icon

Ako prebiehajú maturity na súkromnej pedagogickej nadstavbe?

ria36
12. aug 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je tu niekto, kto od maturoval na tejto súkromnej pedag.nadstavbe odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, ako prebiehajú maturity? Či sú písomné aj ústne,v akom termíne a maturitná práca, akým spôsobom sa obhajuje? napríklad vám dajú 15 minút o nej rozprávať ? Sú maturity ťažšie ako ste mali na klasickej strednej škole?Či sú menej prísni?
Veľmi pekne ďakujem vopred za info.

nikdenikto
12. aug 2025

Tak isto ako na strednej, obhajuje sa tuším začiatkom júna aústne sú o 2 týždne od obhajoby. Normalne dostala čas na prípravu a toľko isto na odpoved. Maturujes len z odborných predmetov, lebo zo slovenčiny a cudzieho jazyka už maturitu mas. Písomná maturita nie je.

ria36
autor
12. aug 2025
@nikdenikto

Tak isto ako na strednej, obhajuje sa tuším začiatkom júna aústne sú o 2 týždne od obhajoby. Normalne dostala čas na prípravu a toľko isto na odpoved. Maturujes len z odborných predmetov, lebo zo slovenčiny a cudzieho jazyka už maturitu mas. Písomná maturita nie je.

@nikdenikto ďakujem za odpoveď,ja som myslela konkrétne školu súkromná stredná pedagogická v Bratislave PASA, admin mi to vymazal z nadpisu

nikdenikto
12. aug 2025
@ria36

@nikdenikto ďakujem za odpoveď,ja som myslela konkrétne školu súkromná stredná pedagogická v Bratislave PASA, admin mi to vymazal z nadpisu

@ria36 ja som chodila na Bielorusku…

ria36
autor
12. aug 2025
@nikdenikto

@ria36 ja som chodila na Bielorusku…

@nikdenikto a tá obhajoba ako prebieha? pýtajú sa otázky k nej, či len sama rozprávaš obsah práce? cca.kolko minút to trvá?

nikdenikto
12. aug 2025
@ria36

@nikdenikto a tá obhajoba ako prebieha? pýtajú sa otázky k nej, či len sama rozprávaš obsah práce? cca.kolko minút to trvá?

@ria36 Rozprávali sme o práci, ak je všetko ok tak len zodpovies jednu jednoduchú otázku, napríklad prečo je dôležité vzdelávať deti v tejto oblasti (podľa toho akú mas tému).
Potom sme demonštrovali jednu vzdelávaciu aktivitu z prace, dve spolužiačky boli akože deti….

ria36
autor
13. aug 2025
@nikdenikto

@ria36 Rozprávali sme o práci, ak je všetko ok tak len zodpovies jednu jednoduchú otázku, napríklad prečo je dôležité vzdelávať deti v tejto oblasti (podľa toho akú mas tému).
Potom sme demonštrovali jednu vzdelávaciu aktivitu z prace, dve spolužiačky boli akože deti….

@nikdenikto a maturita je až v júni,nie v máji?v práci ti dali študijné voľno? dopredu dostaneš zoznam,o koľkej maturujes napríklad tvoje meno o 12? Či tam musíš byť celý deň? Pýtam sa preto, lebo som zamestnaná,brala si si ty na ten deň dovolenku?