icon

Ako prekonať demotiváciu pri učení angličtiny?

10. nov 2023

Ahojte, od septembra chodím dvakrát do týždňa na angličtinu. Som 20 rokov zo školy, angličtinu nepoužívam v práci, maximálne raz do roka na dovolenke. Povedala som si, že je čas trochu si ju zopakovať, rozhýbať mozgové bunky. Má to ale Cestne priznávam, že som tam s mladšími pár rokov po skole a ja sa tam cítim najhlupejsia. Možno je to aj tým, že krúžok mi začína večer o 18,30 a trvá do 20. Chodim unavena z prace domov o 17, čosi porobím, pomôžem synovi s úlohami a bežím na angličtinu. Prvý mesiac som sa tam tešila, teraz tam chodím s nechuťou. Celý čas pozerám na hodiny kedy už skončíme a bojím sa akú otázku mi ucitelka položí a ci na ňu budem vedieť odpovedať. Keď ma vyvolá koktam, kým niečo zo seba dostanem. Večne ma opravuje a ja som už totálne demotivovana. Premýšľam, ze to asi nebol dobrý nápad a musím si cestné priznať, že mi to nejde tak ako som čakala. Premýšľam, ze to vzdam a už tam neprídem. Mám to zaplatené do konca novembra. Čaká nás veľká písomka, aj z toho mám stresy ako dopadnem, že budem zase najhoršia. Co by ste robili na mojom mieste? Aj sa hanbím pred sebou, že som to nezvládla. Ale je to pre mňa jeden veľký stres.

Strana
z2
eeffka
11. nov 2023

Ja mam 46, teraz som si robila jeden pracovny certifikat, za mladi na VS som precitala a4 zamhslela sa, povedala si obsah precitala este raz a vedela som, dalsia strana. Teraz .... 😱 normalne polodebil 🤣, musela som spomalit, pomalsie citat memorovat po odsekoch... no uz mi neni 20let.

autor
11. nov 2023

@eeffka mne to už tiež nemysli

merlinja
11. nov 2023

Ešte k tým podcastom, videám, ... Čo ti tu odporúčajú pozri na YT od BBC 6 minútové videa, zapni ani titulky ak ti treba. Krátke, zaujímavé, nie zložité...

rheia27
14. nov 2023

ja Ti odporucam si pozriet stranku jazykovymentoring, su tam rozne tipy, ktore Ti pomozu, na konverzacie Ti odporucam chatgbt

koniarova
14. nov 2023

@yoxinka ďakujem za podnetnú odpoveď.👍👍 Veľmi sa mi páči tvoj prístup. Tiež sa od januára chcem začať učiť. A zvažujem on-line. Pri deťoch a práci z ktorej chodím okolo 16.30 si neviem veru 2x do týždňa predstaviť chodiť do jazykovky. To by ma zabilo. 😁

Strana
z2