Ako prebieha akreditovaný kurz opatrovania cez úrad práce?
Včera o 14:20
Ahojte prosím vás robil niekto akreditovaný kurz opatrovania cez úrad práce? Ako to prebieha? Hlavne prax a skúšky má zaujímajú.
Ďakujem
Ahojte prosím vás robil niekto akreditovaný kurz opatrovania cez úrad práce? Ako to prebieha? Hlavne prax a skúšky má zaujímajú.
Ďakujem
@anonym_autor podáš si žiadosť, ja som robila cez červený kríž, takže pobočka červeného kríža, oni mi dali všetky podklady, nakoľko treba k tomu aj papier, s ponukou práce, potom porovnanie cien (cenovú ponuku) od iných inštitúcií, kto taký istý kurz ponúka, toto všetko zaniesť na úrad prace, rieši sa to minimálne mesiac pred začiatkom kurzu.
Potom začneš kurz, mali sme prednášky s lekármi, sestričkami, zdravoťáčkami, výživovovou poradkyňou atď atď, kurz trval mesiac a pomedzi to prax, buď v ZPS alebo DSS, my sme mali 80hodin, musíš splniť a bolo na mne ako som si rozvrhla, ja som robila 8ky 10 dní. Prax bola v pohode, vždy bol niekto so mnou, kto na mňa dohliadal, naučila som sa merať glykémiu, pichat inzulín, kŕmila som, prebalovala, polohovala, prechadzala, kupala, strihala nechty, merala tlak,.... potom boli skúšky, kde bol test z opatrovania, test zdravoťácky(prva pomoc) oživovanie figuríny a odpoveď ústna, kde bolo 5 otazok z rôznych okruhov. Ľudské telo, opatrovanie, prvá pomoc atd.. o cca dva týždne som dostala certifikát. Všetky otázky smeruj na ÚP, oni ti vysvetlia. Neplatila som nič, oni si to vybavili, všetky tieto fakturačné veci.