
dcéra nie je zdr. sestra ale laborant.
načo sa naťahuješ, škola to má nariadené z ministerstva.
Zdravotníci majú očkovanie povinné, bez neho nemôžeš pokračovať v štúdiu.
Nechápem nad čím rozmýšľaš
@anonym_autor ak máte takéto názory tak do zdravotníctva radšej ani nechoďte ...
aj medici majú povinné.
Je to POVINNÉ očkovanie pre prácu v zdravotníctve a taktiež aj pre štúdium. Buď to akceptujes, alebo si vyber iné zamestnanie 🤷🏻♀️ Tu sa výnimky neudeluju
@anonym_autor urcite ti to neprejde resp. Ak by sa ti podarilo odrbat system na skole , ďalej v medicine , VS, ambulanciách (ak by si išla ďalej týmto smerom) ta to uz neminie chapem ak mas strach z očkovania ale ver mi nieje to nic hrozne a je to povinne
@anonym_autor dokážeš to vyriešiť tak, že alebo sa dáš zaočkovať, alebo si vyberieš inú školu, s týmto nepohneš, našťastie
no tak si prave zistila ze do tejto sfery porste nepatris. ako dobre. cim skor tym lepsie. mozes sa posunut na vhodnejsie zameranie pre teba.
@anonym_autor urcite ti to neprejde resp. Ak by sa ti podarilo odrbat system na skole , ďalej v medicine , VS, ambulanciách (ak by si išla ďalej týmto smerom) ta to uz neminie chapem ak mas strach z očkovania ale ver mi nieje to nic hrozne a je to povinne
@anonym_a186de Nechcem určite nič odrbávať a podvádzať, to v žiadnom prípade
@anonym_autor ak máte takéto názory tak do zdravotníctva radšej ani nechoďte ...
@anonym_a49ce5 Aké mám názory? Vôbec nevieš dôvod, ale vieš, že nemám ísť do zdravotníctva. Aby si bola kľudná, tak nie som antivaxer, moje deti majú všetky povinné očkovania.
no tak si prave zistila ze do tejto sfery porste nepatris. ako dobre. cim skor tym lepsie. mozes sa posunut na vhodnejsie zameranie pre teba.
@pralinka25 Ja presne do tejto oblasti patrím 🙂
@anonym_a186de Nechcem určite nič odrbávať a podvádzať, to v žiadnom prípade
@anonym_autor
Napis im ze preferujes kapustny list na hlave namiesto ockovania
@anonym_autor keď do tejto oblasti patríš, potom ti je hádam jasné, prečo je očkovanie nutné a neviem teda prečo táto téma
áno môj syn tiež studené na szš a akurát dnes dom mu bola potvrdiť očkovací preukaz.
@anonym_autor
prečo sa nechceš očkovať?
@anonym_autor
prečo sa nechceš očkovať?
@mondolina Ja sa dám, mám len strach...
@anonym_autor a z hepatitidy B strach nemas?
@anonym_autor a z hepatitidy B strach nemas?
@viestta no to je aj moja otázka
@anonym_autor tak to rovno nechaj a daj sa na niečo iné
Ja som na prvú dávku šla lebo som chcela ísť tiež na praktickú sestru.. Na druhú som už nešla kvôli zhoršenému zdravotnému stavu po prvej. Dodnes to nie je OK a to už prešli 3 mesiace od očkovania. "sadlo" mi to na kĺby cítim sa ako 80 ročná starena a hlavne teraz keď je chlad ma bolia ruky nohy. Dovtedy som to tak nemala takže viem na betón ze je to z vakcíny. Ak si nie si istá co sa týka zdravia a zvlášť keď si matka tak to nerob. Škola ti za to nestojí. Nie každý organizmus musí reagovať ze pohoda poboli miesto vpichu a na ďalší deň si OK. Fakt nemusí. Môžeš mať následky.
@anonym_autor tak to rovno nechaj a daj sa na niečo iné
@viestta @viestta @stellarstar Mám, uvedomujem si, aké by boli následky a zaočkovať sa dám, len som bola zvedavá, či sa niekomu podarilo z toho očkovania vykrútiť
@viestta @viestta @stellarstar Mám, uvedomujem si, aké by boli následky a zaočkovať sa dám, len som bola zvedavá, či sa niekomu podarilo z toho očkovania vykrútiť
@anonym_autor Myslím, že to nikto ani neskúšal, vo vlastnom záujme
@anonym_autor nie,všetci musia mať očkovanie.
Ber to aj ako ochranu samej seba,keď pracuješ,resp.chces pracovať v zdravotníctve.
@anonym_autor nie z tohto sa ti nijak nebude dať vykrútiť. Tiež som bola na zdravotnej a sme sa museli dať očko aj som sa dala a už je tomu vyše 25 e. A v práci som sa tiež dávala pravidelne očko
@anonym_285 a kolki ho v tej karte nemaju? Rutinne sa to zistuje len u darcov krvi
@anonym_285 Neverím, že si zdravotná sestra, to čo píšeš je ďaleko od reality. Rukavice a rúško nosí minumum sestier v ambulanciách, aj na oddelení. Pri žiadnom odbere krvi, ani zavádzaní kanyly nemal personál rukavice. Hepatitídu B vôbec nemusí mať pacient diagnostikovanú, napriek tomu je jej prenášačom
@anonym_285 ty toto ani nepis,len sa strapňuješ...vieš s kolkymi chorobami vratane hepatitidy si sa stretla a pritom to pacient nemal v karte? By si sa čudovala...
Autorka,dospej a dozrej a az potom chod pracovat do zdtavotnictva.Ako chces chranit pacienta ked nevies,nechces ochranit ani seba?

@anonym_autor áno bez toho na prax nebudete pripustena