Ako prebiehajú maturity na súkromnej pedagogickej nadstavbe?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je tu niekto, kto od maturoval na tejto súkromnej pedag.nadstavbe odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, ako prebiehajú maturity? Či sú písomné aj ústne,v akom termíne a maturitná práca, akým spôsobom sa obhajuje? napríklad vám dajú 15 minút o nej rozprávať ? Sú maturity ťažšie ako ste mali na klasickej strednej škole?Či sú menej prísni?
Veľmi pekne ďakujem vopred za info.
Tak isto ako na strednej, obhajuje sa tuším začiatkom júna aústne sú o 2 týždne od obhajoby. Normalne dostala čas na prípravu a toľko isto na odpoved. Maturujes len z odborných predmetov, lebo zo slovenčiny a cudzieho jazyka už maturitu mas. Písomná maturita nie je.
@nikdenikto ďakujem za odpoveď,ja som myslela konkrétne školu súkromná stredná pedagogická v Bratislave PASA, admin mi to vymazal z nadpisu
@nikdenikto ďakujem za odpoveď,ja som myslela konkrétne školu súkromná stredná pedagogická v Bratislave PASA, admin mi to vymazal z nadpisu
@ria36 ja som chodila na Bielorusku…
@ria36 ja som chodila na Bielorusku…
@nikdenikto a tá obhajoba ako prebieha? pýtajú sa otázky k nej, či len sama rozprávaš obsah práce? cca.kolko minút to trvá?
@nikdenikto a tá obhajoba ako prebieha? pýtajú sa otázky k nej, či len sama rozprávaš obsah práce? cca.kolko minút to trvá?
@ria36 Rozprávali sme o práci, ak je všetko ok tak len zodpovies jednu jednoduchú otázku, napríklad prečo je dôležité vzdelávať deti v tejto oblasti (podľa toho akú mas tému).
Potom sme demonštrovali jednu vzdelávaciu aktivitu z prace, dve spolužiačky boli akože deti….
@ria36 Rozprávali sme o práci, ak je všetko ok tak len zodpovies jednu jednoduchú otázku, napríklad prečo je dôležité vzdelávať deti v tejto oblasti (podľa toho akú mas tému).
Potom sme demonštrovali jednu vzdelávaciu aktivitu z prace, dve spolužiačky boli akože deti….
@nikdenikto a maturita je až v júni,nie v máji?v práci ti dali študijné voľno? dopredu dostaneš zoznam,o koľkej maturujes napríklad tvoje meno o 12? Či tam musíš byť celý deň? Pýtam sa preto, lebo som zamestnaná,brala si si ty na ten deň dovolenku?

Tak isto ako na strednej, obhajuje sa tuším začiatkom júna aústne sú o 2 týždne od obhajoby. Normalne dostala čas na prípravu a toľko isto na odpoved. Maturujes len z odborných predmetov, lebo zo slovenčiny a cudzieho jazyka už maturitu mas. Písomná maturita nie je.