icon

Ako obhájiť odmietnutie očkovania pre prax na SZŠ?

1. okt 2025

Dobrý deň, odmietli ste očkovanie proti žltačke typu B a obhájili ste si to a neyhodili Vás zo školy? Začala som teraz v septembri chodiť na SZŠ externou formou na odbor praktická sestra, zaočkovať sa nechcem dať, ale je to podmienka nástupu na prax. Dokážem to vyriešiť?

Strana
z3
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_5d6bff
2. okt 2025
@anonym_64d828

Ja som na prvú dávku šla lebo som chcela ísť tiež na praktickú sestru.. Na druhú som už nešla kvôli zhoršenému zdravotnému stavu po prvej. Dodnes to nie je OK a to už prešli 3 mesiace od očkovania. "sadlo" mi to na kĺby cítim sa ako 80 ročná starena a hlavne teraz keď je chlad ma bolia ruky nohy. Dovtedy som to tak nemala takže viem na betón ze je to z vakcíny. Ak si nie si istá co sa týka zdravia a zvlášť keď si matka tak to nerob. Škola ti za to nestojí. Nie každý organizmus musí reagovať ze pohoda poboli miesto vpichu a na ďalší deň si OK. Fakt nemusí. Môžeš mať následky.

@anonym_64d828 Mala si pred prvou dávkou nejaké pochybnosti ohľadom očkovania?

anonym_9e575a
2. okt 2025
@alickapusinka

@anonym_e7bc2a humus ako humus

@alickapusinka hmm, nám na covid takmer zomrelo dieťa. By bola vtedy možnosť, iste jej ten hnus dám, dnes by chodila a žila ako ostatné deti, nie s trvalými následkami od lekára k lekárovi, o rehabilitaciach ani nehovoriac. By ti pred očami oživovali dieťa 3x behom 24 hodín, by si inak hovorila. Všetkému mohla zabrániť jediná vakcina, ktorá ale ešte nebola k dispozícii pre detí do 6 rokov.

sszuzu8
2. okt 2025
@anonym_5d6bff

@anonym_64d828 Mala si pred prvou dávkou nejaké pochybnosti ohľadom očkovania?

@anonym_5d6bff strach tam bol necítila som sa na to

anonym_5d6bff
2. okt 2025
@sszuzu8

@anonym_5d6bff strach tam bol necítila som sa na to

@anonym_64d828 V akom čase po očkovaní sa to u teba rozvinulo? Zhoršuje sa to alebo zlepšuje?

anonym_736594
8. okt 2025
@anonym_autor

@pralinka25 Ja presne do tejto oblasti patrím 🙂

@anonym_autor povinne, ak chces v studiu pokracovat musis
Jedine ze by si mala nejaku vynimku od vseobecneho lekara ci infekcneho/imunologa, ze ti nemoze byt podana ale na to musis mat sakra dobry dovod

autor
8. okt 2025
@anonym_736594

@anonym_autor povinne, ak chces v studiu pokracovat musis
Jedine ze by si mala nejaku vynimku od vseobecneho lekara ci infekcneho/imunologa, ze ti nemoze byt podana ale na to musis mat sakra dobry dovod

@anonym_736594 Aký napr?

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
autor
8. okt 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 Vďaka ❤️

natalka13
8. okt 2025
@anonym_6a109b

@anonym_autor
Napis im ze preferujes kapustny list na hlave namiesto ockovania

@anonym_6a109b dava sa alobal nie kapusta

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
autor
8. okt 2025
@anonym_6a109b

@anonym_autor
Napis im ze preferujes kapustny list na hlave namiesto ockovania

@anonym_6a109b @natalka13 Konečne inteligentná rada dievčatá, ďakujem 👍

anonym_56122c
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_285 Vďaka ❤️

@anonym_autor
a ty máš takú alergiu, autoimunitné ochorenie? či?

paola881
23. nov 2025
@alickapusinka

ja som si chcela urobiť 1 ročnu školu v odbore sanitárka na katolickej univerzite v Ružomberku a opýtala som sa či budem musieť mať očkovania že áno že to je základ bez toho nemôže byť prax tak som sa ani nehlasila.

@alickapusinka odkedy sa dá na KÚ študovať sanitár ?

maciatkolulu
23. nov 2025
@anonym_ffc783

Prosím ťa aké zdravotníctvo študuješ? Kam ďalej? Ja neviem, či by som chcela aby mi brala krv sestrička čo sa boji očkovania(ihiel?) a snažila sa z toho vykrutit. Našťastie naše sestričky sú super avzdy ukľudnia

@anonym_ffc783 fuuuu,tak to je odpoveď🤣vieš koľko zubárov sa boji zubárov🤷,to máš rovnakú -odooved. A predsa k nim určite chodíš.

Strana
z3